Bugünkü program sonrasında aktif yazarı olduğum
Uludağ Sözlük'e
Okan Bayülgen'in de takip ettiğini bildiğim için ve okuyup da
Türkçe Rap'e daha çok destek verir belki diye öyle bir yorum yaptım ki sormayın gitsin.
Aynen kopyalıyorum:
2004'te * Okan Bayülgenin Cezayı grup sanması üzerine Okan Ceza'yı tanımıyor diye dillere düşmüştü, bugünkü program sonrasında da Okan Pit10'u tanımıyor diye dillere düşmesi gerekmektedir. Pit10 başta konuşmasında 2 şarkıdan birisi Ortam Kızı olacak demişti ama Ortam Kızı isimli parça söylenmeden program kapatıldı. 10'dan fazla Underground albümü bulunan nadir Türkçe Rap sanatçılarından birisi olma özelliğini taşıyan Pit10'u Başbakan Recep Tayyib Erdoğan dahi tanımış ve tanımakla kalmamış Pit10'a dava bile açmıştır. Okan Bayülgen'in, Ceza'yı, Fuat'ı, Ayben'i, Killa Hakan'ı programına özenle çağırmasından, Makina programının jeneriğini Ceza'nın yapmasından ve her fırsatta Ceza'yı çok beğendiğini belirtmesinden sanıyordum ki Okan Bayülgen, Türkçe Rap'e Ulusal Medya'da destek veren nadir kişilerden birisi*. Ama görünüyor ki işin aslı öyle değil. 5 para etmeyen bazı rock sanatçılarına, Taksim'de sokakta çalıp çok güzel paralarla geçimini sağlayan sokak sanatçılarına vs. destek verip ısrarla programına çağıran Okan Bayülgen 4 hafta önce Fuat Ergin'in katıldığı Disko Kralı programında Fuat'a back vokal olarak eşlik eden Yeraltı Rapinin en ünlü isimlerinden olan Sansar Salvo, Da Poet ve Patron'a bir söz hakkı dahi vermeyi düşünememiş veyahutta akıl edememiş unutmuştur. Bugün Pit10'u ilk defa duyduğu Pit10 kelimesini telaffuzundan anlaşılan Okan Bayülgen'in Türkçe Rap'e daha çok destek olmasını gönülden isteyen yüzlerce genç olduğuna eminim. Biliyorum ki Okan Bayülgen yeri geldiğinde genç yeteneklerin projelerine sponsor olan, Toplum yararına yapılan onlarca şeye destek verip programlarında tanınmasını sağlayan bu ülkedeki tek kişi. Fakat hiçbir karşılık görmeden üzerine o kadar emek verip, altyapısını hazırlayıp, sözünü yazıp, kaydını dahi kendi imkanlarında evinde girip yapılan ve sonucunda hiçbir karşılığını görmeden indirilip dinlenmesi üzerine internete verilen onlarca underground albümü olan ve dinleyenlerin bağımlı kaldığı rap sanatçılarının tanınması için gerekli desteği vermiyor! Artık Türkçe Rap müzik yapanların bu müzikten para kazanabilmesi lazım. 2 hafta sonra 29 Mayıs'taki Disko Kralı programına katılacak olan Ceza'yı da Killa Hakan gibi, Ayben gibi, Fuat gibi, programın yarısından sonra sabaha doğru çıkarmaz inşallah da ilk defa Okan Bayülgen'in bir programında * baştan sona bir rapçiyi konuk olarak görmüş oluruz.
Ayrıca izlemeyenler için video
burada.
Konu RapubliX tarafından (05-17-2010 Saat 03:36 AM ) değiştirilmiştir..