|
![]() |
Asia Connection Röportajı - Sabredenler Divanı [Hiphoplife] |
![]() |
Seçenekler | Stil | ![]() |
![]() |
#1 |
![]() Şüphe ve Radikal'in bir araya gelerek kurdukları Asia Connection, ilk bandrollü albümleri olan "La Havle Meclisi" ile geçtiğimiz aylarda raflardaki yerini aldı. Duygusal parçaların ve maneviyatın ön plana çıkarıldığı albümün perde ardını sizler için araladık ve Asia Connection ikilisi ile albüm öncesini, satır aralarını, sonrasını enine boyuna tartıştık. Sizlere ilk albümlerinin ardından Asia Connection ile yaptığımız röportajı sunuyor, keyifli okumalar diliyoruz ! Şüphe ve Radikal olarak ikinizin de kitlesi, solo kariyeri bulunuyordu. Neden bir araya gelerek ortak çalışma kararı aldınız ? Radikal: Şüphe ile çok yakın bir dostluğumuz var. Bu çok önceye, senelere dayanıyor. Müzikal olarak zaten kendisi ile "Nefs-i Emmare" adında bir düet albüm çıkarmıştık. Daha sonra kendisine benim prodüktörlüğüm kontrolünde "Aşk-ı Allah" isminde bir solo albüm yaptık. Bir araya gelmemizin sebebi, benim şahsi düşüncem birbirimizi müzikal anlayış çerçevesinde çok iyi anlıyor olmamız. İki bireyde kendi üstüne düşenleri her daim yaptı. Bana kalırsa geç kalınmış bir karar oldu. Ülkemizde zaten rap müzikte solo kariyerlere bakıldığında grup kariyerlere karşı çok ezici bir tarafa hakim. Bizim bir grup adıyla bi araya gelişimiz bence Türk rap müziğine değer katıyor. Şüphe: Radikal'in de dediği gibi müzik konusunda uyumlu bir çalışmamız var. Fikir konusunda da öyle. Birlikten güç doğar dedik ve beraberce bu yola devam etme kararı aldık. Solo kariyerinizden Asia Conection'a geçiş sürecini anlatır mısınız ? Radikal: En son 2008 senesinin başında "C Rh Nötr" isimli solo albümümden sonra Şüphe ile "Nefs-i Emmare", Mihenk taşı ile "İlahi Enfeksiyon" isimli albümle dinleyicinin karşısındaydım. Az önce'de söylediğim gibi "Asia Connection" grubunun adını alması, albüm fikri, herşeyi Şüphe "Aşk-ı Allah" albümüne başlamadan önce olmuştur. Şüphe: "Aşk-ı Allah" isimli albüm kayıtlarına başlamadan önce beraberce bu kararı aldık. Albüm çıktıktan hemen sonra hiç hız kesmeden "Asia Connection - La Havle Meclisi" isimli albümümüze sağlam ve emin adımlarla bismillah dedik. ![]() Asia Connection kurulduktan sonra bu gruba nasıl bir misyon yüklediniz ? Şüphe: Asia Connection adım adım geleceğini belli etti zaten gerek Radikal'in albümleri gerek solo albümüm gerekse ortak üretimimiz olan "Nefs-i Emmare". Asia Connection'ın misyonunu düşündüğümüzde takdir edersinizki diss yazıp sağa solo bok atan iki tane underground'tan yetişme MC olamazdı. Bu zeminini hazırladığımız düşüncemize ters düşerdi. Ortak bir misyonumuz var, o da içimizden geçeni yazmak. Biz yaptığımız rap ile Türkçe rap'e çok değişik bi soluk getirdik ama insanlar bunu farklı algıladı. Valla ortada bir gerçek var, biz de bu gerçeği görmek istemeyen, göz ardı eden insanlara bir şeyleri hatırlatmaya çalışıyoruz. Gel gör ki şimdilerde güzelim Türkçe rap'i çoluk çocuğun eline oyuncak ettiler. Bu kadar basit değil, en azından olmamalı. Radikal: Asia Connection grubu solo kariyerlerimizden çok daha farklı bir konsepte sahip değil. Misyonumuzun kaynağı; kalp & hissiyat, zaten daha önce bknz; (Nefs-i Emmare, Aşk-ı Allah)albümleri mevcut. Bunların çıkış yıllarına bakarsak herşeyin kademeli olarak ilerlediğini görürüz ki 2007 senesinde çıkardığım "Argo Lügat Mixtape", 2008 yılında (C Rh Nötr), 2009 (İlahi Enfeksiyon) albümlerinde'de maneviyata değindiğim bir çok parça var. Bunlardan haberdar olmayan dinleyicilere o albümleri de dinlemelerini tavsiye ederim. Kısa süre önce ilk bandrollü albümünüz olan "La Havle Meclisi"ni Asia Connection adı altında raflara yerleştirdiniz. Albümün oluşum sürecinden ve perde ardındaki isimlerden bahseder misiniz ? Radikal: 1 senelik bir stüdyo çalışması sonucu ortaya çıkan bir albüm La Havle Meclisi. Kayıtlara başlamadan albüm kararı aldığımız zaman olsun, kayıtlara başladığımız zamanlar olsun bu albüm bandrollü olacak düşüncesiyle çalıştık ve öyle de oldu. Tabii kayıtları yaparken acaba hangi şirketle anlaşacağız, zor olacak mı, kabul edilecek mi vs. bir dünya soru rahat bırakmıyordu. Benim evim Beylikdüzü'nde, Şüphe'nin Kartal'da. Orta noktada buluşmamız albüm için aşırı yorucu ve zor oluyordu. Genelde kayıtlarımızı gece yaptık sabaha kadar, sabah 8 gibi eve dönerken insanlar yeni uyanmış oluyordu. Kayıtlarımız için Kadıköy Acil Underground Records'u tercih ettik. 1 sene boyunca albüm üzerinde yoğunlaştık, çok zor oldu diyebilirim. Önce beatler ortaya çıktı, daha sonra sözler yazıldı. En son kayıtlar ve mix aşaması geldi. En son canlı keman kayıtları yapıldı. İnsanlara yaşadığımız bazı zorlukları anlatmak istemiyorum çünkü ülkemizde zorlukla yapılan ne olursa olsun anlatınca, insanlara duygu sömürüsü geliyor, gerek yok. Sonuç olarak bu albüm öyle yada böyle çıktı ! Albümün perde arkasında ben varım, Şüphe var, beatmakerımız Badtrip var ! Hepsi bu kadar. Nasıl gelişti bu şirketlerle görüşme ve bandrol süreci ? Radikal: Albüm mastering için farklı bi stüdyoya gittiğinde, biraz işi vardı çünkü, keman kayıtları yapılmamıştı ve düet listesindeki Alp Zey isimli rock müzik sanatçısı arkadaşımız nakaratı kaydetmemişti. Bu bekleme aşamasında şirket araştırmasına girdim. İsimleri bende kalsın birkaç şirketle görüşme yaptım, albümümüze çok sıcak baktılar. Böyle olunca da 1 sene boyunca kafamda kurduğum bazen delirmeme sebep olan o kaostan da kurtulmuş oldum. Bir kaç şirketle ön görüşme yaptıktan sonra en son Ateş Müzik'le anlaşmaya vardık. Fakat Ateş Müzik albümümüzü tam 20 gün geç çıkardı. Bu da dinleyicide biraz bıkkınlık hissiyatına yol açtı. Bundan sonraki albümlerimizde şirket değiştireceğiz kesinlikle. ![]() Gerek hazırlanma aşamasında gerekse albüm piyasaya çıktıktan sonra sizlere destek olanlar kadar köstek olanlar da var mıydı ? Şüphe: Gelelim röportajın anlam ve önemini belirten can alıcı soruya. Öncelikle albüm kayıtları süresince bize desteklerini esirgemeyen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bir çok arkadaş oluşum süresince yanımızdaydı, sağolsunlar. Ama gel gör ki albüm çıktı, raflara girdi hobaaaaaa adam tebrik etmedi ? Bunlar bizim çok yakın arkadaşlarımız, biz bunlara kardeş dedik, arkadaş dedik, sofra paylaştık. Yahu ben aynı Şüphe'yim, Radikal aynı Radikal. Hocam senin ne kaşıntın varki ? Star'a canlı yayına çıktık millet bunlar da magazin MC oldu dedi. Be hey dürzü ! Radikal Türkiye'nin en büyük TV kanallarından bir tanesinde, hem de canlı yayında. Radikal ve Şüphe bu akşam Türkçe rap için buradayız dedi