Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Türkçe Rap > Röportajlar
Connect with Facebook

SAGO ile bir röportajdan ötesi

Seçenekler Stil
Alt 06-10-2007, 08:11 PM   #1
rad
Foruma Isınan Üye
Kullanıcı Avatarı

rad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 98
İletisim
Standart SAGO ile bir röportajdan ötesi

TAMAMINI OKUMADAN GEÇMEYİN DERİM BEN
Sagopa Eski Resmi Forumunda Kendisine Sorulan Sorulara Tüm Samimiyeti İle Cevaplar Verir!

Nick:Yener
Yener i begenirmisin ? Bide Yener le düet yapmayı düşünüyormusun ??..başarıLar sago !

Sagopa Cevap:
yeneri de severim.cilekes cok basarili .

Nick:Badboymehmet
Karabiber duasının tam anlamı nedir?Albümünde açıklamışsın ama bu konu hakkında bir kaç şey sormak istiyorum.Eski Mısırlılarda ölüleri mumyalarken karabiberi ilaç niyetine kullanıyorlarmış.Bu olayın Karabiber duasıyla bi ilgisi var mı?Bir ilgisi varsa; burdan esinlenerek mi şarkının ismini "Karabiber Duası" koydun.

Sagopa Cevap:
badboymehmet selam.karabiber duasi esittir rap.aslinda yakici aci veren anlaminda.benim liriklerim gizli kapakli huzur dualarindan ibaret.aciklamasi zor olsada karabiber duasinin rap ve lirisizm manasina geldigini bilmeni isterim

Nick:Yağız
Hiç dinlerken ağladığı şarkısı oldumu acaba

Sagopa Cevap:
evet dinlerken agladigim sarkim cok oldu.mesela BPGozyaslari albumunden 24,tanri cekti tum resimleri sarkimin sonundaki bayan sesinin susledigi skit kismi,bir pesimistin gozyaslari beni derinden etkileyen sarkilar.romantizmaninsa butun sarkilari beni dinlerken aglatti.cunku cok icten yazdim her zamanki gibi ama cok etkili.ozellikle bebegim öldü isimli sarkim ve drama yollari beni parcaladi.

Nick:mistikmehmet
Belki çok çok değişik bir soru olacak ama sormak istiyorum...Fars dili edebiyatı bölümünden mezun olduğunda iş imkanları ne durumda yada rahat okuyabildinizmi 4 sene boyunca neden bunu soruyasanız derseniz bende yabancı dil bölümündeyim 2 ay sonra öss-yds'ye gireceğim aklımda fars diline girmek gibi bir düşünce var çünkü başka dil edebiyatlarına pek bir ilgim yok.Yani şu iş bulma sorunu olmasa gözüm kapalı 1.2. tercihimi ankara uni veist uni fars dili yazacağım ama bu soru benim kafamı sıkıyor...Kısacası fars dili edebiyatına gitmem ne kadar sağlıklı şu tmüzmin türkiye şartlarında? zaman ayırıp cevaplandırırsanız çok sevinirim...

Sagopa Cevap:
selam,guzel soru.en azından ben severim böyle ciddi soruları. ilk önce belirteyim okunabilecek en özel dillerden birisidir farsiy. iş olanakları kısıtlı tabiiki.mutercim tercumanlık haricinde konsoloslukta calişabilirsin.ama açıkçası pek degerini bilmezler.4 sene okuyup formasyon alırsın ancak öğretmen olabilirsin.ama diyorsanki sago ben senin gibi farsiy e gönül verdim edebiyatından etkilendim oku. para amaçlıysa önermem.ne rap ne de edebiyat-farsiy para ihtiyacını karşılamaz ama bence oku.kendini önemli bir şahıs görür ve gurur duyarsın.gerçekten önemli lisandır.

Nick:Memokolik
slm Sagopa, nezaman seni tv lerde falan görecez, veya hic görecekmiyiz, piyasaya acilma gibi bir niyetin varmi? yoksa oldugu gibimi devam edecek?
Saygilar, Berlinden Mehmet

Sagopa Cevap:
-memolik selam tvlerde görünmek ya da görünmemek mühim degil.müziğim bana yetiyor.ama bu saklanmacanın da bir sonu var gibi görünüyor.şu aralar heryerde birileri bana selam veriyor ve imza istiyor albumlerimi soruyor.bu nedenle çok fazla kaçamayacagım gibi karamsarlıga kapılıyorum.

Nickodo
İleride Başka bir Filmin Soundtrack ini yaparmısın?? Al1deburdanyak çok başarılı

Sagopa Cevap:
sodo selam.neşeli zaman geçirmek ve karamsar yazmak arasındaki bağ sıfırdır.ama karamsar yaşayıp neşeli de yazamazsın.doğru cevap neyin nerde yapılacagını iyi bilmektir.hayat bir terazidir bana göre.dengeyi korumalısın.ben neşeli yaşıyorum sizlere göre.evet herşeyim var.ama çevremdekilere güvenim yok.ve bugune kadar kimseye sana guvenmiyorum diyemedim.neşeli takılıp koyverdim.ama içimde cok cocuk agladı.bu aglayan çocukların hislerini yazdım.görüntü bir hiçtir.kimse ruhunuzu göremez.beni ancak yazılarımdan anlarsınız.çünkü hislerin yazılımı ruhu açıga çıkarır.rap lirikalitesi içten gelir.

Nick:masum serseri
selam yunus abı oncelıkle turkce rapın buralara gelmesınde en buyuk paya sahıp oldugun ıcın tesekkur edıyorum ve bu tarz seylerde ovunmek en cok senın hakkın ve ovguyu hak edıorsun kendı sahsım adına turkce rapı sevmemde ve hayatıma bu yonde ıvme vermemde en buyuk etken sensın yanı ınsanların kafa yapılarını deıstırebılıyorsun buda ısını en dogru sekılde yaptıgını gosterır herseyden once saygı duyulması gereken bırısın
sormak ıstedıgım soru su
kuvvetmıra dıye bır ekıp vardı nıce elemanlar burdan rap pıyasına arz olundu ama sonradan dagıldı yada eskı tadında deıl ınsanlar sanırım hedeflerını ulastıkları anda hedeflerıne ulasmak ıcın arac olarak kullandıklarını unutuyolar yada farklı bı sekılde alet edıolar sen bu konulardan muzdarıpsın ınsanlara bakıs acını cok merak edıyorum yanı yenı bır ınsan tanıdıgın zaman aklından gecıyormu acaba tarıh tekerrurden ıbaretmıdır buda sırtımdan vururmu dıye

Sagopa Cevap:
cok haklısın yazdıklarında.sana bir gerçegi itiraf edeyim.aslında herkese bir itiraf... 2002 den bu yana yani bir pesimistin gozyasları albumunun yapim aşamasına girdigim gunden bu yana tanıdıgım hiçbir insanin adını hatırlamadım.çok fazla kişiyle tanışmak da istemedim.ama malesef tanıştırılmak zorunda kaldıklarım oldu.onları da hatırlamıyorum. işin aslı şu ki artık normalin bin kat üstü düşünebiliyorum insan sembolleri hakkında. kim nasıldır nedir kimin amacı nedir hepsini adımın 5 harfi kadar net bilebiliyorum.dedeler buna insan sarraflıgı der. emin ol herkes bugune dek iyi olsaydı turk rap şu an yuzbinler satardı.ama olamadı.bu nedenle herkesin içinde çocuklar öldü.umutlar en dibi vurdu herbiri geberdiler.ilerisi için yaşayan geridekiler artık yoklar. herşey umuttan ibaret .umut edip güveni yakaladıgında zaten akıllıysan bırakmazsın.son 8 senede bu sekilde ancak 5 kişi tanıdım.arkama baktıgımda aslında 5 bin kişi tanımışım.

Nick:hancer
fars dili ve edebiyatı okuyup türkce rape merak salmak gerçekten ilginç... ve 98 yılında kuvvet mira yı kurabilmek büyük bir başarı. arkanızdan gelenler için onlara bir öneriniz var mı? başarılar

Sagopa Cevap:
hancer selam 98 de kuvvetmirayı yani studyomu kurdugumda ortada sadece bir iki kişi vardı.bu kişiler hala var.ama asıl önemlisi parmaklarımdan çıkan işler hislere dokundu.kuvvetmira yı turkrap sembolu yapan kesinlikle fertler degildir.benim müziğimdeki akıştır.ne sago ne s**to ne c***.sadece yunus özyavuzun müziğidir.bunu güçlendirip lirikal başarıya çevirense başarılı arkadaşlarımdır. iyiki kurdum iyiki ilerlettim.hala tek başına dimdirek ilerliyorum.

Nick:whitenigga
merak ettim hiç ingilizce rap yapmayı düşündün mü?biliyorum amaç para değil daha çok kişiye ulaşmak onun için soruyorum ingilizce albüm yapsan daha fazla kişiye ulaşmazmısın?teşekkürler

Sagopa Cevap:
ingilizce rap yapamam cünkü bu konuda lisanım yetersiz.bu arada özel mesajlar atmayın çünkü hepsini siliyorum.o kadar cokki.maalesef.sadece bu bölümdeki genel olan sorulara yanıt veriyorum.

