![]() |
#1 | ||
![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bayan Moderatör
|
![]() Tren gelir öterek
Kömürünü dökerek Ben anamdan ayrıldım Gözüm yaşım dökerek Tut yedim duttu beni Yârim unuttu beni Yarı yola varmadan Hıçkırık tuttu beni Ak tavuk aldın mı? Kümese koymadın mı? Kör olası gaynana Sen gelin olmadın mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bayan Moderatör
|
![]() Kapelesi ketenden
Yârim indi trenden Boynuna sarılayım Gülünü incelmeden Kayalar yarılmasın Yar bana darılmasın Yar bana darılıp da Ellere sarılması Çaya inesim geldi Şeker yiyesim geldi Ala gözlü ablamı Gene göresim geldi Su içtim kana kana, Sular akar yana yana, Yüzün bir gün görmedim, Bilmem gidem ne yana.Merdiven indirdiler, Atlara bindirdiler, Kızım seni kahır eline gönderdiler, Ağlar silinir silinir ağlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gelin geldi evimize,
Şenlik kurdu köyümüze, Hoş geldin allı gelin, Sefa geldin pullu gelin. Baban carsıya vardı mı? Alını yeşilini aldı mı? Suda kızıma dedi mi? Haydı kızım kutlu olsun. Haydı kızım kınan kutlu olsun, Burada dilin tatlı olsun. Çağırın gelin kızın anasını Kızı gelin oldu görsün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bayan Moderatör
|
![]() Allah muradını verdi bugün,
Anasını kızsız koyan Evlerini ıssız koyan, Testisini susuz koyan. Kahve doktum kuruna, El vurmayın durula, Yârime yar diyeni, Sol göğsünden vurula. Bayburt’a giden yollar Uzadıkça uzarlar, Geçme bizim kapıdan Eller bana kızarlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bayan Moderatör
|
![]() Maşrapanın kalayı,
Kızlar çeker halayı, Allah için söyleyin, Var mı askın kolayı. Suya bulgur ezerim, Hem ezer hem süzerim, Ben yarımın derdinden Deli olmuş gezerim. Çaya indim taş buldum Yüzüğüme kaş buldum Neredeydin la sürgün Yanıma yoldaş buldumArabası kirenden Mendil sallar trenden Abenim nazlı yarim Nasıl ayrıldın benden |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bayan Moderatör
|
![]() Kara tren ak tren
Askerleri say tren Benim yarım kırkbeşti Postasıyla say tren İki çeşme yanyana Su içsem kana kana Bana ediresini ver Mektup yazayım sana Sergenlerde çekirdek Bostanlarda bitecek Ben isterim babamdan Dört davul sekiz köçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bayan Moderatör
|
![]() Evleri var üst başta
Kundum dalda taşta Sen orada ben burda Akıl kalmadı başta Harmanı yuvarladım Samanı çuvalladım Gara gözlü ey abim Allaha ısmarladım Keteni bez edeyim Hangi yol gözeteyim Kara gözlü yarimi Kimlere benzeteyim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Forum Kolik
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bayan Moderatör
|
![]() Mendil serdim bir taşa
Neler geldi bu başa Öptüm bir kız yanağı Dedi bana çok yaşa İp attım ucu kaldı Ocakta saçı kaldı Ben büyüttüm el aldı Yürekte açı kaldı Eğer gelinim iyi olursan Bizde seni överiz Kotu olursan gelinim Hepimizde döveriz.Karatavuk olmadın mı? Dallara konmadın mı? Şebek yüzlü kaynanam, Sen gelın olmadın mı? Karşıdaki gök ekin, Aldırdım elimdekin, Her soran benzim sorar, Sormazlar kalbimdekin. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|