Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Yabancı Rap
Connect with Facebook

D12'den BİR RÖPORTAJ !

Seçenekler Stil
Alt 01-24-2009, 01:16 AM   #1
Malibu
Super Moderator
Kullanıcı Avatarı

Malibu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 130
İletisim
Standart D12'den BİR RÖPORTAJ !

Standart D12'den BİR RÖPORTAJ !

Eminem'in önderliğinde yıllar sonra tekrar kurulan D12, 2002 yılında çıkardıkları ''Devil's Night'' ile
rap dünyasında fırtına gibi esmişti. Şimdi ''D12 World'' ismini koydukları albümle karşımızdalar.

Eminem: Naber millet? Ben Eminem. D12'in kayıt aşamasının anlatılacağı sohbeti okumak üzeresiniz. Kaçırmayın.

Albüm nasıl kaydedildi?

Eminem: Kayıt aşaması... en basit şekilde işlerin doğal akışına kaptırdık kendimizi.

Kuniva: Önce bir beat aklımıza geliyor. Ne gelirse gelsin.

Swifty: Önce Denar geliyor stüdyoya, bir şeye başlıyor, verse, nakarat veya herhangi
bir bölüm oluyor bu, sonra biz geliyoruz ve işimizi yapıyoruz.

Eminem: Kim şarkıya atlamak istiyorsa o atlıyor. Bilirsiniz, her gün yaptığımız iş bu, şarkı üstüne şarkı.

Bizarre: Stüdyoda kaç kişi olursak olalım, hepimiz D12 çizgisini ve kendi çizgimizi biliyoruz ve ona göre davranıyoruz.

Proof: İlk albümdeki yöntemimiz de böyleydi.

Eminem: Gerçekten komplike bir süreç değil bu, bilirsiniz. Hep beraber bir aileymişçesine geliyoruz.

Hangi prodüktörlerle çalıştınız bu albümde?

Kon Artis: Bu albümde işler farklıydı çünkü yaratım aşamasında daha fazla kontrolümüz vardı.

Proof: İlk albümde sadece Dre, Eminem ve Kon Artis prodüksiyondaydı... bu defa ise... pekala yine bu üçü vardı.

Eminem: Bu defa dışarıdan da prodüktör aldık, bilirsiniz, West, Red Spider...

Swifty: Detroit'ten Sig Notes vardı.

Bizarre: St.Louis'den Track Boys vardı.

Swifty: Dre'yi unutamıyorum. Ne demek istediğimi bilirsiniz. Bu onun doğasında var. Dre geldi mi, işi bitirir.

Proof: Bu defa daha farklı bir çalışma içine girdik, o yüzden bu albüm doping albümümüz oldu,
bu bildiğiniz D12 değil. Eğer tipik D12 albümü istiyorsanız ilk albümü tekrar dinlemeniz gerekiyor.
Bu albümde prodüktörler bizi bambaşka bir yöne çekti, D12'i bu defa çok farklı açılardan dinleyebileceksiniz.

Eminem: Bunu herkes bilsin, ben assolistim. D12 dünyasına hoş geldiniz.

Albümde en sevdiğiniz şarkı hangisi?

Kuniva: İyi bir soru. Her şarkı, bence, en iyi şarkı, hepsi kendi içinde çok güzel.

Proof: Şu an için en sevdiğim şarkı 'Gettin' My Gun'. Neden? Çünkü gidip silahımı almayı seviyorum.
O şarkıyı gerçekten seviyorum. Tüm elemanlar var. Hızlı, temposu yüksek bir şarkı. Agresif, gürültülü- bilirsiniz,
o yüzden seviyorum, ne demek istediğimi bilirsiniz. 'Onlara silahımı vermek istiyorum'. İşte bu bana uyar.

Bizarre: 'Let's Get It Crackin'. Çünkü o şarkıdaki enerjiyi seviyorum.
Beat'i çok çılgın, daha önce duyduğunuz hiçbir şeye benzemiyor.

Kuniva: 'Good Die Young', kendimizi anlattığımız bir parça. Pekala, verse'ümü de seviyorum,
genç yaşta kaybettiğimiz insanları anlatıyoruz, insanların geçtiği zorluklardan, eski D12 üyesi
Bugs'dan bahsediyorum. İlk albümümüz çıkmadan biraz önce öldürülmüştü.

Proof: Çok fazla favori şarkım var.

Eminem: Benim söylediğim tüm şarkılar.

Stüdyo çalışması size bu defa ne kazandırdı?

Eminem: Bir sanatçı ve bir prodüktör olarak, prodüksiyon ve müzik hakkında konuşacak olursak
bu defa daha bir birlik içinde çalıştığımızı, ortaklığımızın daha da iyiye gittiğini ve hepimizin olgunlaştığını gördüm.

Kuniva: Em ile uzun yıllardır beraber olursanız tek boyutlu bir MC olmanıza imkan yok. Ondan çok şey öğreniyorsunuz.

Kuniva: Yelpaze çok genişti. Bir hiphop beat'inin ardından hardcore bir beat'in üstüne şarkı yaptık,
hemen sonra bir aşk şarkısına atladık. Bilirsiniz her gün sokağa çıkıp adam öldüremezsiniz.
Bazen oturup uyumanız gerekebilir. Arada bir gülmeniz de lazım.

Bizarre: Bu albüm çalışmaları sırasında herkes beni çok şaşırttı. Bence herkes kendisini yüzde yüz yeniledi.

Swifty: İşime daha fazla odaklanmayı öğrendim çünkü ben hayranlarıma karşı kendimi sorumlu hissediyorum.
Onlar benim temsil ettiğim ana şey, onlara karşı sevgi besliyorum, çünkü eğer onlar olmasaydı biz bu işi yapmazdık.

Proof: Bence herkes sabrın ne demek olduğunu öğrendi.
Bizarre: Herkes kendi sorumluluğunu üstlendi ve böylece Marshall'ın üzerindeki baskı biraz azalmış oldu.
Obie Trice'ın albümünü daha yeni bitirmişti, o yüzden yorgundu Marshall.

Swifty: Tabloya kendi kimliğimizi kattık diye düşünüyorum.

Kon Artis: Ayrıca her kişinin ayrı kimliğini de ayırt edebiliyorsunuz. Kimin hangi şarkıya ne kattığı belli oluyor.
Eminem'in gölgesi bu defa ilkindeki gibi değildi.

Eminem: Tüm bu kayıt aşamaları aslında bir öğrenme sürecidir. Çünkü her gün yeni bir şey öğrenirsiniz,
şarkı yapmak hakkında, şarkıları daha iyi yapmak hakkında, ve şarkılar ne kadar iyi olursa rap müzik daha
iyi olur, daha iyi olur. Biz hep bu şekilde ilerlemeyi tercih ettik.

Kon Artis: Çok eğlenceliydi ayrıca. Eski günlerde stüdyoda nasıl takılıyorsak, aynen öyleydi.

Bizarre: D12 dünyasını yeniden yaratmaya çalıştık.

Eminem: Bence hiç kimse bu albümün bu kadar çılgın olabileceğini beklemiyordu.

Proof: Peki millet, bence oyunun özeti, bu albümün inanılmaz bir albüm olduğu. Size söylüyorum, bu albümü seviyorum!

Malibu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla