![]() |
#1 |
![]() b: Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için teşekkürler (: Şehinşah: Afiyet bal şeker olsun. - - - - - - - - - - - - Kendisiyle Alakalı Sorular - - - - - - - - - - - - b: Şehinşah kimdir, nasıl biridir ? (: Şehinşah: Çok tatlıdır yerim onu. b: Galatasaraylı olduğunu biliyoruz, peki fanatik misindir ? (: Şehinşah: Futbolla kulun arasına girilmez. b: Kitap okumayı sever misin ? Favori yazarın kimdir ? (: Şehinşah: Tülin Şahin, Ebru Şallı, Kafka. şu aralarda Pınar Kürün bir kitabını okuyorum, hoş. b: Sinemada mı film izlemek sana daha fazla keyif verir, yoksa dvd'de koltuğuna uzanmış bi şekilde film izlemek mi ? (: Şehinşah: Ahh nerde eski açık hava sinemaları şimdi keyif vermiyor dolby sistemler falanlar filanlar daha minimal sinemalar ilgimi çeker taksimde 2 film birden diye bi sinema var ,oraya bayılıyorum.[(gülüyor) bunu bizzat o yazıyor] b: Hangi tür filmleri seversin, seni etkileyen bazı filmlerin isimlerini söyler misin ? Şehinşah: Fantastik filmleri severim. Ama öylee fazla abartısı olmayan gerçeğe dayalı işlerde barındıran tipte filmler ilgimi çeker. Misal batman begins , eski batman versiyonlarına nazaran daha gerçeğe dayalı senaryosu olması dikkatimi cezbetmişti, sonra verebileceğim diğer örnekler big fish ki çok sevdiğim bi filmdir sonra beetlejuice harikaaydı izlediğim dönemlerde. Donnie darko olsun ,prestij olsun, içindee beni bu dünyadan biraz koparacak ,senaryosuda iyi olan herangi bi film olabilir. Bir de ilerde eylül'ün çekeceği filmleri seveceğim(döner tekme atıyor) b: Şeyho boş zamanlarında ne yapar , deli ruhlu musundur ? (: Şehinşah: Tabiki hayır. Boş zamanlarımda adaları gezmeyi severim , safariye çıkarım , heleki mısır pramitlerinde kaybolmak benim için bir orgazm haline gelmiştir. Orada bir yere karpuz saklar 2 sene sonra gittiğimde o karpuzu bozulmamış bulup sevinirim. b: Şehinşah hangi tarz müzik dinler ? Bir müzik türüne karşı önyargın var mı yoksa kulağına güzel gelen her şeyi dinler misin ? (: Şehinşah: Evrenseldir bu konuda görüşlerim. Güzel müziğe şapka çıkarırım. b: Ufuk Yıkılmaz nerelerde gezmeyi sever ? (= Şehinşah: Söylemem sonra oralara takılırsınız. (zırlıyor) b: Herhangi bir yerde hayranlarınla, seni beğenerek dinleyen birileriyle karşılaştığında sana gösterdikleri ilgiden, resim falan çektirmek istemelerinden boğulur musun, yoksa bu seni mutlu eder mi ? Şehinşah: Azı karar çoğu zarar diyelim. Bu dünyada beni taktir eden insanların olması güzel birşey , hele bu insanlarla hiç bir münasebetim olmamasına rağmen. Amma velakin çok fazlası yorucu oluyor ,anladığınızı umarım . (Ciddi bir cevap vermiş olmanın gururu içerisinde) b: Rap harici hobilerin nelerdir ? (: Şehinşah: Prospektüs okumak. Minübüslerde para uzatmak. Halı saha kenarında bekleyip maçlarda adam eksik olduğunda bir kahraman edasıyla yetip -Eksiiik varsaa ben oynarıım aabii!! Demek te ayrıca kalbimi kazanan hobilerdendir. Bide çanta taşımaktır.Bide dişlerimi fırçalamaktır Peynir Kızarkadaşımın yıllarımı verip çürüttüğüm dirseeemi kremlemesine gıcık olmaktır . b: Kız hayranlarının merak ettiği sorulardan biri; aşk hayatın nasıl ? xD Şehinşah: Süper. Seviyorum ,seviliyorum geleceğe dair ciddi hayaller kuruyorum. b: Peki evlenmeyi hiç düşündün mü ya da evlilik hakkında ne düşünürsün ? (: Şehinşah: 2015 te Eylül'le evlenicem. b: Ufuk Yıkılmaz'la Şehinşah aka Hasan Sabbah'ı karşılaştırmak gerekirse birbirlerine karşı ağır basan yönleri nelerdir ? Şehinşah: Aynıyız .Şehinşah Ufuk Yıkılmaz'ın toplamı. b: Rap olmasaydı hayatını nasıl sürdürürdün ? xD Şehinşah: Rap olmayarak. - - - - - - - - - - - - Müzikle Alakalı Genel Sorular - - - - - - - - - - - - b: İlk kayıtlarını ne zaman ve nasıl aldın ? O zamanlar böyle gelişebileceğini düşünmüş müydün ? (: Şehinşah: 13 14 yaşlarındaydım . Hayır aslında ümitsiz vakayım diye düşünürdüm .Fakat ben canımın çektiği bir iş olunca başarılı olurum , yapım böyle. b: Bence freestyle'da iyisin ben dinlediğim zaman seni, videoları izlediğim zaman adam harbiden bu işi yapıyor diyorum xD . Peki sen kendini bu konuda nasıl görüyorsun, biraz bahseder misin ? (: Şehinşah: Freestyle bir yaşam biçimidir. Onla yaşarsan iyi olursun fak-atinde etrafındakiler seni deli sanabilir. Çünkü sürekli kendi kendine konuşuyormuş izlenimi veriyorsun bi süre sonra insanlara . Fakat pratik yapmassanda deli imajı çizmeyen freede kötü birisi olup çıkarsın. Herşey pratik meselesi. b: Rapin sana farklı olduğunu düşündüğün bir özellik kattıgına inanıyor musun ? Şehinşah: Küçüktüm inanıyordum şimdi inanmıyorum . Örümcek adamın venomu gibi artık ruhumu elegeçirdi. b: Rap somut, elle tutulur bir şey olsaydı sence ne olabilirdi, neye benzerdi ? Şehinşah: Bir ortaokul geyiği olan fikret: sedaa ellerim dolu cebimden şu silgiyi alır mısın? seda: tabi alırım fikrett arkadaşımm......aaa? buu? bu da nee? aaay allaah belaanı versiin senin fikrett!!!ühühühüü . dialogunda fikretin cebindeki silgi lakaplı bilinmeyen cisim olabilirdi. b: Kayıt alırken nasıl bir ortamınız olur ? Gayet ciddi şekilde kayda girer cıkar mısınız, yoksa gayet laubali misinizdir? Şehinşah: Değişir. b: 1 tane albümü olan birine göre bence gayet de dinleyicin yüksek (: Peki senden yeni bir albüm projesi görmemiz mümkün mü yakın bir zaman içerisinde ? Şehinşah: Evet . b: Kendine has bir ses tonun var; fakat bu çoğu kişi tarafından baya eleştiriye tutuluyor, ama sevenleri de bol (bkz. ben (: ). Senin onlara burdan bir cevap vermen gerekirse ne derdin ? (: Şehinşah: Pis. b: TR Self Confusion adı altında bir topluluktaydın bir zamanlar. O topluluk hala var mı ve biraz bahseder misin ? Şehinşah: Bilmem. b: Yaptığın çalışmalardan en çok beğendiğin, ya da şöyle söyleyeyim iyi ki bu şarkıyı yapmışım dediğin bi şarkın var mı ? (: Şehinşah: Buu mushroom u seviyorum. b: Peki şu ana kadar yapıp da pişmanlık duyduğun bir çalışman var mı ? (: Şehinşah: İsim vermem ama var. b: Patron'la birlikte "Nokia Sound" isimli yarışmaya katılıp ilk 10'a girmiştiniz ilk olarak bu nasıl bir duyguydu ve tekrardan böyle bir yarışmaya katılmayı düşünür müsün ? (: Şehinşah: Güzel bir duyguydu , orada güzel anılarımız oldu . Şu an için bişey diyemem hiç düşünmedim. b: Patron'un " Yeraltından Yeryüzüne " adlı albümünde seninle düet bir parça göremiyoruz. Bunun nedeni nedir, Patron'la aranız kötü mü ? Şehinşah: Yok yahu . Mesafeler ilişkilere zarar verir . Bizim mesafemizde epey açıldığı üzre birazcık uzaklaşmak zorunda kaldık, elimizde değildi. Patronu sever ve sayarım . Geçmişimiz var nihayetinde onca. ( gülerken bir anda ciddileşiyor o anda kahkahalarla ağlıyor ve bir manevrayla çığlık atarak kulağıma birşey söylüyor sonrasında susup inzivaya çekiliyor) b: Şarkılarında bolca küfür kullandığını görüyoruz. Sence bu küçük dinleyicilerin ve aileleri tarafından nasıl karşılanıyordur? Şehinşah: Çok saçma geliyor yaa bu muabbet. Aileleriymiş. Bir rap albümünü aldığında o albümün sorumluluğunu taşıyabilecek dinleyiciler beni dinlesin lütfen .Ben rap müzik icra ediyorum , bu işin doğası sadece Türkiye'de bu denli bozuluyor ve ben buna deli oluyorum yahu saçmalamayın nedir bu ''ailenizin rapçisi'' olma sendromu. b: Şu an kendine rakip aldığın biri/birileri var mı ? Şehinşah: Eğer öyle birileri olsaydı bende bu camianın altın felsefesi olan ''düşmanını yakın tut'u uygular, oluşumlar kurar , sitelere yalakalık yapar , yapılan her işe , herşeye müstesna olmuş der , bana bu sorunun sorulmasına bile imkan bırakmazdım. (pis pis sırıtıyor) b: Bir pop şarkıcısıyla düet yaptığından dolayı sana gelen tepkilerden biraz bahseder misin ? Şehinşah: Gözü seyiren birilerini gördüm. O kadar. b: Şarkılarını yazarken ortamın nasıl olmasını istersin? Gürültülü olması senin için daha mı iyi, yoksa sessiz sakin kafanı dinleyerek mi yazmak istersin ? Şehinşah: Tek başıma çalışmayı severim. b: Şarkılarında genellikle neyi anlatmak istersin ? Şehinşah: Genelden kaçan bir yapım vardır.Konsept bir işte bir konsept olacaktır fakat yinede genelden kaçan ,genelin dışında şeylerden bahseden bir yanımın olacağına eminim. b: İlerideki hedefin ve rapten beklentilerin nelerdir ? Şehinşah: Fatura ödeten, doyuran ,doyurtan , kızarkadaşıma christian louboutin ayakkabılar aldırabilecek bir konum, hepimiz için daha rahatlatıcı olacaktır. b: Şu an hedefin olan noktaya ne kadar yakınsın ? (: Şehinşah: Dünya kadar. b: Müziğimde asla yapmam dediğin şeyler var mı ? Şehinşah: Acıtasyon. b: Rap'te bayanlar başarılı olamaz diye bi önyargı söz konusu maalesef. Peki sen bu konuda neler düşünüyorsun ? Şehinşah: İllaki biri çıkıp başarılı olacaktır. b: Son zamanlarda rapin Türkiye'deki popülaritesinin artmasını neye bağlıyorsun ? Reklamlarda, dizilerde rap müziğe de artık yer verilmesi sence rap adına olumlu mu ? Şehinşah: Şu an rapçilerin piyasanın saf köylü kızını oynamasına bağlıyorum kolay dolandırılabiliyoruz piyasadan habersiz olduğumuz için. Ee rap şimdilerde tüm dünyada popüler olan müzik türü adamların işine geliyor. 2 soru içinse olumlu diyorum. b: Rapin içindeki bloklaşmalar hakkında ne düşünüyorsun? Sence bir birlik olsa daha mı iyi işler çıkar, yoksa rekabet işin içine girince daha iyi işlerin ortaya çıkması daha mı mümkün olur? Şehinşah: Yaa bu işler böyledir dünyaanın neresinde tüm rapçiler elele verip birşey yapmış, hipimiyiz biz. b: Underground & Overground hakkında ne düşünüyorsun ? Sence böyle bi ayrım yapmak doğru mu ? Şehinşah: Doğru. b: Sende bir gün overground olmayı düşünüyor musun ? (: Şehinşah: Evet. b: Rap yapmaya yeni başlamış olanlara verebileceğin tavsiyeler var mı ? (: Şehinşah: Önlerini iliklesinler. b: Röportaj için tekrardan teşekkürler, son olarak söylemek istediklerin nelerdir ? (: Şehinşah: Yorulduum pöfff :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Araştırmacısı
|
![]() bence en mantıklısı: Şehinşah: Çok saçma geliyor yaa bu muabbet. Aileleriymiş. Bir rap albümünü aldığında o albümün sorumluluğunu taşıyabilecek dinleyiciler beni dinlesin lütfen .Ben rap müzik icra ediyorum , bu işin doğası sadece Türkiye'de bu denli bozuluyor ve ben buna deli oluyorum yahu saçmalamayın nedir bu ''ailenizin rapçisi'' olma sendromu. manyak ya tepkisi oluşturan : Rap harici hobilerin nelerdir ? (: Şehinşah: Prospektüs okumak. Minübüslerde para uzatmak. Halı saha kenarında bekleyip maçlarda adam eksik olduğunda bir kahraman edasıyla yetip -Eksiiik varsaa ben oynarıım aabii!! Demek te ayrıca kalbimi kazanan hobilerdendir. Bide çanta taşımaktır.Bide dişlerimi fırçalamaktır Peynir Kızarkadaşımın yıllarımı verip çürüttüğüm dirseeemi kremlemesine gıcık olmaktır . ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
Sehinsah |