|
![]() |
#1 |
![]() SevgiLi 18yer6 forum kullanıcıLarı... Öncelikle merhaba xD Birkac satır birşey yazacagım... fakat bu site kapanana kadar YazdıkLarımın silinmemesini istiyorum.. eger silerseniz de paşa gönlünüz bilir ![]() RAP die yazılıyodu dmi.. ? yanlısım yoqtur herhalde. Türkiyede, Dünyada birsürü müzik tarzı wardır... arabeskten jazz a kadar... Baqın... DinLediklerimize Şarkı denir deil mi ? Şarkıları şarkıcılar soyler... Ve Dünyanın tum mekanlarında her adreste kabul ediLen nesnellik kazanmış bir anlayış wardır... GüzeL ses anLayışı... sesi guzel olanı herkes dinLer.. Bir Sezen Aksu veya Bir Britney... Asıl Konuya yawas yawas girelm... Hicbir muzik alanını sawundugum yoq... öznel bir kawramdır zati. Fakat.! SeS kullanılmadan MüziK yapıLmasına karşıyım! karşıyız.. ! Ben RapÇiLeri HızLı Konusan AdamLar şeklinde ifade ediyorum... Bu arada...ben her sozumun sonuna 1. tekil şahıs kullanıyorum. sawunuyorum ediyorum ws.. bu turkiyenin aklı basında olan kesiminin %90 ının dusundukleridir zaten... Bu konu uzerinde FazLa durmayacaqım... sonucta müzik müziktir... ve yalan solemicem ben de Rap MüzikLerini dinlerm... .......................... Çoq daha onemli bir konuya değinmek istiyorum.. rap bir müzik tarzı olmaktan çıktı artık. bir YaşaM tarzı HaLine geldi... Şimdi diceksiniz ki bizim de zaten istedigimiz bu... Hadi biraz siyaset biraz dinden gireLim olayı Bağlamaya CalısaLım... HizbullahçıLar... Kelime anlamı Allah için savasanlar... deil mi ? Yani asLınDa ne kadar guzel birşey.. Peki Ne yapıyorlar... MüsLümanları birer terorist gibi gösterip müslümanlıgı dier ülkelere dier dinlere Kötü anlatıyorLar.. Kötü gösteriyorlar... Sonuc olarak ülke içinde bir ayrıLıga neden oluyorLar... Peki... Fethullahcılar.. halka kendiLerini ne Kadar samimi we içten gösteriyorlar değil mi ? Ama yaptıqları sadece ve sadece ülke içinde ayrılık... Ak Parti ... Başörtüsü coğu insanın karsı cıkmayacagı birşey... fakat bu örtünun üzerinden siyaset yapılınca sonuc ne oluyo... Ülke içinde AyrıLıK... ŞeriaT... Laiklige aykırı deil mi? şeriat sawunanların becerebildikleri tek şey: ülke içinde ayrılık... RaPçiLeR... Bol Pantolon giyerler bol tişort giyerler biz farklıyız biz sizin gibi degiliz siz geri kalmış köylü kafalarsınız çağımzın müzigi raptir... sonuc ne? Ulke içinde ayrılık... Bakın. örnekler çogaltılabilir... anlatmak istedigim tek birşey var.. geleneklerimizi, göreneklerimizi, ahlakımızı, kültürümüzü bir köşeye atmayın... Yüzyıllardır süregelen bir toplumuz. ve bu toplumu dış gucler deil.. sadece iç çatışmalar yok edebilir... bu ülke içindeki ayrılıklar da sadece ve sadece israil ve abd basta olmak üzere yahudilerin işine gelir... AkLınızı başınıza toplayın.. Sakin kafayla bir kez düşünün ben ne yapıyorum diye. SelametLe... |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Yenisi
|
![]() Sen de çok guzel soylemişsin... ama herkesi kendin gibi dusunme benim de cok rapçi arkadasım war Yazdıklarımda her yaştan her insanın algılayabileceginden farklı olarak birkac ince ayrıntıya yer werdm... anlamak isteyen onları da anlar ![]() sadece şunu soyleyecegim... ben bunları karalama amaclı yazmadım. bilgilendirme amaclı yazdm... Konu xxD tarafından (06-23-2008 Saat 01:26 AM ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]() kardeş güzel bir konuya değinmişsin fakat sen rapi yanlış tanımışsın veya senin tanıdığın rap le bizim peşinde olduğumuz rap aynı şey değil iyi bir rap müzik dinleyicisi zaten bilir şarkılarda bu tür bölünmeler olmasın diye uğraşılıyor şuan fazla zamanım yok sana ceza'nin iki 4lüğünü yazmak istiyorum! Türk yada Kürt, Alevi yada Sünni, Laz yada Çerkez, fener yada cimbom, Biz puzzle’ız, biz anadolu’yuz, biz bölünemeyiz, bak bu plaka yerli Ermeni, Rum komşumda çoktur ama aramızda hiçbir problem yoktur, Politikada savaş olsa bile geçinip gideriz bize göre hava hoştur Bizde akıl var benim gibi düşünen çok Bizi bölmek isteyen var, bizi bölebilecek olan yok Bizi gömmek isteyen varsa bu imkansız Biz birlikle özgürlüğün tadını almış bir toplumun torunuyuz Yaşasın BARIŞ, yaşasın ÖZGÜRLÜK, siz boş verin RAP mi ki sorununuz |