ama nerde, bizimkiler haset etti ! Ulan arkadaş ayıptır günahtır be. Bırak içten pazarlıklılığı, yalandan da olsa gel kardeş hayırlı olsun de. Yok, adam cool ya gördüğünde kafasını çevirir yüz yüze gelmeyeyim diye. Niye ? Çünkü o adamdan önce ben profesyonelliğe adım attım ya ondan. Çok geçmeden Kanal 24 vakası oldu yine yalnızdık orda da 2 kişi vardı bizi sürekli arayıp durumumuzu soran. Selahattin Abi (Selo) ve Sansar. Radikal: Bu albüme başlamamızdan çıkış aşamasına kadar bize desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkürler. Selo, Sansar, Mafsal, Tuhan, Rapangels gibi. Köstek olanları zaten önemsemiyoruz. Biz işimize önem veriyoruz ama bu albüm çıktıktan sonra en çok şaşırdığımız nokta her gün aynı ortamı paylaştığımız ve daha doğrusu selamlaştığımız insanların bizi bir kere bile tebrik etmemesi oldu. Daha sonra tabi kıskançlıktan çıldıranları da gördük, fesatlıktan ne yapacağını şaşırmış adi insanları da gördük ama şunu bilmelisiniz ki biz hak ettik ! Çok çabaladık. Sizin gibi bizim ürettiğimiz ürünleri farklı nicklerle yerin dibine sokmadık. Boş kovalamadık sizin gibi, emek verdik. Beğenirsin yada beğenmezsin ama gerçeği değiştiremezsin ve biz onlar gibi şişirilmedik, şişirilmiş dinleyicilerle piyasada ancak sizin gibi hüsran olurduk. Biz olmadık ! Herşey gayet iyi, gayet mutluyuz biz ! Bize bulaşmasınlar böyle, uzaktan kıskansınlar yeter ! Albüm sonrası kim dost kim düşman daha iyi anladık diyorsunuz yani ? Asia Connection: Albüm sonrasına gerek yok zaten kimin ne olduğunu az çok biliyoruz biz. Albümün adı da dikkat çekici. Neden "La Havle Meclisi" ismini uygun gördünüz ? Radikal: "Aşk" isimli bi şarkımda "sabır aşktır" derim. Çok sabırlı bir insanım. Eskiden sinir hastasıydım, daha sonra biraz ilaç tedavisi ve azimle bunu yendim. Şimdi sabırlı ve biraz daha sakin olmaya çalışıyorum. Baştan dediğim gibi çok zorluklar yaşadık, bunları yendik sonuç olarak. Sabreden derviş muradına ermiş : ) Albümü tüm sabır dostlarına armağan ediyoruz, sabredenler divanı bizim için en iyi tarif. Şüphe: Sabredenler meclisi manasında kullanıyoruz biz çünkü gerektiği gibi sabır ettiğimizi düşünüyorum, albüm için muazzam bir isim. Albüm genelinde hep tasavvufi konuları ele aldığınızı görüyoruz. Bu konudan bahseder misiniz biraz ? Şüphe: La Havle Meclisi tamamı ile tasavvufa dayalı bir albüm değil yani en azından "Aşk-ı Allah" düzeyinde değil. Maneviyat açısından yoksa bütün albümlerim evladım gibi : ) Her zaman dediğim gibi, ben içimden ne geçiyorsa onu yazıyorum, yaşantımı yazıyorum, yaşadıklarımı yazıyorum. en azından elimde silahla internetten ateş etmiyorum kimseye : ) Radikal: Aslında albümde tasavvufi diyebileceğimiz 2 parça var. Bunlar "Nefs-i Emmare" ve Şüphe'nin solo parçası "Mihrabım". "La Havle Meclisi", "Masiva" isimli parçalar ise maneviyat ön planda olan parçalar. Yani buradan yola çıkarsak 4 parça maneviyatla alakalı, 1 tane siyasi parçanın yanında diğer 12 parça ise duygusal aşk parçalarından oluşuyor. ![]() Solo çalışmalarınızda farklı konulara da değinerek yelpazenizi geniş tutuyordunuz ancak Asia Connection'dan sonra tek konsepte eğildiğinizi gördük. Asia Connection adı altında sadece dini konulara mı değineceksiniz ? Radikal: Albümde 17 track var. 2 tanesi tasavvuf, 2 tanesi manevi, 1 tanesi siyasi, geriye kalan 12 parça duygusal aşk parçalarından oluşuyor. Buradan anladığımız gibi albümün büyük paydası dini değil, duygusal aşk parçalarından oluşuyor. Şüphe: Elbette hayır ! Radikal'inde dediği gibi konsept tek gözüküyor ama albüm içeriğine baktığımız zaman tam aksine. Albümde insanlar dini terimlere sıkça rastlayabilirler, bu gayet normal çünkü albümdeki tüm şarkılara bakacak olursak hepsinin ayrı ayrı hikayeleri var. Her halde Allah aşkından bahsettiğim bir şarkımda kalkıpta "Yar gitme koma beni bu gurbet elde bir başıma diyemem" (hahahahaha) Nakaratlarda da arabeskvari, nameli vokallerle görüyoruz sizleri. Asia Connection'dan önce sizlerden bu tarz nakaratlara alışık değildik ? Radikal: Nakarat okuyabilmek tamamen bir yetenek işi. Bazı müzik kurallarına uymak zorundasınız. Sesinizi iyi kontrol edebilirseniz sonuçta iyi olur elbette. Ayrıca bu nakaratların yoğun hale gelmesinin nedeni artık kendime eskisinden daha fazla güvenmem. Aslında eski albümlerimde de sıkça bu tarz nakaratlara rastlıyorduk sadece artık biraz daha ön planda. Konsept dini temalar olunca ve bugüne kadar bu konseptte yapılan şarkıları dinlediğimizde altyapılarda hep o konsepti yaşatan, ney gibi üflemeli çalgıları duymaya alışmıştık. Ancak bu albümde altyapılar son derece farklı ve modern. Bu konudan bahseder misiniz biraz ? Asia Connection: Bizim konseptimiz sadece din, islam vs. değil. Bu nedenle sadece belli enstrumentallere bağımlı kalmak bizim adımıza iyi olmazdı. Tasavvufi parçalarda dediğin gibi bir modernize edilmişlik var ve bu da bizim müziğe bakış açımızdan kaynaklanıyor. "1 Mecnun" parçasında sizi terk eden sevgililerinize sesleniyorsunuz. Konsept gereği mi yazdınız yoksa bir hikayesi var mı bu şarkının? Radikal: "1 Mecnun" isimli parça bir kaç sene önce yaşadığım bir gerçeklik sonucu ortaya çıkmış bir parça ve benim için konseptle alakalı değil, tamamen yaşanmışlık. Şüphe: Valla benim açımdan herhangi bir hikayesi yok. Radikal konuyu söyledi. Çevremizde gördüğümüz, hayatımızda yaşadıklarımızdan da katarak bir şarkı yaptık ve albümün başarılı şarkılarından biri olduğuna inanıyorum. Şüphe "Masiva" parçasında "Dilaram, pınarım gönlümde yer ettin" diyor. Açar mısın bu konuyu biraz, sevgiline mi yazdın bu satırları ? Şüphe: Yok canım sevgilim falan değiller. Biri kuzenim, diğeri de eskiden çok değer verdiğim bir insandı. Tarih onu da gömdü. Yine aynı şarkıda "bütün bu sevgiler yalan" sözünü tekrarlıyorsunuz. Bahsettiğiniz sevgi tasavvuf inancında da yer alan fani dünya zevklerini içeren sevgi mi ? Şüphe: Aynen. Zaten Masiva'nın kelime manası "Dünyalık" demektir. O şarkımda biraz dünyaya vurulmaktan bahsettim. Şahsıma yapılan kötü temennilerden, beddualardan, sahte insanlardan vs. ![]() La Havle Meclisi parçasında Radikal "aşk mecazdır, gerçek aşk günahtır" diyor. Aşk hakkında böyle mi düşünüyorsun ? Radikal: Gönül dünyasının şahı, şiirin ve edebiyatın da başta gelen teması aşk. Son derece anlamlı ve bir o kadar da izaha muhtaç. Herkesin bir tanımı var ama bazı kişiler aşkı gerçek anlamıyla zirvede yaşarlar. Pek çok mutasavvıf gibi aşk mecazdan hakikate doğru gidilen bir yoldur benim için. Aşkın asıl muhattabı Allah'tır ve zaten aşk Allah sıfatıdır. Kula nispet edilmesi mecazidir. Bir bakıma imandır