![]() |
Sokrat ST - İki Çift Sıfır Biri Sonda [Lirik]
Herkes dürüst olsaydı da paranoyalarım azalsaydı
Hiç birşey değişmiyecekti hayattan haz alsaydım Sonunda anladım benim ailem ve sevgilim dışındakilerle Geçirdim zamanlar , zaman değil , zaman kaybı Hayat bu bir gün en iyisin bir gün karakolda Hayat bana sunmaz benim elimdedir adam olmak Hayat sana yaptıklarını asla sana sormaz Önce güzel bir yaşam verir ve sonra kara toprak Boş konuşuyorum yaptığımız sanat olmaz Bazen hayat önüme koyar ve der ki sana son şans Değerlendirmem istemediğimden değil halbuki Sizden fırsat isteyen yok bir şans vermeseniz de bana koymaz Hayat bana vercekse yaşamı bir amaç olmaz Çünkü ben istemiyorum yaşamak için bir araç olmak Madem hayattan istediklerini alamıyorsun Boyun eğme baş kaldır ve gerekirse savaş onla Kalbim ellerinde bu hayatın ... Tanrım al beni bu lanetin içinden rahata götür Ailemin üzülceğini bilmesem yaparım kabahat ölüm Olur pekte sorun değil ama tek sorun dünden bugüne ne değişti - Artık daha da kötü Eskisi gibi değilim artık bozuyor düzen beni Kurak gözümde yer etmiş yaş ve çapaklarla Sabaha gözümü açtığım ve bileğime attığım Son çiziğin kahramanı yerde dünden kalan kırık tabaklar var Bu duruma nasıl geldim kendime inanasım var Ve öksürüklere boğuldum sabahın ilk sigarasıyla Daha da düşündüm daha da derine daldım Boğulurken hayat denizden beni sessiz gemiler aldı Yaşıyorum sanarken can-u hüneyin övünüyordum Sonra bir baktım gemide kan gövdeyi götürüyordu Ve atladım yoktu tam deneyimim Kaptan sağolsun denize attı can yeleğimi Kalleşçe biz haysiyet kuraklığının içindeyiz Barışın kanla bulandığını görmek aslında zor değil Ne kadar gözlerimiz açık olsa da Malesef uyumak bu yaptığımız Bize evler ve arabalar yetmezken Kimi bir dilim ekmekle mutlu Fakat sistem çocuğu değil garibanı değil Parası olanı etmekte mutlu Eğer açsa insan kabul edilsin doğru Köyde annem babam ilerde de oğlum Herşey mantıksız hepsi boş söylenenlerin Eğer karnım açsa gönlüm zengin olsa ne olur? Benim onlar kadar derdim var denemez Burdan konuşarakta dertleri halledemem Hangi vicdan el verir hangi kalbi olan insan Tanrım ademoğlu hiç bir bebeği katledemez - Düşünün ki yeni neslin derdi aşkken Ben onları unutmadım sürekli yaş geldiğinde Gözümden insanlar aç belki dedim Neden bunları görmezden gelir başkentim Her geçen gün insanlara vaad ediyor Boynu bükük insanım sanma bağış sanıyor Peki benim babam devlete 20 yıl Hizmet etmişken neden hala 600 lira maaş alıyor ? Kimsenin anlattığı düşüncelerimi yıkmaz İstediğim bu alt tabaka kesimden çıkmak Kurtulmak bu zamana kadar durdum da Tek istediğim Ankara'da babama saldıran tüm elleri kırmak Eskiden hiç olmadığım kadar kindardım Bunu yapmaz yapmamalı hiç bir varlık Düşünemiyorum neden böyle insanlık Peki neden insanlık parayı din sandı? |
şu ilk part hangi şarkıya ait?
|
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:55 PM. |