![]() |
#1 |
![]() -Sayedar kimdir ? kendinden biraz bahseder misin ? 1988 Üsküdar doğumluyum. 1996′dan beridir rap dinleyen 2002′den beridir kendi parçalarını kaydeden, yerine ve adamına göre davranış sergileyen biriyim. -rapi ilk duyduğunda hissettiklerin, sana rap yapman için baskı yapıyor muydu ? Rap’i ilk duyduğumda 8-9 yaşlarındaydım, o bakımdan bende yapmalıyım gibi bir düşüncem olmadı başlarda. Hiphop Hooray şarkısı ilk dinlediğim rap şarkısıydı ve ciddi anlamda etkilemişti beni. -yaptığın çalışmalar hakkında geçmişe baktığında neler düşünüyorsun ? Ben yaptığım her çalışmadan memnunum. Hepsi çok iyi demiyorum tabi ki ama geriye dönüp baktığımda keşke yapmasaydım diyebileceğim bir işim olmadı şimdiye kadar. -peki,bu çalışmaların neticesinde aldığın tepkiler ve kalitesine orantılı olarak hayran kitlende ki artış hakkında görüşlerin nedir ? Herşey yavaş yavaş oturuyor. Ben aceleci bir insan değilim yavaş olsun ama tam olsun. Özellikle Mecburum Sanki albümü, daha sonra yayınladığım Paranoyak Adamdan Selamlar parçası ve en son Sahtiyan ve Buura’nın albümüne okumam kitlemi arttırdı. Olumsuz tepkiler de geliyor arada ama genellikle aldığım en olumsuz tepki az albüm yapıyor olmam ![]() -kitlenin genelde bayanlardan oluştuğu ve rapinin değil de senin peşinde olduğu hakkında ki görüşler ve olumsuz yönde ki eleştirilere cevabın nedir ? Ya açıkçası ben gayet kendi halinde bir insanım hani ortamcı falan birisi değilim. Buna rağmen ilgi gösterenler var evet ama bunun abartılacak ve eleştiri boyutunda tartışılacak kadar büyük bir konu olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç röportajdır da bu soruyla karşılaşıyorum ve garipsiyorumda açıkçası. Hani sokaklarda peşimizden koşanlar yada orada burada boynumuza atlayanlar yok kimse merak etmesin ![]() -seni en son Türkçe Rap’in en iyisimlerinden biri olan Sahtiyan’ın albümüne eşlik ederken dinledik,bu düet hakkında neler söylüyceksin ? Parçayı baya önceden hazırladık, ama o zamanlar ben henüz onların albüm yaptığını bilmiyordum. Daha sonra Sahtiyan bir albüme başladıklarını ve o parçayı da albüme almak istediğini söyledi. Ben de seve seve kabul ettim. Nakarat yapmamıştık henüz ve nakaratta scratch’in daha iyi olabileceğini düşündük ve hemen DJ Funky C ile irtibata geçtik. O da scratchleri hazırladı ve Gerçek Şeytan albümdeki yerini almış oldu. Parça hakkında da baya olumlu tepkiler aldık. -İstanbul2Philiy adlı albümünün ismi geçtiği günden beri her yerde albümü merak eden insanların sesleri yankılanıyor bu albüme ne zaman kavuşucaz ? O albüm herşeyden önce benim kariyerim açısından çok önemli bir yere sahip olacak, Türkçe rap dinleyicileri farkında olamayacak belki durumun ama böyle yani durum ve üstünde çok durduğum bir çalışma. Şimdi 2 tane underground projem var onlar bitsin ardından Istanbul2Philly’i değerlendireceğim, tüm parçalar elimde yani. -söz konusu albümün en çok dikkat çeken kısmı ise düetleri şuan ismi geçen düetlerin durumu nedir ? Bütün düetler hazır halde elimde bulunmakta. İsimleri açıklamayacağım ama yaklaşık bir 16 kişi var düet olarak. -bir de Rehabilitasyon adlı underground albümü dinleyicilerine müjdeledin bu albümün durumu nedir ? DJ Artz vs. Sayedar olarak hazırlıyoruz. Kayıtlar hala sürüyor, bu sene içerisinde çıkacak. -albümün atmosferinden ve albümde bulunan düet,cover art ve beatlerden bahseder misin ? Albümde Sahtiyan, Sansar Salvo, Mafsal, Narkoz, Rapozof, Esin Iris ve Philadelphia’dan Reef The Lost Cauze bize eşlik eden isimler, henüz belirlenen isimler diyim. Tüm altyapıları DJ Artz tarafından yapıldı. Güzel ve farklı bir çalışma oluyor, umarım çıktığında insanların da hoşuna gider. -Merdiven,Alcatraz ve Ultrosonic’in ortaklaşa hazızladığı bi’ albümden söz ediliyor,bu albüm hakkında bilgi verir misin ? Evet hep beraber bir albüm hazırlıyoruz. Üç parçası kaldı ama şu sıralar gerek Ultrasonic’in yoğunluğu gerek bizim yoğunluğumuz olsun pek zaman bulamıyoruz ama en kısa sürede dinleyicilerin beğenisine sunacağız. -diğer mc’lerden farklı olarak dinleyicilerinle internet üzerinden twitter,formspring vb. siteler aracılığıyla sürekli kontak kuruyorsun bunun sebebi internette çok fazla zaman geçirmen mi yoksa kendin mi böyle bi’ karar aldın ? Sürekli internet başında oturan birisi değilim fakat insanların hakkımda merak ettiği şeyler konusunda birinci ağızdan bilgi almalarının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Arıca bizlerin samimi olduğumuzun, kendimizi farklı yerlerde görmediğimizin iyice anlaşılmasını da istiyorum. -sanırım bir de beatmaker yönün var kendini bu alanda başarılı buluyor musun ? ve başka mc’lere beat vererek/satarak destek çıkıyor musun ? Ben beatmaker değilim, sadece arada sırada yapıyorum. Bunu Ill Bill gibi düşün ![]() -seni ileride daha hangi projelerde görücez kısaca bilgilendirir misin ? Önder Şahin, Dikta Sahara ve Alperen’in yeni çalışmalarında bulunacağım bir aksilik olmazsa. Onun haricinde dediğim gibi Merdiven Ultrasonic Alcatraz çalışması var, Ultrasonic Production Compilation var. Şimdilik belli olanlar bunlar. -bu benim kişisel sorum : bi’ ara myspace’e şekilli Sayedar yazılı siyah t-shirtler koymuştun almak için ta okmeydanından kadıköye gittim yok denildi fena bozuldum ![]() Onları Krys2looper dizayn etmişti ve Istanbul2Philly albümüyle birkaç süpriz yapma planım var ve bu planım hala sürüyor. Biz hiç bir zaman t-shirt’ler çıktı hadi alın demedik, sadece yakında şeklinde fotoğrafları paylaştık. Ancak albüm ile alakalı fikirlerim değiştiği için t-shirtler’i de albüm çıktığında bastırmayı düşünüyorum. -röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkürler,son olarak eklemek/söylemek istediğin bi’ şey ; ? Ben teşekkür ederim. Düet beat yada konser teklifleri için sayedar.info@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın |
|
![]() |
![]() |
![]() |