Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Türkçe Rap > 18Yer6.Org Röportajları
Connect with Facebook

MC Erdem 18Yer6.Org Röportajı

Seçenekler Stil
Alt 08-09-2008, 03:30 PM   #1
By_KuLFeT
Bombastiq Üye
Kullanıcı Avatarı

By_KuLFeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 96
İletisim
Standart MC Erdem 18Yer6.Org Röportajı

KüLFeT: Selam Mc Erdem , Röportaj isteğimizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz.

Mc Erdem : Rica ederim. Bende ilginizden dolayı teşekkür ederim.

KüLFeT : Rap'ten önce sıradan hayatından bahseder misin?Günlük yaşantında neler yaparsın mesela ?

Mc Erdem : Ben süper lise mezunuyum, şuan Anadolu Üniversitesi Eskişehir İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. Zeytinburnu'nda kendime ait stüdyom ve bize yeticek boyutta bir dans salonum var. Genelde tüm günümü stüdyomda geçiriyorum. Zaten menajerim Taz olsun Sistem Clan'da ki diğer kardeşlerim olsun sürekli iç içeyiz. Birlikte haftada bir halı saha maçı yapıyoruz, sürekli basketbol oynamaya gidiyoruz. Canımız sıkıldığında dans ediyoruz, playstation 2 de winning yada pes oynuyoruz. Yine boş vakitlerimde vücut geliştirme salonuna gidiyorum. Günlerim iyi geçiyor yani :=)

KüLFeT : Mikrofonu ilk kayıt için mi eline aldın yoksa kayıtsız kendini direk sahnelerde,partylerde mi buldun ?

Mc Erdem :
Mikrofonu ilk elime aldığım günü hatırlamıyorum ama djlik yaptığım dönemlerden kendime jinglelar yaparken kendi ses kayıtlarımı alırken hatırlıyorum. 2002-2003 yıllarında. O zamanlar amatör kayıtlarda alıyodum ama pek bir işe yaramıyodu

KüLFeT : İlk sahne ve kayıt deneyiminden biraz bahseder misin ?

Mc Erdem : İlk sahnemi 2005 de ilk profesyonel kaydımı da 2005 de aldım. Ama tabi dediğim gibi öncelerinde evimde amatör olarak aldığım bir çok kaydım vardı, ama artık hepsi delete tuşuyla mazi oldu...

KüLFeT :Kendi Tracklerin dışında kimleri beğeni ile dinliyorsun bir ideolün var mı Türkiye veya Dünya çapında ?

Mc Erdem : Türkiye'den Sansar ve Knock Out'u çok dinlerim. Onun dışında tüm türkçe rap yapanları yakından takip ederim. Kim ne yapmış kim ne etmiş diye. Yurt dışını pek takip etmem çünkü Türkçe Rap daha fazla ilgimi çekiyor.

KüLFeT : Zeytinburnu Kelepçe Clan neden kapandı ve yeni oluşum olan Sistem Clandan biraz bahseder misin ?

Mc Erdem :Kelepçe Clan kapanması gerektiği için kapandı. Bizim adımızı kullanarak prim yapanlar çoğalmaya başlamıştı, adımızı kötüye çıkaranlar çoğalmıştı ve bazı kitleler garip şekilde Kelepçe Clan adına karşı cephe almışlardı. Bizde böylesini uygun gördük.
Sistem Clan menajerim,ortağım ve abim Taz'la birlikte kurduğumuz bir oluşum. İçinde bboyları,bgirlleri,mcleri,writerları,beat makerları,prodüktörleri,tasarımcıları vs. barındıran bir oluşum. Kısaca HipHop kültürünü yaşayan bir grup arkadaş topluluğu ama bizim diğer oluşumlardan farklılığımız tam bir aile şeklinde devam etmemiz.

KüLFeT : Çalıştığınız projeler nelerdir yeni albümü ne zaman dinleyebileceğiz ?

Mc Erdem : Yeni albümüm 25.07.2008 Cuma günü bana destek veren tüm rap sitelerinde ve kendi sitelerimde olucak. Üzerinde durduğumuz yeni projelerimiz var ama şuan için hiç birşey söylemek istemiyorum. Gerçekleştiğinde herkes görür zaten.

KüLFeT : Rapi dinleyenlere veya dinlemeyenlere aşılamak için neler söyleyebilirsin yani neden Rap dinlesinler
ayrıca Mc Erdem'i neden dinlesinler..Kendinde Farklı gördüğün bir şeyler var mı ?

Mc Erdem : Rap'te diğer müziklere göre çok ayrı bir şey var. Yani rap yaparken sert olurken aynı zamanda duygusalda olabiliyosunuz. Yada birisini kötü yönde eleştirirken ona öğütlerde verebiliyosunuz. Rapi sevdikleri için, dinlediklerinde birşeyler öğrendikleri için dinlesinler, çevresindekilere bakın bende rap dinliyorum demek için değil.
Kendimde farklı gördüğüm yönüm şu. Beni dinleyen birisi ne sesimi ne stilimi ne de sözlerimi her hangi birisine benzetemez çünkü taklit etmiyorum. Tamamen içimden gelenleri içimden geldiği gibi müziğime yansıtıyorum. Aynı zamanda bir çok parçamda duygusal konulardan bahsediyorum ki beni yakından takip edenler sürekli duygusal parçaları çok daha iyi yaptığımı söylerler...

KüLFeT : Rapte ve hayatında ulaşmak istediğin son nokta nedir ? Paranı rapten mi kazanmak istiyorsun yoksa hoby olarak mı kalıcak rap ?

Mc Erdem : Birincisi "Rap müziği seviyorum ve ömrümün sonuna kadar rap yapmak istiyorum" diye her yerde kullandığım bir sözüm var ve bu söz bir çok şeyi açıklıyo aslında. Ben zaten şuanda da azda olsa paramı rapten kazanıyorum. Zaten öyle büyük harcamaları olan birisi olmadığım için şuan için yeterli oluyo. Rap benim için uzun zamandır hobinin yanı sıra aynı zamanda kazanç kaynağım...

KüLFeT : Bize biraz şarkılarından bahseder misin ? Genel olarak içerik olarak lyrical olarak vs.

Mc Erdem : Deminde bahsettiğim gibi parçalarımda genelde duygusal parçalar yapıyorum. Her insan heralde hayatında bir yada bir kaç kez aşık olmuştur ve aşk acısı çekmiştir diye düşünüyorum ve bu tür parçalarıda iyi yapabildiğim için genelde duygusal parçalar yapıyorum.

KüLFeT : Beatlerini kendin mi yapıyorsun yada yapan birisi var mı hepsi Free mi ?

Mc Erdem : Beatlerimi genelde kendim yapıyorum mesela bu son albümümdeki beatlerin hepsi bana ait. Sample üzerine yaptığım beatler bunlar. Arada sırada sevdiğim beat maker arkadaşlarımdan da beat aldığım oluyo yada free beatte kullandığım oluyo.

KüLFeT :
İyi anlaştığın mc ler kimler ft atmak için hedefinde bir mc var mı ?

Mc Erdem : Kimseyle bir sorunum olmadığına göre herkesle iyi anlaşıyorum. Öyle bir hedefim yok ben müziği şunlarla yada bunlarla ft. atmak adına yapmıyorum.

KüLFeT : Çankırı Mc'lerine söylemek istediğiniz vermek istediğiniz mesajlar nelerdir ?

Mc Erdem : Kendi semtlerine sahip çıksınlar ve bölünme yapmasınlar. Zaten bildiğim kadar azınlık bir kitle raple ilgileniyo onlarda bari kendi aralarında bölünmesinler ve rapte Çankırı adını duyurabildikleri kadar duyursunlar.

KüLFeT : Bu Güzel Röportaj için Çok teşekkürler Sistem Clan'a ve Sana Başarılar
By_KüLFeT a.k.a MarŞanDiZ

Mc Erdem :
Ben teşekkür ederim size de başarılar...
By_KuLFeT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 03:37 PM   #2
RapubliX
Administrator
Kullanıcı Avatarı

RapubliX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 908
İletisim

eline sağlık külfet mc erdem ' e de bizi kırmayıp röportaj yaptığı için ayrıca teşekkerlürler
RapubliX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 11:36 PM   #3
pesimist
Forum Gezgini
Kullanıcı Avatarı

pesimist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 7
İletisim

eline sağlık by_külfet
pesimist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2008, 06:43 PM   #4