![]() |
#1 |
![]() Merhaba Sansar Salvo… Nasılsın v.s. faslını geçiyorum. Üyelerimizin ve kendi sorularımdan derlediklerimi izninle sormaya başlıyorum… OmAr: Sansar Salvo öncelikle bize kendinden bahserder misin? Sansar Salvo: 2000'den beri Rap söylüyorum.Adrenalin diye bi albümüm var.Son olarak Fuchs'un klip parçası Öldü Sanma'ya düet yapmıştım.Onun dışında bir çok internet release çalışmam var.Bir çok şehirde de sahne almışlığım vardır. OmAr: Sana Sansar Salvo deniliyor olmasının nedeni nedir? Kendinin bulduğu bir isim mi yoksa birilerinin taktığı isim mi? Biraz bahseder misin? Sansar Salvo: 2000 yıllarında underground parçalar kaydederken Sansar diye yazıyordum ismimi.Afişlere de öyle yazıldı sonra arkadaşlarım falan öyle hitap etti, öyle kaldı.2007 yılında a.k.a Salvo yerine Sansar Salvo olarak kullanmaya başladım. OmAr: Seni rap e bağlayan şey nedir? Sansar Salvo: Seviyorum. işim bu. OmAr: İlk konserini nerde kim ile yaptın? Konserinde beklediğini tam olarak buldun mu? Sansar Salvo: 2002 yıllarında Kaplan diye bi MC arkadaşım vardı Kadıköy'de.Kalamış'ta bi organizasyon düzenlemişti açık hava.İki parça okumuştum.İyiydi izleyenler Rapçiydi bazıları tanıdıktı öyle. OmAr: Her geçen gün dinleyici kitlen artıyor. Bu senin için büyük bir başarı. Bunu neye bağlıyorsun? Sansar Salvo: 2004 yılında RAPertuar CDsini 200-250 kopya basıp sattığımda yasal olmayan Rap albümleri arasında o kaliteye çıkan insan sayısı oldukça azdı.Sonra bir çok albümler vesaireler çıktı yeraltına.Bi süre insanların kafası karıştı.Benim eskidiğimi düşündüler.O dönem kendimi geliştirmem için bir fırsat oldu.Önce 21 Gram Mixtape'i internete sundum çoğu kişiye ve site istatistliklerine göre internet release türk rap albümlerinin en ilgi göreni oldu derim rahatlıkla.Ertesi sene Adrenalin'i çıkardım Cennet Müzik ve Ateş Müziğin yardımıyla.Ondan sonra konserler serileşti.Son olarak Fuchs'un desteğiyle Öldü Sanma'da benim için iyi promosyon oldu.Bu üç önemli olay son 2 senede oldu,işlerde yükselen bi grafik çizince insanların dikkatini çekti.İnşallah bir sonraki albümle daha büyük hedeflerimiz var. OmAr: Zor bir sorum olacak. Bir konserine Sagopa Kajmer veya Ceza ile çıkacak olsaydın hangisi ile çıkardın? Sansar Salvo: Icon_razz Ceza. İsteyen istediği sebebe bağlasın.Ama yıllar önce de sorsan öyle derdim. OmAr: Türkçe rap'in gidişatını nasıl görüyorsun? Sansar Salvo: İyiyiz son yıllarda endustrimiz güzel bi genişleme sağladı.İnşallah bu böyle devam eder.Tabi bu yükseliş her çakalında dikkatini çekiyor.Alakasız insanlar Rap söyleyip albümler çıkartıyorlar bu müziğimizin tanıtımı için kötü.Ama bizim için iyi aslında dinlemesi komik oluyor. Icon_razz OmAr: Müzik dünyasından kimleri dinliyorsun? Sansar Salvo: Rap dışında dinlediğim şeyler kısıtlı.Özgün müzik,çok nadir sakin melodili anternatif rock şarkılarını seviyorum.Sample arayışındayken buluyorum onları Icon_razz. Bunlar ve Rap dışında sadece Ensturmantel ve deneysel müzikler dinliyorum. OmAr: Örnek aldığın "Bu Benim İdolüm" dediğin birisi var mı? Varsa kim? Sansar Salvo: Mainstream ve Underground,çeşitli uluslardan çok fazla rapçi ve albüm dinliyorum özellikle son 2 yıldır.Eminem'den tut Sully Sefil,Biggie'den JMT e hepsinin müziklerinden bişeyler öğrenmeye çalışıyorum. OmAr: Yeni bir projen var mı? Yeni bir klip çalışması gibi.. Sansar Salvo: 2008 yılında Ağır Roman,34 Dramı ve Öldü Sanma'ya klip çektik.Bu sene kısmet olursa 2. albümümdeki bir iki parçaya daha çekeceğim. OmAr: Son olarak http://www.sago-ceza.com üyelerine söylemek istediğin bişey varmı ? Sansar Salvo: Saygılar sunarım.Kimse holigan olmasın dinleyici dinleyici olsun.Bide rahat olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |