Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 10-24-2010, 04:08 PM   #1
da_toz
Forum Acemisi
Kullanıcı Avatarı
Bilgiler
Konular: 23
İletisim
Standart Alcatraz Ve ExhliKeyf Ex arasındaki Açıklamalara devam

Alcatraz Ve ExhliKeyf Ex arasındaki Açıklamalara devam
Siz Karar verin

Alcatraz:
Selamlar herkese ;

Yeraltı maceramıza saçma sapan bir olayla devam etmek istiyoruz. Dün akşamüstü gittiğim stüdyodaki kardeşlerimden bir tanesi '' abi Exhlikeyf blogunda Alcatraz hakkında bir şeyler söylenmiş'' dedi. Ben de heryerde bir şekilde bir şeyler söyleniyor boşver dedim. Sonra atılan linki okudum ve hayretler içerisinde kalamadım maalesef. İbret verici yazıyı derin bir huşu içinde okuyarak ''vay bee'' dedim kendi kendime . Burnumun direği reklam kokusundan sızım sızım sızlıyordu. Adamların hedefe ulaşmak için bir tek frikik vermedikleri kalmış. Onu da artık klip falan çekerse görürüz herhalde.

Yazı '' rap ortamında dostluklar birinin daha iyi olduğunu görmesiyle bozulur '' cümlesi ile başlıyordu. Halbuki 10 yıldan uzun bir süredir underground camiasında bir sürü iyi ya da kötü söyleyen eş ile dostla bir bütündük. Ve katlanarak çoğalan bir sevgi ile daha da kalabalıklaştık.

Neyse blog yazısında '' Büyük Üstad'' çekirgelerin başı , undergroundun belkemiiii, olmazsa olmazlardaaaan Exhlikeyf hazretlerinin onca karalamaya rağmen ne kadar yiğit ve mert olarak kovaladığı falan yazıyordu.

O kadar kendini bilir o kadar sözü geçer bir arkadaştır ama nedense reklam için yeraltının neredeyse bütün yapı taşı dediğimiz adamları hakkında kelamlarda bulunmuş.

Peki biz onunla nasıl tanıştık ? Sansar Salvo ile görüştüğü zaman cezaevinden çıktığını kız arkadaşına bir şeyler ispatlamak için rap yaptığını. Eğer Sansar Salvo ona yardımcı olursa bir şey ispatlamış olacağını falan anlatıyordu. Salvo da kırmayıp bir track girmiş, göndermiş.

Ulan ne olduysa işte ondan sonra oldu. Önce saygıdeğer beyefendinin menajeri www.sansarsalvo.net`teki Exhlikeyf şarkılarının Türkçe Rap kısmından underground kısma admin tarafından gönderildiği için serzenişte bulundu. Exhlikeyf de bir sanatçıdır onun eserleri underground kısımda olamaz diye cazzz cuzzzz cızzz brrrsssss. Şimdi soruyorum ? 1) Exhlikeyf bir sanatçı ise kendine göre eserleri varsa ki saygı duyarız www.sansarsalvo.net sitesinde ne arıyor. Menajeri olacak arkadaş E.M ( gözünde siyah bant ) Sonra biraz daha hakaretvari konuşmalar olunca ben uzamasın diye reklam yapmayalım diyerek konuyu kapattım.

Sonrasında çalışırken bir telefon geldi. Müdürüm de yanımda iken.. '' Oooooğghhhlum sen çhaakaaalmısın'' diyerekten telefonda bir ses. İlk şaşkınlığın ardından tabi afedersiniz '' hassiktir '' diyerek telefonu kapattım. '' Ne zaman adam gibi konuşmayı öğren o zaman muhattap ol benle dedik falan filan oraları geçelim...

Sonra doğru düzgün konuşmaya başladık. Dedi yanlış anlama bizim kardeşler falan şöyledir de böyledir de sen sil o yazıyı ben de sileyim falan. Tamam dedik sorun yok ...

Ertesi gün sitedesinde bir yazı. '' Exhlikeyf ile Baran sorunu '' . Aman Allahım soruna bak. Neyse yazıda Exhlikeyf ile Baran arasında sorun yoktur. Alcatraz dosttur. Dost kalacaktır gibi yazı var.. Ulan dedim içimden bu bile reklam kokuyor harbiden bunu yazmasa olmaz mı falan filan üstünde yine durmadım.

Sonra bu arkadaş rapi bıraktı.. Bıraktığını da her tarafta yayınladı. Ben tabi 16 yıllık tarihe doğru baktığımda ne zaman başlamış olduğunu tam kestiremedim. Hatta benim hatam olabilir gözden kaçırdık herhalde falan diye düşündüm.

Daha sonrasında ise benim de yönetici olduğum bir sitede haberleri çıkmaya başladı bu arkadaşın. Yorum yazan yüzde seksen arkadaş beğenmediğini söylüyor, hakaret dolu mesajlar atıyorlardı. Hepsine de '' elini taşın altına koymuş, beğenirsiniz beğenmezsiniz saygı duyun'' şeklinde uyarılar gönderiyordum. Önemli olan ( benim açımdan) iyi rap yapıp yapmaması değil bir değer katması,koşturması idi.

Sonrasında bir kaç telefon görüşmesi yaptık falan filan.. Derken ;

Bu yazı çıktı işte karşıma... Yazıda ''Üstad ül Karalama Kampanyası'' yapıldığını, gerçek bir savaşçı olduğu için bu tür karalamalara pabuç bırakılmayacağından başka bir de Alcatraz kolpa ilan ediliyordu.

Nedeni ise Mafsal ileri geri konuşmuş. Sansar Salvo ise üstü kapalı '' gönderme'' yapmışmışmışmış.

Ulan sanat için soyunurum zihniyetli pofuduklar !! Bana günde kaç bin tane şu şöyle olmuş bu bunu demiş diye ortalık karıştırmak için konuşan Rap kültürünü tam kavrayamamış velet var tahmin edin. Hepsi için ortalık karıştırmaya kalksak karışacak ortalık kalmazdı. Telefon denen bir alet var ve benim telefonum da maalesef ki sizde var ( artık maalesef diyorum keşke sizin gibilerde olmayaydı gülüm)

Sansar Salvo ise üstü kapalı göndermelerde bulunmuş. Sadece bir örnek vereyim belki yeterli olur. Duygusal Olmaya Gerek Yok isimli Şehinşah kardeşimle yapmış olduğu trackte kelamın gittiği yer çok açık ve net iken yaklaşık 12 ilden '' o track bizeydi dimi '' diye telefon gelmiştir. Ne alakaysa ...

Şimdi bu iki saçma sapan bahane için Alcatraz`ın dostluğu geçerli değilmiş. Emin olun yüzyüze tanıdığımız 5 yaşında bir kardeşimiz bile abi böyle böyle yaptınız o yüzden sizin dostluğunuzu istemiyorum dese onu kafama takıp ciddiye alırdım. Ama emin olun bu tarz adamların dostluğunun olup olmaması zerre kadar Alcatraz ı enterese etmemektedir. Çünkü binlerce sevenimiz,eşimiz,dostumuz,abimiz,kardeşimiz varken zaten sizinle vakit kaybetmeyiz.

Ayrıca her fırsatta saygıdan bahseden birinin menajerinin tanınmış isimleri zikrederek onlar hakkında ileri geri atıp tutması ile 14 yaşında bir veletin ortalık karıştırması arasında da herhangi bir fark göremiyorum.

Gerçi işlerini iyi yapıyorlar ! Baktı olmuyor ona buna iş koyup undergroundda bilinen bir tabir '' fame '' için ona buna iş olmaları gerçekten tam bir sanatçı olduklarının göstergesi. Her kötü yorumun altına menajerin sürekli bir savunma çabası içinde olması da ayrı bir garipsenecek olay tabi. Bize yazılan kötü yorumların çoğuna cevap verseydik yazı yazmaktan prof olurduk.

Ben kişisel fikrimi söyleyeyim Exhlikeyf arkadaş. Bu yaptığını 14-15 yaşında yeni rape başlamış ergen kardeşler yapmış olsa idi bir nebze hoş karşılanabilirdi. Ama 30 una merdiven dayamış örnek olması gereken TR Rapi bu şekilde basit ucuz oyunlarla kendi kardeşlerine öğretiyorsan bırak dağınık kalsın daha iyi.

Seninle telefonda görüşmemiş olsam bu yazıyı yazmam diğer bütün art niyetli insanlara yaptığım gibi '' yoksay'' yapardım. Ki yine zaten '' yoksay''

Bu kadar yazıyı neden yazdım. Ulan en güçlü stickerdan da yapışkansınız. Biz arkadaşlarımızla oturup rap olsun olmasın hep beraber olmaktan mutluluk duyarak yaşarken bir taraftan gelip yapışıyorsunuz.

Millet rapi böyle öğrenecekse öğrenmesin daha iyi. Hani senin varlığından haberdar bile değilken bu kadar yapışıp da ondan sonra kendi kendine gelin güvey olman da çok acayip bişey.

Şimdi Salvo bu yazıyı okursa adım gibi biliyorum gülümseyecek ve '' abi boş işlerle uğraşıyorsun'' diyecek. Haklı da çünkü ne Alcatraz olarak ne de diğer mc arkadaşlarımız ile rap içi,rap dışı buluşup ya şu Exhlikeyf de şöyle böyle diye konuşmadık hiç bir zaman. En iyisi şöyle yapalım. Sen bizi bize bırak ister dostluğunu esirge, ister kafana göre takıl bizimle alakan yok zaten.

Ayrıca şöyle de bir şey var ( bu kişisel fikrim) Senin böyle bir blog yazman ile benim dre`ye iş koymam arasında fazla fark yok. Bi de geçen gün Dr Dre ile Snoop bi şarkıda üstü kapalı göndermelerde bulunmuş bu dakkadan sonra Alcatraz ile onlar arasında dostluk yoktur. Gereken cevabı vericez onlara ona göre..

Allah herkesin yolunu açık etsin tabiki ama bu şekilde suni gündemlerle yapacaksan bu işi Technine gibi rap yapsan da inandırıcılığın olmayacak.

Bu yazıyı senin menajerin olacak E.M`de okusun.Bir de ona biraz saygı öğretirsen iyi olur. Underground için yıllarını vermiş bir çok şeyden vazgeçmiş insanlar hakkında konuşurken daha dikkatli olmalı.

Bu yazıyı ben yazdım biraz boş vaktim vardı. Kardeşlerim siz ve sizin gibilerle uğraşamayacak kadar meşguller.

Saygılar

Baran

ExhliKeyf Ex : Açıklaması

Üzülmeyi Geçtim.. Acıma Duygusunun Zirvesindeyim ( Yazık)

Karı gibi dedikodu yapmak, artık erkeklere kalmış, karılarda erkekler gibi, gider yaparken, erkekler, gider yerine çene yapmayı tercih etmişler..
Bak Bak ALCATRAZ AÇIKLAMA YAPMIŞ
Şimdi Hepsini okumadım tabi yazılanlarında, bi kaç yerinde yalan görünce, pinokyo ya ayıp etmeyelim, diye, kestim takip etmeyi.
Ya arkadaş çene yapmayın?
Ya arkadaş adam olun?
Ya arkadaş, Bi diss e cevap veremiyorsunuz diye, ne bu çingenelik.
İnsanları Kandırarak, Nereye Varabilirsiniz?
Bana Reklam Yapıyor demişler..
Be Amınakodumun Malı? Hani küfür ettim kusura bakmayın lakin, şerefsizlik diz boyu artık.
Be Çocuk? Sen daha TV leri 57 ekrandan izlerken, biz kameralar önünde şarkılar söylüyorduk, albümümüzü tanıtıyorduk? Reklam sa orda yapıyorduk reklamı.
Ha doğru Reklam yapıyorduk? o senin kolpa ve bukalemun zihniyetli sansar abinin, çıkan albümünün reklamını yapıyorduk.
Gevşek..
Götünüz Korkunca, primle suçlarsınız, Götünüz Korkunca Reklam Dersiniz, Götünüz Korkunca Karıyı Kızı katarsınız.
Yav varya, Harbiden NE YAVŞAKSINIZ Öyle?
Bunu Okuyan Her İnsan, Şu Anda Benim Rap imi dinlemeyi kesebilir. Zerre umrumdaysa, eksik adamım ben.
Bu piyasayı, Öyle sarmışki, İki kişiyi arkasına alınca, herşeyi yapabileceğini sanan toplar, ben harbiden nefrete bağladım şimdi.
14 yaşındaki bebeleri kandırıp, üzerlerinden kaç para kazandınız LAN?
PİT10 la ana avrat birbirinize sövüp? Sonra Nasıl Arkadaş oldunuz LAN?
İşte Bunlar REKLAM.

Bizim Yapğtığımız RAP.
Duruşumuz ASİL

Bana diyorki, Reklam yaparsın?
Lan Benim Reklama İhtiyacım mı var?
Çok Reklam istersem, Menajerime derimki, Şu TV Şu program?
Hatırırı sayılır bir ismimiz var, Çıkarız Albümümüzü tanıtırız.
Ki şu anda bir albümümde Yok.
NEYİN REKLAMINI YAPIYORUM?

Kendiniz Gibi Kolpa mı sandınız bizi..

Ya siz s.gidin Kendi kumdan kalenizde, askercilik oynayın, Valla bak..
Bu Kadar ağlayacağınızı Bilseydim.
Harbi Diss atmazdım..

Yazdıkları Tek Birşey Doğru. Zamanında Sansar Salvo bana destek oldu, ki bunu her çıktığım yerde söyledim. ( yıl 2008 ) şimdi 2010 dayız.. embesiller

Biz de Salvo ya çok destek olduk. bize yakışmaz hepsini söylemekte.
Çok zorlarlarsa, mesajlar bende.
Dökeriz Ortaya, Kim Eksik Kim Yanlış, İnsanlar Karar verir..

Onca olay anlatmışlar, ki benimle tek alakası olmayan konular, menajerimle restleşmişler, Erdal da, kimseye geri vites yapmaz.
işte onlar alışmışlar, yumuşak insanlara, hep onları seçip giderleşmişler.
Bize gelince, yemedi , ağlamaya başladılar.
Ki anlattıkları konuların Tarihide, ( 2008 )

Gelelim Dostluğa, Biz Kime Dost deriz, Bize en kötü durumda destek olanlara..
Sansar Salvo ya da bu yüzden Dost dedik.
Terbiyemizi aldığımız yer Cezaevi, biz orda bir sigarayı 5 kişi içtik yeri geldi..
O Yüzden de Dost dediğimiz için Ölümüne Gittik. Halada Gideriz.

Bunlar ın Kalbi o Kadar nasırlaşmışki, bozuklarki, dostluğu bile prim le yan yana koyabiliyorlar.
Bunlar Varya Eminim, Kendilerini Seven Herkeze Para Gözüyle, prim gözüyle bakıyorlar.
Ne Kadar İğrenç Yaratıklar Olduklarını Burda Anlatamaya Kelimeler Yetmez..

Yeter Artık, Pişman oldum Valla attığım diss ten
Otobanda Gezen Bir Kadın Bile Sizlerden Daha Yüreklidir
Onlar En Azından İşlerini Yapıyorlar. Dedikodu Yapmıyorlar.
Çene Yapmıyorlar..

Kaybolun Gidin
da_toz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla