![]() |
#1 |
![]() WordPerfect'in yardım hattında banda alınmış bir telefon konuşması. Bu konuşma sonrası helpdesk elemanı işinden kovuluyor. Kovulduktan sonra da şirketi kendisini "Gerekçesiz" isten çıkardığı için mahkemeye veriyor. İşte Telefon Konuşması : * Yardım hattı, buyrun, nasıl yardımcı olabilirim? * Bir sorunum var. * Nasıl bir sorun? * Yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti? * Gitti mi? * Yok oldu! * Ekranda şu anda ne görüyorsunuz? * Hiçbir şey. * Hiçbir şey mi? * Yazdığım hiçbir şey ekrana çıkmıyor. * Hala Wordperfect programında mısınız yoksa programdan çıktınız mı? * Bunu nereden bileyim? * Ekranda bir "C" harfi görüyor musunuz? * Bir "hece" mi... * Boş verin. Ekranda yanıp sönen bir çizgi var mi? * Söyledim ya hiç bir şey yazmıyor. * Monitör üstünde yanan bir lamba var mi? * Monitör ne? * Ekranı olan yer, televizyon gibi... Çalıştığını gösteren küçük Bir lamba var mi? * Bilmiyorum. * Monitörün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım. Görebiliyor musunuz? * Evet. * Harika, o kabloyu takip edin duvarda elektriğe bağlı mı bana söyleyin. * Bağlı * Harika. Monitörün arkasına bakınca bağlı olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? * Görmedim. * Tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonun da bağlı olması lazım. * Evet buldum. * Tamam, şimdi onu takip edin bilgisayara bağlı mı diye bakın. * Kabloya ulaşamıyorum. * Ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz? * Olmuyor. * Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız.... * Eğilmek dert değil, karanlık olduğu için bakamıyorum. * Karanlık? * Ofisin ışıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor. * Ofisin ışıklarını yakın. * Yanmaz. * Neden? * Elektrikler kesik. * Elektrikler mi kesik. Tanrım...!(kısa bir sessizlik) * Bilgisayarın kutusu, kitapları herşeyi duruyor mu? * Evet dolapta. * Şimdi bilgisayarı sökün , aynen aldığınızdaki gibi paketleyin ve aldığınız dükkana iade edin. * Durum bu kadar kötü mu? * Korkarım öyle! * Peki tamam. Onlara ne diyeceğim? * "Ben bilgisayar kullanamayacak kadar aptalım" diyeceksiniz... Ve helpdesk elemanı davayı kazanır. =)=)=)=)=) |
|
![]() |
![]() |
![]() |