![]() |
![]() |
#4 |
Özel Üye
|
![]() öncelikle böyle bi konuya değindiğin için teşekkür ediyorum.2001 yılından beri bu işin ve ortamın içinde olduğum için bikaç söz söylemek isterim,yazdıklarında niyetin ve değinmek istediğin konu takdire değer,saolasın,ama herşey anlattığın gibi değil... ilk olarak ses konusunda bikaç kelime ediym,'sesi olmayan hızlı konuşan adamlar' demişsin rapçiler için.Herkes şunu bilmelidrki,bu iştede ses önemli,yüzlerce müzik türü için farlı ses renkleri vardır,arabeske yanık ses gider,popa daha farklı,rock için daha farklı,sanat müziğine çok daha farklı,Bu konuda hem fikirz sanırım.Ve işte rap/hiphop müziği içnde bir ses rengi vardır.Sesini güzel kullanamayn birinin rapini dinleyebilceğnizi sanmıyorum.Sesine ton katmadan,kelimere vurgu yapmadan,dümdüz konuşan bi insanı zaten kimse dinlemez,'müzik türü ne olursa olsun'.Öyle olsaydı,kimse şarkılardan bişe hisetmez ve dinlemzdi.Sagopanın sesi güzel ve rapçi olsun olmasın herkes dinliyo dimi(tanınmış oldğu için onu örnek verdim) Bu müzik türününde kendine has bi ses kullanım şekli oldgnu anladığınızı ümit ediyorum şimdi ülkeyi ayırma konusuna değinmek istiyorum Bu müzik türünün içinde sevgi,aşk,arkadaşlk,yada her ne anlatyosanız,bi sitem var zaten,o yüzden sert bi müzik.Ama emin olun hiç bi rapçi,biz farklıyız,siz geri kafalısınz demez.Diyosa,ordan burdan duyduğu laflarla iş yapan,moda olsun,havalı olsun diye rap yapan insandır o,Ülkemizde rap asla amerikadaki yada başka bi yerdeki gibi değil.Bizim rapçimiz toplumun sorunlarnı da işler,Anadoludaki köylüyü de şarkısına konu yapar,taksimdeki hovardaları da,meclisteki içi boş takım elbiseleri de,ırakta suçsuzca ölen insanları da.Giydiğimiz bol kıyafet insanları neden rahatsız eder bilmiyorum ama bizim kıyafetimizn tek farklılığı normalden bol olması.başka kültürlerde var biz deil ama onlar tamamen farklı ve aykırı hippiler:sex ve hap kulanımı tamamen doaldır onlar içn,kıyafetleri tamamen farklı bi toplum gibidr,herzaman ve her konuda özgürdürler emolar:her biri biseksüeldir,saç modellri ayrıdır,sadece birbirleriyle gezerler gothicler:sadece siyah giyerler,rapçilerden nefret ederler vs. vs. vs. Asıl bunlar farklı kültürler deilmi sizcede,bizim sadece kıyafetimiz bol,ama ülkemizin sorunlarına yabancı deiliz,hiç bir zamanda sen ölesin ben böleyim demeyiz,yanlış anlaşılmasn,yukarda yazdığım her külrüre saygım var,ama eğer söz Türk kültürüne gelirse,emin olun en Türk biziz,Ayrıca Türk sanat müziği ve halk müziği dışında hiç bi müzik türü Türk kökenli deildir.Toplumlar arasında etkileşim bugüne kadar olmuştur, kıyamete kadar da olacaktır ve gereklidir.Kendi kültürümze ters düşen bi anlayışı kabul etmiyoruz zaten.Rap de olsa Türkçe rap ve Türk rap şemsiyesi altında bi TÜRKLÜK var. Daha yazarım ama bu kadar yeter sanırım.eğer kafanıza takılan herhangibi konu varsa,elimden geldiğince aydınlatmaya çalışırım.Sürçi lisan eyledimse affola. Araf Yaren Konu arafyaren tarafından (06-24-2008 Saat 08:51 PM ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bombastiq Üye
|
![]() yanii acıkcası bu Türk yada Kürt, Alevi yada Sünni, Laz yada Çerkez, fener yada cimbom, Biz puzzle’ız, biz anadolu’yuz, biz bölünemeyiz, bak bu plaka yerli Ermeni, Rum komşumda çoktur ama aramızda hiçbir problem yoktur, Politikada savaş olsa bile geçinip gideriz bize göre hava hoştur Bizde akıl var benim gibi düşünen çok Bizi bölmek isteyen var, bizi bölebilecek olan yok Bizi gömmek isteyen varsa bu imkansız Biz birlikle özgürlüğün tadını almış bir toplumun torunuyuz Yaşasın BARIŞ, yaşasın ÖZGÜRLÜK, siz boş verin RAP mi ki sorununuz |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Yenisi
|
![]() Hepiniz iyi guzel hos demissiniz de Hepiniz boyle misiniz ? Baqin bu neye benziyo biliyor musunuz... Ulkucu bir insan watanini milletini sewer muslumanlik icin calisir Faqat gunumuzde ulku ocaklari serserilerle dolu... (Yine ince bi mesaj)
|
![]() |
![]() |