Nick:whitenigga
dün özelinede bunu yazmıştım şimdi söyliyeyim.sence de biraz kibirli değilmisin?seni dream tv de ''hot dog'' programında izledim ve şaşırdım dinlediğim sago sanki biraz daha farklıydı.bence en iyiyim demene gerek yok sen zaten en iyisin bunu herkes biliyor

Sagopa Cevap:
bugune kadar hep ben iyiyim dedim.ama başında en yoktu.kendine guven esastır.hele şu konumda bu tedirginlikte kendime guvenmeliyim.kibirli oldugum söylenemez yoksa burda size yazı yetiştirmek için çabalamazdım yan gelir yatardım.ama istiyorumki dinleyen de beni bilsin.o kadar cok laf donuyorki malum. kendimle barışıgım bu nedenle iyiyim de diyorum.zaten insanlara gore kanıt müziğim biliyorsunuz.

Nickago_Y
slm yunus abi
kardeslerin varmi? eger varsa onlada rap le ilgileniyormu?

Sagopa Cevap:
kardeşim var .önceden public enemy ice t l.l.cool j felan dinlerdi.break dance yapardı.ama şimdi radiohead dinliyor.sadece onlara karşı cok buyuk ilgisi var birde melankolik pianolar ve korku filmlerine bayılıyor benim gibi.onu senede en fazla 2 kez görebiliyorum.

Nick:Engin
:yunus abi
senin dinle aran nasil???
namaz kiliyormusun???

Sagopa Cevap:
dinle aram kimsenin olmadıgı kadar iyi.Allah derim başka birsey demem.önceden .tahmini ortaokul sona kadar namazımı kılardım.açıkcası lise ve universite namaz niyaz olmadan gecti.acı bir durum.ama gecende sevgilimle de büyük karar aldık.ibadet saatleri yapacagiz beraberce.ben her gece en az 5 dakika Allah'la konusurum.icimi rahatlatmaya calışıp öyle uyurum.ama nedense herkes onunla olan samimiyetimi dinsizlik olarak görür.bilemiyorum onlara göre ben neden ataistim.çok enteresan.ama bilinki varsa yoksa islamdir benim icin akliniza sakin kötü şeyler gelmesin.Kuran kitabimdir Muhammed peygamberimdir.islam herseyimdir.her nekadar fiili olarak namazıma istemeden vakit ayıramasam da ki bundan her zaman şikayet ettim dinimi dualarımla yaşıyorum.buna da şükür demek gerek tabiki
Nick: sps_mc
Selam Sago!
Öncelikle yeni siten hayırlı uğurlu olsun.Eksikler kapatılırsa çok hoş bir site olucak. Benim merak ettiğim sen KuvvetMira elemanları dışında kimlerin şarkılarını beğeniyorsun? Kimler gelecek vaad ediyor?Kaliteli bir rap şarkısında en önemli şeyler nelerdir?

Sagopa Cevap:
sps mc selam.kuvvetmiranin haricinde turk rap dinlemeyi seviyorum ama kaliteli is cikmiyor.son zamanlarda yani son 2 senedir fuchs,derin darbe,kolera ve abluka alarm dinledim.hala da dinlerim.baska ilgimi ceken yok cunku sound lar bana uymuyor ve okumalar.lirikler felan.bu nedenle pek turkrap dinlemiyorum.

Nick: syrus
Slm Sago gerçekten kendine özgü ve farklı bir sesin var.
Hiç dünyaca ünlü bir rapperla feat yapmayı düşündünmü veya düşündüysen kiminle yapmak isterdin.
Farklı bir dilde rap yapmayı düşünürmüydün
Türkiyede yapılan rap ile yurt dışında yapılan rap sence ne kadar farklı?

Sagopa Cevap:
---syrus selam.tabiiki beraber calismak istedigim kisiler gruplar var.en cok slug ile featuring olayina girmek isterdim.bir de son zamanlarda mass influence ve eyedea yi bir beatimde duymak isterdim.aslinda cok isim var

Nick:ermanakyuz
ilerde silahsız kuvvet tarzı bisey yapmayı düsünüyormusun yoksa BPG deki gibi slow ve o müthis ses tonuyla devam mı edeceksin

Sagopa Cevap:
ermanakyuz selam silahsiz kuvvet adina bir projem su an icin yok.sanirim uzun bir sure de olmayacak.

Nickuzidil
Selam Sagopa Drama Yolları Mükemmel Bide Nette Romantizmayla İlgili Başka Demo Varmı.?

Sagopa Cevap:
suzidil selam.romantizmayla ilgili baska bir demo olmayacak.artik romantizmadaki bircok sarkiyi biliyorsunuz.
mesela
1-terapi
2-leyli
3-linguistiks 4-drama yollari
bunlarin hepsi romantizmada olacak.terapi 5 dakikalik bir versiyon halinde.digerleri orjinal album versiyonlari halinde olacak.
su an +9 sarkim var romantizma icin saydiklarimin haricinde.dolu dolu olacal merak etmeyin

Nick:Fatal Error
Sagopa'nın gününün yarısını rap üretmekle geçirdiğini ; rap üretmiyosa da yine müzikl ilgili bişeyler yaparak vakit geçirdiğini biliyoruz. E rap müzikten şu anda Türkiye'de 1-2 kişi hariç para kazanan olmadığını da biliyoruz. E sagopa geçimini nasıl sağlıyo? Kuvvet mirayı baba parasıyla kurduğunu zaten öncelerde yazmıştı ama şu an durum ne merak ediyorum!...

Sagopa Cevap:
fataleror selam.gecimimi dj lik mc lik ve produktorlukten kazaniyorum.en cok dj likten denebilir.ben kuvvetmirayi baba parasiyla kurmadim.sadece bir isim yarattim kendi cabamla.babaö sadece bana 1997 senesinde anneannemle para katarak 2000 dolarlik guzel bir pc almisti.baska bir numara yapmadilar zaten sonrasini ben halletim bu seviyeye geldim.ayrica herkese soyleyeyim ben ilk kez rapten parami 2003 de kazandim.yanlis olmasin.simdi de kazandiklarimi catir catir harciyorum.

Nickodo
Cem yılmaz ile dostluğunu genelde türk rap dünası biliyor.Film teklifi olsa cmylz ile beraber hem filmin muziğini yapıp hem filmde Cem ile oynamak istermiydin ?

Sagopa Cevap:
cem yilmazla zaten su an kafamiza gore takiliyoruz.herhangi bir proje oldugunda kesin beraberiz bu kesin.film projesinde oynarim tabii.ama cem olursa oynarim zaten o bana arada bir takiliyor bu konuda

Nick:Crocus_88
abicim selam ben şunu sormak istiyorum ciddi bi müzik eğitimi aldın mı? senin de söylediğin gibi herkes direk üretime(?) geçiyor herkes ben mc yim filan diyo yani rap yapmak bu kadar kolay mı? hiç dinleyici kalmamış nerdeyse herkes dinletici sen gerçi müzikle çok içiçesin dj lik filan ama yine müziğin hiç olmazsa temellerini bilmek gerek bence eğitim şart yani (n'olur yanlış anlama ben rap yapmayı denemedim belki bilip bilmeden konuştum ama benim bi arkadaş var burda almış bi program hiç müzik bilgisi yok rap yapıyorum al bak dinle filan diyo onun için böyle düşünüyorum belkide)

Sagopa Cevap:
3 AY KLASIK GITAR EGITIMI 2 AYDA PIANO EGITIMI ALDIM.AMA SADECE NOTA VE ARMONI VE KOLAY ESERLERI CALABILDIM.ONDAN SONRA ANLADIMKI BU ENSTRUMANLAR BANA UYMUYOR BEN DJ OLMAK ISTIYORUM DEDIM.VE USTA OLDUGUM ENSTRUMANIMI SECTIM :TURNTABLE

BEN BIR MUZIK ADAMIYIM.HER KONUDA KONUSABILIRIM VE FIKIR YURUTURUM.BU NEDENLE KENDIME HAYLI GUVENIYORUM

Nick:escapist
Amerikada rap biraz pop gibi oldu sanki...müzik daha önde geliyor...Sence türk rapininde sonu bumu olucak...Gerçek rapi yapanlar yeraltındamı kalcak yani?

Sagopa Cevap:
haklisin amerika da 50 cent,dre,eminem rapi pop haline getiren adamlar oldu.acikcasi dinlemiyorum ve banel buluyorum.ozellikle candy shop sarkisi lakayitligin son noktasi.ama yine de caldigimizda hoplatiyor. turkiye de durum benim acimdan hep diptir.darkmisim dark yasamisim
ben hep bu cizgide hafif ilerleyerek yol alacagim. ama diger yandan ulkemizde hiphop u pop araci yapanlar da var.ama biliyorumki beni bilenler gercek rapin dinleyicileri ve onlar bu silliklari dinlemiyorlar. zaten dinlemeyin.pop rapten ayri birsey.
fakat candan ablayla c***nin sarkisi cok basariliydi acikcasi.ben cok sevmistim.c*** ilk bana getirmisti o sarkinin demosunu .mirada actik son ses.super olmus demistim.ve gercekten o is yapilan en iyi pop-rap duetti su ana kadar.
ama arkasi gelmedi.umarim buyuk isimler yeraltindakilerle iyi islere imza atar

Nick:CanRaps
ben CanRaps...rapte sample vardır bu noktayı kimse inkar edemez...Tanrı çektinin sample'ı da La Crimas Profundere'den alınmıştır doğrudur iyi ki de alınmıştır ortaya böyle mükemmel bir şarkı çıkmıştır. Benim anlamakta zorlandığım şey "Kara Maskeli İstanbul" parçasının sample'ının zaten Abstract Rude'un parçasında kullanılmış olmasıdır..ve Sago %1000 eminim ki o parçayı adı gibi bilir dimi ?? Ama amerikan rapçileride aynı hatayı yapmışlardır mesela Oxmo'nun 2000'de yaptığı bir şarkının sampleını, Son Doobie kullanmıştır..Aynı şekilde mesela Sagopa, Leadri ile Karanlık Satırları çoktan bitirdi ama amerikada Yak Ballz - Spy On You şarkısında aynı sample ı kullandı (2004). Sirhot'tan da örnek verebilirim..Yeni albümde çıkıcak olan Kadın Part 2 'nun sample ını Tommy Tee daha önce kullanmıştır..Daha örnekler verilebilir..bu konuda önemli olan niyet..

Sagopa Cevap:
CAN RAPS BRAVO.GUZEL KONUYA DEGİNMİŞSİN.KARA MASKELİ İSTANBUL DA BEN BONNIE TYLER-TOTAL ECLIPSE OF THE HEART SARKISINDAN SAMPLE KULLANDIM.BU GIBI SAMPLE LAR KULLANILIR.BEN DJ VE PRODUKTORUM.SIZ DE KESFEDIN KENDI MUZIK KOMPOZISYONLARINIZI YAZIN.
1-Seninle biraz west coast gangsta rapten konuşalım Sago... G-Funk tarzı için ne düşünüyorsun? Ice-T hakkında intibaların nelerdir? Dr. Dre para kazanma uğruna popüler işlerle çizgisinden ödün verse de onun rap tarihinde ayrı bir yeri olduğunu düşünmüyor musun? en son "candy shop" ı yapan adam "Scott Storch" denen adam hakkında düşüncelerin neler? Aklına wets coast ile ilgili ne geliyosa söyle işte vs...
2-Ocağına düştüm yardım et!!!Ben 20 yaşındayım ve 2,5 sene öncesinde karar verip kendime bir klavye vs müzik yapmak için aletler almak için para biriktirmeye başladım...yemedim içmedim 500 ytl para biriktirdim.Allah için söyle SAGO,prodüktör olmaya karar vermiş bir garip,evinde bilgisayarı,cebinde 500 milyonu napsın bu garip.(inandığın yolda ilerle tarzı edebi bir cevap beni tatmin etmeyecek!!!)Napaym klavye dersi mi alayım? Kurslara mı gideyim,neler yapiyim...Seni dinlerken sanki sen konuşuyosunda üstüne müzik çalıyor gibi hissediyorum artık...şarkılarını nasıl yaptığını anlamak için 100lerce dinliyor kullandığın sample ları ayırdediyorum bir bir...şunu şunu yap gerisi senin yeteneğine kalmış de en fazla 6-7 sene sonra co-producer ın olmazsam bana da adam demesinler...
3-Gerçekten dinine bağlı bir insan olman beni çok sevindirdi...dedimki kendi kendime: "işte benim dinlediğim adam bu"...sanırım bir şarkında "avrupa birliği budalası ülkem" diyorsun...sanırım a.b. nin Türkiye için bir tuzak olduğunu,Atatürk'ün gösterdiği yol olmadığını biliyorsun...Bu da beni iyice sevindiriyor,ülkem adına umudum artıyor....Takip ettiğin,kitaplarını okuduğun Türk Aydınları var mı?
4-"okuyun,görün,sövün" sözünü odamdaki duvara yazdım...Bir rapçi olmanın 3 şartını yazmışsın bana göre..öyle benimsedim ki seni kendime "RAP AYDINI" ilan ettim....
Çok uzun oldu kusura bakma ama cevaplayacağından eminim...Allah seni korusun,SAGOOOOOOOOOOOOO üfle güneşi sönsün be!

Sagopa Cevap:
cey cey selam west coast un g-funk adi verilen tarz hayatimda en fazla nefret ettigim rap sound u.yani hic mi hic sevmiyorum.o nedenle west coast un 1993-2005 arasi sadece underground gruplarini dinledim ve sevdim.dre iyi beatler yapiyor ama artik parasal durumu takip ediyorlar.yine de dre ye saygim var.en azindan snoop un doggystyle super bir albumdu zira chronic ve 2001 inde hatri var.g-funk in iyi basladigi devirler.ama klasikler.
scott storch bence cok basarili.ozellikle sly boogie ye yaptigi that's my name super bir sarki.bende plaklari cevirirken arada bir atiyorum donuyor.insanlar da seviyor.kitaplar konusunda pek ic acici seyler yazamam cunku son 5 senedir pek fazla okumadim en son sadik hidayetin aylak kopek adli romanini okudum.genelde didaktik kitaplar okuyorum.etimoloji filoloji edebi eserler gibi.ama artik fazla okumayi sevmiyorum birseyler alamiyor ve sıkılıyorum.
produktorluk konusunda 500 ytl ile pek de fazla birsey yapamayacak olsan da yine de 500 un uzerine ekleyip bir computer ve ses karti alsan is biter.
okuyun gorun sovun...evet bence de guzel bir 3 lu.ayrica tabiiki dinimi yasayan bir insanim. dinlemeye devam et.
peace

Nick: isgal_esk
DJ FUNKY'nin de albumu cıkıyormus sanırım yakında. O albumde herhangi bir feat yada bir calısman falan varmı? Herhangi bir katkıda bulundunmu diye de sorabiliriz

Sagopa Cevap:
isgal selam.dj funky c nin albumunde ben yokum.feat de yok

Nick:hellraiser
sago leadriye noldu?

Sagopa Cevap:
leadri samsunda rap yapmaya calisiyor.romantizmada karanlik satirlarla olacak. bekleyin

Nick: killa_35
selam
tüm büyük die tabir ettiğimiz piyasada yer alan abilerimiz acaba gün gelip te undergrounda gereken desteği verebilecekler mi ? ha diyeceksin ki zaten veriyoruz ama ortada bişey yok.... bunda bizim kendi çabamızında olması gerekiyor ama bi destek olsa hiç te fena olmaz ..........

Sagopa Cevap:
killa 35 selam.underground a destegim.ama hakedeni gordugumde yardimimi esirgemem.artik su saatten sonra insanla calismak istiyorum.ilk once insan kisilik iyi olacak.rapin zaten cilkini cikaririz biz.onemli olan underground ya da mc ler felan degil.muhim olan insan insannnn
Nickuzidil
Selam Sagopa. Şimdi Radyodasın Dimi Çal Saglam Bişeylerde kopalım
Abi Bide rap E nezaman Nasıl Başladın.İlk dinledigin Rapçi kim?

Sagopa Cevap:
suzi dil selam rap e 1982 sonunda afrika bambaataa yi dinledikten sonra basladim.herbie hancock rock it ile scratch i tanidim.o gun bugundur hiphoplayim ve bu kulturu cok seviyorum.

Nick:Mc Hile
slm-s yunus umarım iyisindir sana tek sorum senin dahi olduğunu anlatmama yeter.o kelimelri bulupta onlara hayat veren mükemmel bir insansın.belkide hiçte iyi değilsin.belkide kolpasın ama yaptığın müziklerden ve sözlerden resmini kalbime çizdim(iyisin)sorum:merak etitğimden dolayı+ritimlerinde rock motifleri var.kısacası senin metal,rock müziğine bakış açını inanamayacağın kadar merak ediyorum neyse sana başarılar romantizma albümünü çok merak ediyorum hadi iyi sagolarrr......:MC HİLE

Sagopa Cevap:
rock muzigi tabiiki seviyorum.eskiden slayer,metallica,annhilator,morgot napalm death dinlerdim arada bir.hala south of heaven a bayılırım.balladları da severim severim yani.arada bir eskileri dinlerim uriah heep,deep pırple,rainbow ,pink floyd felan

Nick: Rapin_oğlu
Selam Yunus abi, benim sana sormak istediğim MANGA grubu hakinda ne düşünüyorsun?? hem rap hem rock yapıyorlar..

Sagopa Cevap:
manga benim iyi arkadaşlarım.onlar piyasaya cıkmadan once ilk demolarını bana verdiler.fermanla yakında birşeyler yaparız sanırım.hala telefonlaşıyoruz.onlarında turneleri var.

Nick: Kalemin Kalbi
Selam Yunus Abi,
Sen bu ise baslarken yani Rap yaparken yada Stüdyo yu acmak istediginde Ailen ne tepki verdi veya ne tepki veriyorlar (simdi) senin müzik tarzina? Senin o Küfürlü Raplerini Ailen dinledimi? Dinledilerse ne dediler?
Senin sarkilarini dinliyorlarmi?
Insallah cevaplarsin sorularimi. Ailevi mevzu belki senin icin özeldir. Tabi istersen cevaplamazsin.

Sagopa Cevap:
ailem tabiiki basından beri muzik konusunda beni destekler.kufurlu sarkilarimi dinlediler tabiiki.annem hatta bana '' ulan iyiki bi pipin varmis her yere sokuyon '' seklinde bir saka da yapti gecenlerde bana karismazlar cunku ben hep kendi bildigimi okudum=rap

İsim: Emre Vardar
sago gercekten eminem'e diss atmayi dusunuyormusun?eger dusunuyorsan sence bu ulaşılamayan cigere mundar demek degilmidir?bence diss atacaksan kendine bi turk bulmalisin...

Sagopa Cevap:
emineme diss felan atmadim.o dergide neden oyle yazdiklarini anlamadim.ben sadece bling bling hiphop adli bir sarki yaptim icinde para kadinlar silah gecen rapler hakkinda soz yazdim.adamlar eminem yazmislar.ya zaten basliktan anlamalisiniz.dikkat bu reportajda *** sagolaniyor diye bir baslik olurmu ya.herzamanki gibi aciklama yapmak zorunda kaldim.medya cok garip inanin.eminemi severim ben iyi mc dir neden ona laf atayim..
Ekleme--->eminem hakkinda pek fazla birsey dusunmuyorum.herseyden once o iyi bir mc .featuring tabiiki yapardim.

Nick: Gökhan (Admin)
Acaba Sagopa hayran kitlesi olarak daha kendisini sorgulayan eleştiren bir kitleyi mi, yoksa abi kralsın 1 numarasın diye sorgusuz sualsiz öven bir kitleyi mi istiyor. Ayrıca hayranlarından bazılarının diğer MClere cephe alıp ortamı germesini nasıl karşılıyor?

Sagopa Cevap:
BEN HAYRAN KITLEMI BU SEKILDE DEGERLENDIRMIYORUM.HERZAMAN SIZE OVGU SOZLERI SOYLEYEN KISILER HAYRANINIZ DEGILDIR CUNKU.BILIYORUMKI BANA KONSERLERIMDE YA DA HERHANGI BIR YERDE KRALSIN SUPERSIN DIYEN KISILER ARKA PLANDA INTERNETTE GIZLI DUSMANLARIM.BEN KIMSEYE GUVENMIYORUM VE KIMSEYI HAYRANIM OLARAK ZATEN GORMUYORUM.INSANLAR BENI SARKILARIMDAN DOLAYI SEVIYORLAR VE BENDE YAZDIKLARIMI TAKTIR ETTIKLERI ICIN ONLARA YENI YAZIT VE SARKILAR SUNUYORUM.BU BIR ALISVERIS.HERKES ALMASINI DA VERMESINI DE BILIR.ELESTIRI GEREKLI BIR HUSUS.ASAGILAMA VE KARALAMA OLMADIKCA HER DINLEYICI BENDEN SAYGI ALIR.BIR SANATCININ SADECE DESTEGE VE TAKTIRE IHTIYACI VARDIR.YA KRALSIN SAGO ILE YA DA SAGO NEDEN SUNU BOYLE YAPTIN SOYLE YAPSAYDINLA.IKISIDE LEHIME.

Nick: Bedia-E
Yunus abi...seni bu kadar cok seven insan var ve bu insanlardan hep övgüler aliyorsun...Bu övgüler'e karsi hic sende "ben en süperim" seklinde düsünceler olusuyormu???

Sagopa Cevap:
INSANLAR BENI SEVIYORLAR VE BUNDAN COK MEMNUNUM.AMA SIZLERIN SORULARINA BURDA CEVAP VEREBILECEK KADARDA SAMIMIYIM.SONUCTA OVGULER ALIYORSUNUZ SEVILIYORSUNUZ BUNLAR HOS SEYLER.KESKE HERKESIN BASINA GELSEYDI COK ANLATILAMAZ BIRSEY.BEN ASLINDA TANINMADIGIM GUNLERIMI DAHA FAZLA ARIYORUM. KENDIMI HIC BUYUK GORMEDIM VE GORMEM.SADECE PRENSIPLIYIM BU NEDENLE COK HAVALI GIBI GORUNUYORUM SANIRIM.AMA ALAKASI YOK.BEN BIR NUMARAYIM DENIRMI YAA GULERLER) BU GUNE KADAR BEN BIR NUMARAYIM DIYEN HERKESE BEN GULDUM

Nick: Acarkan
battle-pessimist rapden niçin melankolik-pessimist rape döndün ? yani biliorm daha geniş kitleye hitap etmek için ama öyleyse neden en başda battle rap yapıordun ?

Sagopa Cevap:
artik battle in sacmalik oldugunu anladim.adam akilli sanata yonelik islere girdim.artik sidik yarisinin anlamsiz oldugunu anladim.cunku kimse elimize su dokecek kalitede olmadi.cok dusurduler hiphop kulturunun seviyesini.ben kendi kabuguma cekildim.begenmeyen dinlemesin!

Nick:Cey_Cey
Sago, fuchsun albümündeki enstürmantal skitler acaba romantizmaya mı ait? bi de beatlerini yaparken kullandığın sesleri,ezgileri(2001, karikatür komedya, tamu otobüsü, vs...) nerden buluyorsun?
son bi soru daha: hiç amerikadan veya avrupa ülkelerinden senden şarkı isteyen rapperlar oldu mu? hadi kolay gele...

Sagopa Cevap:
fuchsunkiler enstrumental olanlardi.romantizma ise apayri.o beatleri fuchs icin yapmistim onun albumunde kullanildi.ben beat yaparken sadece duygusuna bakarim.benim her beatimde mutlaka yogun hissettigim bir duygu vardir.yoksa o beate zaten okumam ben.o nedenle baskalarinin beatine icten okuyamiyorum.usa den army of the phaoraoh albumune beat vermem istendi vinnie paz tarafindan fakat mista brown bana 2 ay ulasamadigi icin vakit uyumsuzlugundan ne yazikki album bitmis ve benim beat icin cok gec olmus.ama jedi mind tricks ve ra the rugged man ile telefonlasmalar ve maillesmeler mista brown tarafindan yapiliyor.hayirlisi neyse o olsun.sonucta artik bende bir dunya produktoruyum.

Nick: Jacques
Sago Biz Seni Neden Tv Programlarında Görmüyoruz? Zaga'Da Yada Ceyhun Yılmaz Show'Da Flm Hiç Yoksun Biraz Tv Ye Çıkda Millet Rap'i Kim Ayakta Tutuyor Görsün. Meydanı Boş Bırakıyosun Sago Hürriyet Gazetesinde Rap'i Ayakta Tutan İsimin c*** Olduğunu Söylüyorlar. İnsanların Yanlışını Düzeltmelisin.!

Sagopa Cevap:
ben talkshow ve komedi turundeki programlara cikmiyorum.bazi prensiplerim var ve onlarla beraber yasiyorum.beni oralarda gormeniz cok zor.belki cok patlarsam zorla cikarabilirler ama sanmiyorum.simdilik eli ayagi duzgun adam akilli sanat programlarini tercih ediyorum yoksa heryere cikabilirdim ben istemiyorum.bu arada zaten turkrapin belini ayakta tuttugum gercegini en cok beni sevmeyenler biliyor.o isler yas isler

Sagopa Mesaj:
selam ahali cok onemli noktalara deginmek isterim
1-rocco reklaminin muzigi benim funky c nin evinde yaptigim bir beat di bana sorulmadan kullanildi
2-fuat in illegal sarkisinin da aynen beati bana aittir.sorulmadan kullanildi.dream tv de yayinlanan goruntude dikkat ettim buna.eger o beat albumdekiyse benimdir

bu kadar yuzsuzluge bir de bana diss atiyorlar.
ben pes diyor ve cekiliyorum.
Nick:Kamboc
evet sago bende sana onu sorcaktım dınledıgın aşıkar dıss atmalarına karsı tepkın olacak mı?
bu beat lerı senden nasıl alıyorlar,bu beatlerı funky C le bırlıkte mı yaptın kı o albumde calısmaları da var funky nın ewt ozellıkle ıllegal ve enturkteyment beat lerı cok hos ıllegal de var o beat de sana aıt demek.bu beat lerın onların elıne nasıl gectıgını,dedıın gıbı hem beat alıp hemde dıss lerıne tapkın olacak mı?nasıl olacak? ınanılır sey deıl

Sagopa Cevap:
ben insanlarin kendi muhakemelerine birakiyorum.gozle gorulur bir sekilde hakkimin gectigi calismalari bu sekilde kulannmak bence cok buyuk saygisizlik.alsinlar kullansinlar benim icin 5 dakikada yapilmis bir istir.insanlar kandirilmasin.sonucta ben de salak degilim.ayip diyorum.

Nick:TolsTToy
merhaba benim merak ettiğim sago askerlikten önce samsuna gelecekmi..veya gelmeyi düşünüyormu?

Sagopa Cevap:
askerlik oncesi tabiki ailemi gormek icin gelecegim samsuna.hatta gitmeden halkima topraklarima belesten bir konser vermek istiyorum.mekani ayarlayin

by []RA'D[]
rad isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2007, 01:34 AM   #2
aLLy-G
Aktif Üye
Kullanıcı Avatarı

aLLy-G - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 23
İletisim
nerden buldun eren yha paylaşım için saol
aLLy-G isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2007, 11:21 AM   #3
RapubliX
Administrator
Kullanıcı Avatarı

RapubliX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 908
İletisim

valla hepsini okumadım da yenerin Sago'ya dissi var nasıl yeneri severim dedi anlamadım.
RapubliX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-20-2007, 03:22 PM   #4
dupe
Serial bomber
Kullanıcı Avatarı

dupe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 75
İletisim

walla okuyamadım cogunu ama edebıyat parcalamıs yıne ustadım
dupe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2008, 12:12 AM   #5
hipo
Forum Acemisi
Kullanıcı Avatarı

hipo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 7
İletisim

dumbuk sago
hipo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2008, 07:06 AM   #6
arafyaren
Özel Üye
Kullanıcı Avatarı
Bilgiler
Konular: 125
İletisim

yaw bırak yawwwwwwwwwwwww maç yapalım
arafyaren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-24-2008, 08:39 AM   #7
kafora aka şahmat
Özel Üye
Kullanıcı Avatarı

kafora aka şahmat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 139
İletisim

çok güsel bi paylaşım eline saglık
kafora aka şahmat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2009, 05:39 PM   #8
Malibu
Super Moderator
Kullanıcı Avatarı

Malibu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 130