![]() |
#11 |
![]() SENSİN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Kahraman gazimiz, yüreğimiz, onurumuz, Savaşımız, bu günümüz, yarınımız, vatanımız, İlkemiz, gölgemiz, sevdamız, yolumuz, Kolumuz, canımız, ciğerimiz, geleceğimiz, Sensin Mustafa Kemal Atatürk Kavgamız, varlığımız, ekmeğimiz, suyumuz, Ormanımız, fidanımız, dalımız, yaprağımız, Aşımız, kanımız, dökülen göz yaşımız, Yürüyen ayaklarımız, cumhuriyetimiz, Sensin Mustafa Kemal Atatürk Devriminden, özgürlüğe, savaştan medeniyete, Kurşundan kaleme, topraktan ürüne, Bozkırlardan fabrikalara, Tornavidadan sanayiye, Her şehidin kanına kan, yaşadığımız canımıza can veren, Sensin Mustafa Kemal Atatürk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() ATATÜRK Benim naciz vücudum, Elbet birgün, toprak olacak, TÜRKİYE Cumhuriyeti, ilelebet Payidar, kalacaktır) dedin İşte, toprak oldu vücudun, İlkelerin, yaşıyor, MKemâl’lerde 10 kasım 1938, yas günüdür yurdun Sen, ölmedin atam, yaşıyorsun, gönüllerde, Her an, her zaman, bizimlesin Elimle yazdığım kalemdesin TÜRK’üm, Doğruyum, Çalışmaktır ilkem Öğretmenim, Başöğretmenimsin sen benim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() MUSTAFA KEMAL'İ ARIYORUM Mustafa Kemal'i arıyorum ben, Yoktan var edilen koca ülkede! Mustafa Kemal'i arıyorum ben, Milletin amacı olan ülküde Mustafa Kemal'i arıyorum ben, Bir milletin yasa koyulduğu gün, On Kasım bugün, bak işgaldeydin dün! Silkin karanlıktan kurtul topyekün! Mustafa Kemal'i arıyorum ben, Nerde, meydanlarda nutuk atanlar? Nerde vatan, millet, Sakaryalar? ? ? Neden üstümüzde kara bulutlar? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() ATATÜRK'TEN SON MEKTUP Siz beni hala anlamadınız Ve anlayamayacaksınız çağlarca da… Hep tutturmuş ‘Yıl 1919,Mayısın 19’u’diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor övüyorsunuz Mustafa Kemal’i anlamak bu değil Mustafa Kemal ülküsü,sadece söz değil Bırakın o altın yaprağı artık Bırakın rahat etsin anılarda şehitler Siz bana,neler yaptınız ondan haber verin Hakkından gelebildiniz mi yokluğun,sefaletin? Mustafa Kemal’i anlamak yerinde saymak değil Mustafa Kemal’in ülküsü sadece söz değil… |
|
![]() |
![]() |
![]() |