aşk, inançtır. Şarkılarımda özgürce bu konulardaki düşüncelerimden bahsetmek beni çok gururlandırıyor. "Herkes Gibi" parçasında karşı tarafa atılan "senin içinde gösteriş benim dilimde tövbe vardır" anektodunu örnek göstererek battle'a kayan parçalarda bile albüm konseptinden sapılmadığını söyleyebilir miyiz ? Radikal: "Senin içinde gösteriş benim dilimde tövbe vardır" cümlesi dostum sandığım birine yazdığım 2 satır. Böylesi bir parçada kalkıp daha ağır bir cümle yazsam anlam bütünlüğünü yitirecekti parça. Böyle bir cümleyi tercih ettim. Uzaktan birisi politik olarak AKP'ye yatkın olduğunuzu düşünebilir ancak Sert İtham parçasında Atatürkçü duruşunuza vurgu yapıp günümüz politikasını eleştiriyorsunuz, değinebilir miyiz bu konuya ? Radikal: Herhangi bir politik görüşe sahip değilim. Bana kalsa ülkeye şeriat gelse hayır demem, tüm bu pislikler temizlenirdi belki de kim bilir. Ama şeriat İran'daki vahşizimi anımsatan uydurmasyon şeriat değil ! Peygamber efendimizin zamanındaki gerçek şeriattan bahsediyorum ben. İslam dinine göre tek şâri yani şeriat koyucu (yani kural & hukuk koyucu) Allah'tır. Sizce Allah'ın koymuş olduğu kurallar arasında İran'da gördüğümüz şeriat bir midir ? Bunun lafını yapmak bile gereksiz bence. Yani burada bizim herhangi bir politik yanımız yok. AKP iktidarına karşı herhangi bir sempatimiz yok ya da buna benzer dinci gibi görünen partilerle de alakamız yok. Biz sadece siyaset dünyasında gördüğümüz bazı şeyleri kaleme aldık. Yaşananların Atatürkçü düşünce sistemi ile ters düşen demokrasi anlayışını eleştirdik. Bundan sonraki solo albümümde ve Asia albümünde inanılmaz politik parçalar göreceğiz, ortalık savaş alanına dönebilir ! Şüphe: Valla canım kardeşim Bahadır, lafı uzatmadan şöyle bir şey söyleyeyim. Ben 25 yaşındayım ve kendimi bildim bileli ailem hiç bir zaman siyasetin içinde olmamıştır. Babam her fırsat bulduğunda siyasetin çok boş olduğunu söyler. Siyasetçileri de görüyoruz, açılım diye birbirlerini yiyorlar bir açamadılar. Açılım istiyorlarsa ahaa gelsinler bana baksınlar ben açılmış bir kürt kökenliyim. Hiç bir zaman inkar etmedim. Zaten Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki; aslını inkar eden bizden değildir. "Sert İtham" isimli parçanın sonunda şöyle bir sözüm var, bu albüm iyice yaygınlaştığında kapak olacak bir söz "bu vatan 50 kuponla gazeteden alınmadı". Ecdadımız sırt sırta, el ele vererek yüceltti bu ülkeyi. 2 tane 70'ine merdiven dayamış şahsın çekişmelerinden bıktık artık. ![]() Albümün pek çok noktasında dini öğütlere, farzlara, ahiret nasihatlarına rastlıyoruz. Albüm aslında dinleyene pek çok şey öğretip kazandıran bir lirikal birikime sahip. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Radikal: Nasihat tarzı cümlelerle bol bol karşı karşıyayız bu albümde, tabi anlayana. Biz dinleyicilerimize pek çok şey kattığımıza adım gibi eminim. Birikimimizi ve düşüncelerimizi satırlarda paylaşırken karşı tarafı da düşünerek yazdığımızı biliyorum. insanların anlamayacağı şeyleri yazmamaya gayret ediyoruz. Yani gayet açık ve net şekilde fikir alışverişi yapma yolundayız. Ahiret inancına sahipsen zaten bazı gerçekleri de göz ardı edemezsin. Bize karşı saçma sapan tavır takınan insanların da bizi gayet sıkı şekilde takip ettiğini de ben biliyorum. Bunu biliyorsam zaten gerisi boş. Şüphe: Durum şu, benim gibi 6 ayda 14. kitabınızı bitirirseniz ve çoğunluğu da Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi hakkında, Ömer Hayyam, Şems-i Tebrizi hakkında olunca ister istemez feyzleniyorsunuz. Dilimiz döndüğünce onların öğretilerinden kesitler de sunuyoruz. valla vesile olabiliyorsam gençlere ki olduğumuza inanıyorum ne mutlu bize. Asia Conection adı altında hep bu konseptte mi ilerleyeceksiniz yoksa ileriki albümlerde farklı temalarla da dinleyebilecek miyiz sizi ? Radikal: "Asia Connection - La Havle Meclisi" isimli albümün en önemli özelliği albümün genelinin çok duygusal bir yapıya hakim oluşu. Bazı şeyler kademeli olarak değişime girecek. Asia Vol. 2'de inanılmaz sert parçalara rastlayacağız. Bu parçalar gayri duygusal olacak. Gelecek Asia Connection albümünün stilini benim çıkartacağım bandrollü solo albümümden anlayacak dinleyiciler. Yani anlayacağınız gibi sabit kalmaktan yana bir düşüncemiz yok. Şüphe: Bakın Türkçe Rap Bilgin Abi (Ceza) sayesinde gelişiyor (Allah başımızdan eksik etmesin). Sürekli aynı şeyleri tekrar ederse kişi olduğu yerde saymaktan başka hiç bir şey yapamaz. Görüyoruz yıllarca milletin gölgesi ardından iş yapanlar. Şimdilerde 90'ların popstarları gibiler, eski gölgelendikleri çınarları arıyorlar ama iş işten geçti aga, devir işi ayağına bekleme devri değil. Devir aslanın midesinde olan ekmeği korkusuzca aslanın ağzından çıkartmakta. Değişiklik olacak tabi ama şükür kendimizi şaşırmadan çizgimize yeni ve doğru hedefler seçerek devam edeceğiz. Herhangi bir parçaya video klip çekmeyi düşünüyor musunuz ? Asia Connection: Şuan "La Havle Meclisi" isimli parçamıza bir klip düşünüyoruz. Elimizde bir senaryo var, bu senaryodan yola çıkarak güzel bir video klip çekmeyi planlıyoruz. Kafanızdaki Asia Connection projesini tam anlamıyla dinleyiciye yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz ? Asia Connection: Evet. Şuan kafamızdaki Asia Connection projesi tam anlamıyla buydu. Duygusal aşk parçalarının ve manevi parçaların yer aldığı gayet sade bir albüm. Bu albümünün kariyeriniz açısından öneminden bahseder misiniz ? Asia Connection: Kariyerimiz açısından çok geniş ufuklar kazandırdı. En basitinden artık piyasalar tarafından profesyonel sanatçı gözüyle bakılma hakkını kazandırdı. Sıradaki albümlerimizi daha büyük ve profesyonel şirketlerle anlaşmamız için kolaylık sağladı. Ayrıca daha önce konuk olduğumuz TV programlarında karşılaştığımız çirkin davranışlara en azından artık maruz kalmayacağımıza eminim. Artık öz güveni daha yüksek bir Radikal ve Şüphe var. ![]() Asia Connection projesinin yanında solo çalışmalarınıza da devam edecek misiniz ? Radikal: 2. bandrollü albümümü hazırlıyorum, albümümün ismi "Dünya". Çok sert beat ve lyrical açıya sahip. Bu nedenle dinleyiciye bu albüm öncesinde "9.9 Eleméntalz" isimli underground bir albüm sunacağım. Böylece bu albümde çok gurur duyduğum yeni stilimi dinleyici duyacak ve "Dünya" albümü için fikir sahibi olacak. "Dünya" albümünden daha sonra Asia Connection 2. albümüne başlayacağız. Şüphe: Radikal'in Bandrollü solo albüm projesi devam ederken Asia Connection olarak boş durmayacağız, elbette güzel sürprizlerimiz olacak. Bir çok başarılı projeye imza atacağız inşallah. Şahsi olarak şuan solo albüm düşüncem ileriki tarihlerde ancak. Asia Connection adı altında underground'a yönelik çalışmalarınız da olacak mı yoksa bu proje sadece bandrole mi yönelik ? Asia Connection: Asia Connection ismi bizim için yeterince ağır bir sorumluluk. Bu kadar önemsediğimiz bir projeyi çok göz önünde bulundurmak istemiyoruz. Bu nedenle underground işlerde Asia Connection ismini çok az duyacağız. Bu underground konserler ve organizasyonlar için de geçerli. Çoğu organizasyonda dinleyici bizi göremeyecek. Yani, Asia Connection genelde profesyonel işlerle dinleyicinin karşısında olacak. Söz Kampüsten İçeri programında bir takım olaylar yaşandı ve size yapılan haksızlığa karşılık bir basın açıklamasında bulunarak olayların içeriğini ve nedenlerini anlattınız. Açıklamanızın ardından bu olayla ilgili yeni gelişmeler oldu mu ? Radikal: Ulusal bir TV kanalına sanatçı konuğu oluyoruz, karşı taraf da gene bir rap sanatçısı var saygı duyarım ama karşımdakinin de bana saygı duymasını isterim fakat bu böyle olmadı. Bize saygı yoktu. Programın başından sonuna kadar taşlandık, kösteklendik. Üstüne bir de basın açıklamamıza karşı hanımefendiden bir basın açıklaması okuduk. Bolca taşlamalar vardı. "Yatıp kalktığımız yere ateş düşmez" Kolera, "merak etme ateşin düştüğü tek yer albüm kapağımızın arkasındaki logo oldu" ! Kendisi kocasından sıkça bahsederken biz sustuysak kendisinin de biz bir şeyler anlatmaya çalışırken susması gerekirdi. Bunu yapamadı, korumasının komik tehditleri ile biten bir program oldu, kötü oldu. Neyse, kendisi paranoyak galiba bazı konularda, bunu da eski yaşamından kalıntı olduğunu varsayalım, düzelir inşallah. Neyse "9.9 Elementalz" isimli albümümde "Hastalıklı Kadın" adında bir parça var, umarım beğenir "Nefs-i Emmare"yi çok beğendiği gibi : ) Şüphe: Dava açacaktık. Sonuçta bizi tehdit ettiler ama görüntüleri tekrar izledik, sanırım hanım efendinin koruması X bey ismini hatırlayamıyorum Abdurrahman mıydı ? Öyle bir şeydi işte, sağolsun şarkımızı beğendiğini, iki çocuk sahibi olduğunu dile getiriyor. Allah analı babalı büyütsün, bizim kimsenin çocuğunun rızkında gözümüz yok çok şükür. Çocuklarına Allah sağlık, sihhat versin ama şunu da unutmasın o beyefendi "herkes babasının oğlu" öyle bacaklarını kırarım demek, sakat bırakırım demek sadece dile kolay. Rabbim hepsinin yollarını açık etsin (bizden çok uzak olursa güzel olur Allah'ım). Hanım efendi bize neden kitlemizin burada olmadığını sormuştu. Cevabını tekrar söyleyeyim, eğer biz Kadıköy Acil olarak yani tüm ekip, tüm Kadıköy orda olsaydık sizce olayların önüne kim geçebilirdi ? Kel koruması mı ? İyiki de getirmedik. Haa bu arada bize selam vermeden meclise girilmez diyen sayın bayaan, biz o meclise sizden önce girmiştik şimdi de o meclisi biz kurduk ! Eklemek istediğiniz bir şey var mı ? Asia Connection: Ön yargıdan uzak, sadece 1 - 2 sanatçıya bağımlı kalmayan, yapılan işlere destek veren düzgün dinleyicilerimizin artması dileğiyle. Albümü Satın Al: Asia Connection - La Havle Meclisi MySpace: www.myspace.com/asiaconnection MySpace: www.myspace.com/radikalonline MySpace: www.myspace.com/suphe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
asia connection, hiphoplife, hiphoplife.com.tr, hiphoplifecomtr, radikal, roportaj, suphe |