![]() |
#1 |
![]() Hardcore Rap: ''Die Nigger Die'' kitabında bahsedilen karşıdakine hakaret içeren rap türüdür.Tabi hepsinde bir sebep-sonuç olmak zorundadır.Türkiyeye hardcore'u getiren adam Sagopa Kajmerdir.İlk bırakanda. Party Rap: Breakdance yapmak için kullanılır.SÖz de ritimde öne çıkar. Dirty south: Atlanta merkezli amerikanın güneyinde kalan tarafların vatandası tarafından yapılan rap türü, digerlerine göre daha canlı hareketli beat ler Pessimist Rap Karamsar stil.Benim en çok dinlediğim tür.Slow tarzda melodinin üzerine kesinlikle ''yıkıldım,bittim,nolur gitme,b.ku yedim'' gibisinden ezilme ifadeleriyle olmadan sofistike cümlelerle oluşan türdür.Aşka da çekilebilir.Ancak daha çok ''beni bırakmana üzüldüm,ama sen beni kaybettin'' fikri üzerinedir.Bu tarzı Tr'ye getiren en old school adamımız Sagopa Kajmer'dir.Halada yanına bir ikincisini koymak mümkün değil. West : genelde gangsta rap agırlıklıdır, belli baslı beat ler kullanılır oldschool daki gibi Punchline: Lafı gedigine oturttukları yer oluo tam laf soktukları anlamına gelıyor East : NY merkezli söz agırlıklı rap Gangsta rap : Gangsta rap world class wreckin cru grubu ile başlar önceleri ama nwa ile son noktaya gelir.gangsta rap yapanlar adından da anlaşılabileceği gibi gangsta hayatından bahsederler ve kendilerininde öyle olduğunu söylerler.ama öyle isimler gangsta rap yapmaya başlamıştır ki , hade len demekten kendini alamazsınız.ama rap müziğin en güsel koludur. Politcal rap : Politik konular, sosyal konular vs anlatılıyor Souther rap : Amerikanın güneyinde yapılan South Side Underground rap : Su para icin degilde sadece rap yapmak icin, internet üzerinden vs dagıtılan rap albumleri var, adamların tarzı biraz daha söz agırlıklı oluyor, daha serbest British rap : ingilizlerin rap i Foreign rap : yabancı rap, yabancı derken Fransızca filan, amerikadakilere göre yabancı Latin rap : ispanyolların latinoların rap i Party rap : club tarzı party sarkıları calısan adamların rap i Pop rap : rap i hafif pop beat leri ile birleştiren rap Konu Riyazat tarafından (01-11-2008 Saat 06:13 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]() http://www.18yer6.org/forum/showthread.php?t=327 aynı konumu sanki :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Özel Üye
|
![]() aslında bu kadar rap tarzı yok.bunlar usa yada baska yerlerdeki farklı tanımlar.tam manayla 4 tür rap var. Pessimst==> Karamsar Düşünce Gidme yapma eyleme gibi.. Gangsta==> Para ,kız ,araba gibi olayların üzerine yazılan Party ==> Party , eğlence , için yazılan bu genellikle eğlence amaçlı Hardcore===> Atışma üzerine yazılan rap türüdür.. ayrıca pesimist rapi en iyi yapan sagodur görüşüne tamamen karşı çıkıyorum.raziel nisroc şu an sagopanın çok daha önündedir ki henüz 20 yaşında.sago 20 yaşında rap bile yapmıodu |
![]() |
![]() |
![]() |