|
![]() |
#1 |
![]() SAGOPA TAM DÖNÜYOR Silahsız Kuvvet ise, yıllarca hiphop camiasına ‘underground’ diye yutturduğu böğürmeyi, küfrü ve disi artık bıraktığını açıkladı ilginç bir şekilde. ‘Başına taş mı düştü?’ diye sordu herkes birbirine. Bu ani dönüşünün kılıfını da çok iyi bulmuştu. Bir röportajında, (yıllardır tepesine bindiği) yeni rapçilere ‘güya’ yol açıyordu bu dönüşüyle. Köpekler bile güldü tabi bu sözü karşısında. Çünkü, yıllarca saldırdıkları Jöntürk, ta 2003’ün ilk aylarında yayınladığı ‘Bir Gençlik Çığlığı Hiphop Kültürü’ adlı kitabının son yazısını ‘Bizim Yürüdüğümüz Yollardan Yürüyecekler’ diye sonlandırmıştı. Zaman Barikat’ın ve Jöntürk’ün savunduğu düşüncelerini haklı çıkarmıştı. ‘Hard core’ küfür değildi; ‘underground’ amatörlük değildi; ‘sertlik’ böğürmek değildi. ‘Diss’ler, popüler kültürün sidik yarıştırma kültüründen başka bir şeyi ifade etmiyordu. Yıllarca halka ulaşmaktan hep kaçındığını ilan eden Sagopa’ın bu dönüşü, bununla sınırlı kalmıyordu. Televizyonlarda boy göstermeye, klipler çekmeye, konserler vermeye çalışıyordu 2004 yılında. İşin komedi-trajik yanı şuydu: Barikat’ın Erol Büyükburç ve Şahsenem’le ile feat yapmasına ‘yakında ibnelerle de feat yapacaklar’ diye acımasızca saldıran bu adamlar, sonradan pop sanatçısı İzzel’in parçasına remix; Candan Erçetin ile düet yapacak ve bunu büyük bir başarı olarak sunacaklardı insanlara yaptıkları haberlerle. Sagopa’nın bir başka dönüşü ise, suikast.de ye attığı kazık oldu. Yıllarca bu site tarafından beslenen, kollanan Sagopa, son albümü yayınlanmak üzereyken ilk kez raportaj.com başta olmak üzere başka sitelerle de çalışmaya, haberlerini buralara da vermeye başladı. Tabi ki bu davranışı karşısında suikast.de tarafından bazı haberleri yapılmamaya veya geç yapılmaya başlandı. Bir zamanlar, ’Fındık kadar küçük beyniyle’ diye başlayan cümlelerle Sultana’ya hakaretler edip onun o yıllardaki popüler çıkışına saldıran, hiphop camiasının bin bir maskelisi Dj Mc Check, Sagopa ve Silahsız’ın bu dönüşü, ‘döneklik öyküsü’nün daha başlangıcıydı. Hep birlikte bekleyip görecekti hiphop camiası ileriki yıllarda bu öykünün daha ne dönüşlerle devam edeceğini... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]() sagopa 2005 ve öncesi gibi devam etseydi belki benim en sevdiğim rapçi olurdu ama sago tükürdüğünü yalıyor sürekl, nerde olmak istediğini kendisi de bilemiyor aslında ama bu yazıya göre barikat sultana gibi isimler kollanmış bunların da sagopa'dan farkları yok bence hatta gözümde sago'dan daha da değersizler diyebilirim.. ..Barış.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Özel Üye
|
![]() tamamen doğru bi yazı.tükürdüğünü yalamakta birinci YUNUS ÖZYAVUZdur bu ülkede.ben kendimi göstermem diyen adamın kliplerine bakın,beni bu ülkede kimse eleştiremez dedi,tv8 de edebiyat profesörünün elini öpcekti az daha,siz daha iyi bilirsinz tabi filan dedi,biz türkçe rap yapıoruz dogruları anlatırız dedi,oynak rape karşıyım dedi,istanbul attackın büyük destekçisi oldu,cezanın kapısına silahla adam gönderdi,kuveet miradakileri ceza diss atmaya zorladı,distortion ep nin sözlerinin tamamı sagopaya ait,mozole mirach,zet,sitem depresif,raffine diss atmak zorunda bırakıldı.halbuki sorun ceza ve sago arasındaydı.bidaha diss yok dedi,pesimist ep 4 teki şarkılar cezaya laf sokmaktan başka bişe anlatmıodu.hep tükür hep yala,nereye kadar.niye önce sitem ve mozo sonra zet ve raffine cıktı kuvvet miradan.mozo ve siteme iftira atıldı.raffine ve zete verilen album sözü tutulmadı.2sene önce ankara konsernde sago kendı agzıyla önümüzdeki sene bütün kuvvet mira üyelerinin albumu olcak dedi,sadece abluka alarma album yaptı.kuvvet miradaki hiç kimsenin kişisel başarısı yok.nereye kadar gider böle.ayrıca kolera sagopanın eşi olmasa kimse dinlemez.hayır kolera cok gusel soluo filan demeyın.mantıklı düşünün.dinlemezdi kimse.tamamen çirkef bi kadın...neyse çok uzattım
Konu arafyaren tarafından (01-11-2008 Saat 01:38 PM ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Forum Acemisi
|
![]() Alıntı:
![]() Konu slayer06 tarafından (01-13-2008 Saat 12:10 AM ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Özel Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bombastiq Üye
|
![]() slayer06 ya bi nebze katiliyorum ama onada surada müdahale etmek istiyorum... SAGODAN İYİ RAP YAPMIYOSUNDUR HERALDE ... 1. sago kendi kendine ben rap yapmiyorum benimkisi başka bişey diyor Araf böle bişi demio heralde yane farkli kulvar ;D 2. hade dielim ikiside ayni seyi yapio iyi yada kötü olmasi onun demesiyle senin demenle belirgin olan bişey değil adam sagoyu dinliyodur sago iyi diyodur arafı dinliyordur araf iyi diyodur yane açık eleştiri konusu bunlar.polemikler cok olabilir 3.yorumlarını ilk defa görüyorum dewamini getirirsen seviniriz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Forum Acemisi
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |