|
![]() |
Kadıköy Acil'den Rap Sesi Gelir (Star Gazetesi) |
![]() |
Seçenekler | Stil | ![]() |
![]() |
#1 |
![]() Reyting rekorları kıran Şafak Sezer ile Binnur Kaya’nın başrolünü paylaştığı Türk Malı dizisi jenerik şarkısı ile de dikkat çekiyor. Müzikleri yapan hiphop grubu Kadıköy Acil’in üyeleri “Rap hastanesi gibiyiz. İnsanları iyileştiriyoruz” diyor. Şimdi sizlere “Türk Malı ho, Türk Malı hey, Türk Malı ailesi kuzuları me” desek ya da “Türk Malı ho, Türk Malı hey, baba bana para ver, baba der ne?” diye bir şarkı söylesek pek çoğunuzun yüzünde bir gülümseme belirir. Son dönemlerin en çok izlenen dizilerinden biri olan Türk Malı dizisinde Şafak Sezer ile Binnur Kaya başrolleri paylaşıyor ve Kuzu ailesi her pazartesi akşamı bu müzik eşliğinde evlere konuk oluyor. Komik diyaloglarıyla dikkat çeken Türk Malı dizisi sezon finali yapmışken müziklerini yapan hazırlayan grupla bir araya geldik. Özellikle rap sevenlerin yakından tanıdığı Kadıköy Acil-KA adlı hiphop grubunun dört üyesi dizinin jenerik müziği dahil tüm müziklerine imza atıyor. Abiye Aslında Çok Kibar Kadıköy Acil grubunda Ceza, Ayben gibi rap dünyasında yakından tanınan isimler yer alıyor. Ancak Türk Malı dizisi için çalışanlar Emre Sıvacı (26), Selahattin Ergün (27), Burhan Sarraç (24) ve Gökdeniz Karayaka (19). Kadıköy’ün genç sesi olarak 1994’te kurulan grup üyelerinin arkadaşlıkları her ne kadar eskiye dayansa da seyirci onların müziklerini ilk kez Adanalı adlı dizide duydu. “Adanalı’da hatır için sadece bir bölüm için müzik yaptık. Ama dizi bizi yansıtmıyordu” diyen grup üyesi Selahattin Ergün, Türk Malı dizisine nasıl başladıklarını ise şöyle anlatıyor: “Son zamanlarda rap müzik dizilerde çok öne çıkıyor. Görüşmeye gidince oyuncu kadrosunu görüp senaryoyu okuduk ve izleyicileri çok eğlendirecek bir dizi olacağını anladık. Şafak Sezer ve Binnur Kaya çok önemli oyuncular. Dolayısıyla dizinin kısa sürede bir fenomen haline geleceğini de tahmin ettik. Sette Binnur Hanım’ı görünce kendi kendimize ‘Abiye’ye hiç benzemiyor’ dedik. Çok utangaç ve kibar biri.” Yöresel Öğeler Kullandık İzleyenleri gülmekten kırıp geçiren diziye müzikleriyle katkıda bulunduklarını belirten Ergün “Türk dizisi olduğu için yöresel öğeler kullanmak gerekiyordu. Darbuka kullanarak müziği daha alaturka hale getirdik” diyor. Dizinin akıllarda kalan jenerik müziğinin sözlerini ise grup üyesi Gökdeniz Karayaka yazmış. “Sözleri yazarken kolay anlaşılır olmasına dikkat ettim” diyen Karayaka şöyle konuşuyor: “Güzel bir etki yaratmasına ve kalıcı olmasına özen gösterdim. Senaryoya göre hissettiklerimi yazdım. Dolayısıyla eğlenceli müzikler ortaya çıktı. Şarkı herkesin diline dolandı.” Jenerik müziğinde geçen ‘Baba bana para ver’ sözünden dolayı babasının kendisini aradığını da kahkahalarla anlatan Karayaka “Babam ‘Oğlum televizyondan bağırmana gerek yok. Gel sana para vereyim’ dedi. O zaman ne kadar inandırıcı olduğumuzu anladım. Herkes artık bizi tanıyor ve çok şaşırıyor. Televizyon kültürü de bize farklı bir kapı açıyor.” Herkes kendi işini yapsın Grup üyeleri rap müziğe artan ilgiden çok memnun. “Senelerdir önüne geçmeye çalışıyorlar ama rap yükseliyor. Şimdilerde Müslüm Gürses sevenler bile arabalarında kafa sallayıp hiphop dinliyor” diyen grup üyesi Emre Sıvacı şöyle devam ediyor: “Hiphop müzik sokağı, insanların dertlerini yansıttığı için herkese yakın geliyor. O yüzden reklamlardan televizyon şovlarına her yerde bu müziği duyuyoruz. Hatta bize karşı çıkanlar bile bize özeniyor. Ama herkes kendi işini yapmalı. Mesela İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül, Serdar Ortaç albümlerinde hiphop kullanmış. Rap’i moda ve popüler kültür haline getirip bizi de kötü yansıtıyorlar.” Gelip tedavi olabilirsiniz Kadıköy Acil-KA grubu müzikleriyle olduğu kadar ismiyle de dikkat çekiyor. Çok eski arkadaş olduklarını belirten Burhan Sarraç, Grubun isminin hikayesini şöyle anlatıyor: “Tüm hiphopçıların buluşma noktası Kadıköy’dü. Dolayısıyla böyle bir grubun kurulması da şarttı. O zamanlar fark ettik ki bizim her işimiz acil oluyor ve grubumuz da adeta bir rap hastanesi gibi bizi iyileştiriyor. O yüzden bu ismi koyduk. Herkes gelip tedavi olabilir!” 3 Temmuz 2010 / ASLI DAĞARCIKOĞLU / stargazete.com |
|
![]() |
![]() |
![]() |