![]() |
Sagopanin Yenİ Mahlasi Kasva
Kasva
-------------------------------------------------------------------------------- Peygamber Efendimizin (s.a.v.) devesidir. Siyer ve hadis kitaplarinda kasvadan Ced'a ve Adba gibi farkli isimlerle de bahsedilmistir. Kasva'yi, Hz. Ebu Bekir (r.a.) 400 dirheme satin alarak Rasül-i Ekrem'e (s.a.v.) hediye etmistir. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hayatindaki mühim hadiselerde Kasva'nin adi gecmistir. Bunlardan bazilari: Maide Suresi Rasulüllah'a bu devenin üzerindeyken nazil olmustur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Medine'ye onun sirtinda hicret etmistir. Mescid-i Nebevi onun cöktügü yere yapilmistir. Peygamber Efndimiz (s.a.v.), Hudeybiye musalehasinin yapildigi sefere yine Kasva ile cikmistir. Veda hutbesini de onun sirtinda irad etmistir. Bedir zaferinin müjdesini Medine'ye Zeyd bin Harise onunla götürmüstü. Kasva cok hizli kosardi. Deve yarislarinda Kasva daima birinci gelirdi. Kasva, Hz. Ebu Bekir'in (r.a.) halifeligi sirasinda Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) atlarinin bulundugu cayirliga saliverilmistir. |
hadi hayırlısı :D Sago yakında ilahiyede geçer..
|
Alıntı:
|
Mahlas üretmek birşeymi ? :) Sansar salvo herif ne zamandır kullanıyor gerek varmı değiştirmesine mahlasmı lazım istedin kadar mahlas üretebilir her insan :)
|
sagopa kajmer oda kaç senedir kullanıo ne war yani sago nerde sansar nerde peeeeeeeeehhhhh:D:D
|
Sansarın parasını yiyio ama sago :D
|
Alıntı:
|
:D :D Sago 3.davasını actı emin ol bilen tek kişi değilim :D
|
açsın napam parada mı alıo
|
tazminat davası :D
|
Alıntı:
|
valla ben sagoyu sevmiyorum bir kaç şarkısı hariç dinlemem de zaten.. rapi resmen ilahiye çevirdi.... sansarı ona tercih ederdim hem diss lere diss le karşılık vermesi gerekirken hep dava açtı bu kişiyede rapçi denmez o halde
|
Alıntı:
|
Ahaha :D destek için saol sadık :D Molotof benim sagoyla alıp vermedim yok :D Sevmiyorum rap ortamında istemiyirum o kadar :D
|
Alıntı:
|
Rap yaptıgını sanıyor :) Rapci sanıyorlar bilmeyen bende halka yanlış bilgi vermeyi sevmem yanlış bilgi edinmelerini istemem :)
|
Alıntı:
|
:D Saol beni desteklediğin için :D
|
Alıntı:
|
:D Tabi tabi hep öyle olur demek kablleniyorsn :D
|
Alıntı:
|
Otamda ortalık malı oldu lafım yok onun :D gelen vuruyo giden vuruyo şamar oglana döndü :D
|
hayırlı olsun sagoya evet sansara 3.davayı açtı :D:D
|
uzun süre oldu 3.davayı acalı hacı :D :D :D geçen organizasynda acaip manyak bi söz söledi paranı verdimden sonra bütün izleyici kırıldı :D
|
zuhahaha :D:D:D
|
Salo o lafı duysa bida dava acardı büyük ihtimal :D
|
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:34 PM. |