|
![]() |
#1 |
![]() Merhaba Yener , Rap hayatına nasıl atıldın , nasıl başladı bu macera ? - 10 Yaşımda Run DMC dinleyerek rap ile tanıştım ardından ortaokulda bunlar ne demek istiyor, işin felsefesi nedir dedim ve bu araştırma içinde Malcom X kitabını abi aldı okudum ve böylelikle tamamen bizim yaşadığımız kenar mahalle hayatının aktarıldığını görüp benimsedim ve islamic force, R.İ.P, Boe B'den dinledim ilk Türkçe rapi ve onun şarkılarını kağıda yazarakdan okumaya başladım ve sene 96 da ilk şarkım " Liseli Genç " ile atıldım bu işe ... Kuva-i-zmir'den biraz bahseder misin ? - Fazla söze gerek olduğunu sanmıyorum KUVA-İ-ZMİR = YENER Yer altı Operasyonu 1 - 2 de yer aldın , kendi solo albümünü çıkardın , Ceza nın Yerli Plaka albümünde featin var.Kuva-i çalışmanıda gördük yakında zamanda. İleriye yönelik bir albüm çalışman var mı ? - Var tabiki ... Kuva-i albümden bir altyapı çalışmasının rapleri çıktı devamı gelecek benim solo albümüm var onun içinde çalışıyorum ve albüm gelene kadar yeni şarkılar vermeye devam edeceğim internetten dinleyicilerime ... Bandrollü albümde korsan kaygın var mı piyasa adına ? - Korsan engellenemeyen LEGAL hırsızlık. Legal çünkü göz önünde yapılıyor ama rap dinleyici kitlesi bu işin üretenlerine bandrollü albüm alarak ve konselerine giderek destek olacağını düşünüyorum. Yeni solo albümde tarzını koruyor musun ? - Aynen ArabeskRAP bu iş sadece bende ... Altyapılar kimlere ait ? - PNZR Beatz'den aldım ve Sezen Ustadan olacak, beklediğim beatlerde var yani tam olarak beat toplanması bitmiş değil. Albümden sonra tanıtım amaçlı ufak bir konser tarzı düşüncen var mı ? - Evet , albüm arkasından tanıtım konserleri olacaktır. Rap piyasası dışında doa ve Bike Baran ile feat bir parçan var başka kimler ile çalışmaların var. - Bilal Çatal Çekiç'in albümü çıktı. Oyna diye bir parçasına düet yaptım, yakında klibide çıkacaktır piyasaya ... Orhan Baba hastası olduğunu biliyoruz düet teklif olayları oldu mu hiç ? - Olmadı henüz , Orhan Baba çok büyük bir usta Allah Nasip eder ise öyle bir atılımda bulunmak isterim. Rap kariyerinde istediğin konumdamısın ? - Manevi olarak evet istediğime kavuşabildiğim ancak aynı şeyi maddi anlam için söyleyemem. King of Arabesk Rap Yener , ArabeskRap yoktu yorumlarına cevabın var mı ? - Yıllardır arabesk müzik yok müzik olarak sayılmaya çalışılıyor ama bunu yapanlarda anti sosyal entel magandalardır. ArabeskRap'e gelince 1999 senesinde " Çöktü Gece " ile doğdu ve bu sene 10 yaşında ArabeskRap hakkında biraz bahsedermisin ? - Bu stil tamamen benim dinlediğim müziği HipHop, Drum ve kickleriyle birleştirilmelidir diyip eski Dj'im DJ DJ Zack'ın(İnşaallah okursun kardeşim) beati oluşturmasıyla başladı. Kenar mahalle hayatının çekilen sıkıntı ve yaşamın sokak diliyle anlatılmasına ArabeskRap denir = Yener Arabesk - Orhan Gencebay - Liseli Genç - İstanbul - Hayat , kelimerinin sende oluşturduğu çağrışımlar nelerdir? Arabesk: Doğum Günüm Orhan Gencebay: Alemin Kralı Liseli Genç : İlk Göz Ağrım İstanbul : Gurbetim Hayat : Her şeye rağmen yaşanılası sınav Sana ulaşabileceğimiz bir web adresin var mı myspace harici ? - www.asbestyener.com offical sitemden ulaşabilirsiniz myspace adresim ise www.myspace.com/ASBESTYENER Sorularımızı yanıtlama nezaketinden dolayı teşekkür ederiz. Site okurlarımıza ve Yener severlere son olarak ne söylemek istersin ? Boşluk yataz düzeye dik vuruş Kan çanağı gözle gökyüzüne uçuş Uçarken yıldıza takıl dur Hayalini bul bağır duyur Konu Sfenks tarafından (08-26-2009 Saat 01:01 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |