Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Türkçe Rap > Röportajlar
Connect with Facebook

RapMerkezi.OrG - SaiaN Röportajı

Seçenekler Stil
Alt 08-26-2009, 12:47 PM   #1
Sfenks
Forum Kolik
Kullanıcı Avatarı

Sfenks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 120
İletisim
Standart RapMerkezi.OrG - SaiaN Röportajı

Merhaba SaiaN , Karachalı ile Battle Royale ortak battle albüm çalışmanız çok beğenildi müthiş etkisi yansıdı sizlere , ileriye yönelik Serkan abi ile tekrar battle bir albüm düşünceniz var mı , siz sinirli adamlarsınız ne de olsa ?
- BR-2 olabilir ama bu sefer çok sinirlenmemiz lazım.

Karachalı'nın 9.69'unda ortak bir çalışmanız var mı ?
- Olabilir de bilmiyorum. Ancak benim fikrim Karachali'yla yaptığımız bu tür collabo parçalarla milleti sıkmamak gerekli, gereçi bu biraz arz talep işi...

Dinleyici kitleniz klip diye çıldırıyorlar adeta , siz sinirli olduğunuz kadar yoğun adamlarsınızda , bu yoğunluk çerçevesinde battle royale den bir parçaya klip düşünceniz var mı ?
- Malesef yok. Aranızda para toplarsanız süper bi klip çekebiliriz ehe he. Şaka!
Rap hayatına bir ara vermek zorunda kaldın eğitim + iş durumları yüzünden , bu boşluk dönemi içindeki SaiaN'ı nasıl etkiledi ?
- İş hayatı özellikle benim iş hayatım çok boktandı ama güzel yanları da var mühendissin bi kere, bunun forsunu basmak benim doğal hakkım

Battle Royale altyapısı inanılmaz beğenildi , altyapılarda kimlerin çalışmaları oldu ?
- BR'ın bütün altyapıları Serkan Karaçay'a yani karachali abiciinize ait koşun ellerini öpün Scratchleri Da Poet attı ona da teşekkürlerimi fışkırtıyorum.

İş ve askerlik durumun var yeni bir albüm çalışmasını ne zaman görebiliriz ?
- Ya gerçekten bilmiyorum, son bir kaç aydır her yönden kötü bir dönem geçiriyorum önce bu buhranı bi atlatmam gerekiyor. Atlatırsam rap yapmak istiyorum çok doluyum yazarsam çok pis yazıcam

Kafanda belirlediğin albüm isimleri var mı ? Albüm isimlerini nasıl belirliyorsun ?
- Of! Olmaz mı çok fazla var ama söylesem mi ki bilemiyorum heheh..
Bütün albüm kapaklarının başarılı olduğunu düşünüyoruz , kim bu eserlerin sahibi , yani projelerindede aynı isimlemi çalışmayı düşünüyorsun ?
- BR'ın kapağı KRYS2LOOPER kardeşimize ait, ondan önceki solo albümümün kapağını kendim yapmıştım

SaiaN neden bu kadar çok seviliyor olabilir ?
- Şundan dolayıdır diyemem bir çok sebebi olmalı, mesela kimisine tarzım enteresan ve çekici geliyor kimisi sesimi kimisi liriklerimi beğeniyor hepsini birden beğenen de var hepsinden nefret eden de

Senin belkide en çok sevilme nedenin olan siyasi toplumsal rapini görebilecek miyiz ileriki projelerinde ?
- Tabi mutlaka olacak, hem de en sert şekliyle.

Protest rap hakkında biraz bilgi verir misin ne anlama geliyor ?
- Protesto yani. Rapin doğuşundan itibaren her zerresinde vardı, Public Enemy zamanında iyiden iyiye belirdi günümüzde de az da olsa örnekleri var ama belirli çizgilerle ayıramazsınız tabi çünkü herşeyi protesto edebilirsiniz, parçanızda "albümlerimizi neden almıyosunuz neden internetten indiriyosunuz lan" falan dediğinizde bile bu bir protestodur değil mi?
Artık çıkaracak olduğun yeni bir albümün internet albümü olmayacağını biliyoruz , korsan kaygın var mı piyasa adına ?
- Olma mı?! Mutlaka var. Hatta belki hevesimi kıran yegane etken korsandır.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyutunda görmek için tıklayınız. Resmin orjinal boyutları 553x371 ve genişliği 27KB.

Bandrollü albümden sonra bir turne düşüncen var mı ?
- Ohoo! Siz bana ayak üstü çıkarttırdınız bandrollüyü hahaha Oldu da yaptım diyelim turne kavramı zaten bu ülkedeki underground rap müzik adına gelişemedi, hem benim tarzımdaki rap müzik dinleyiciyi pek sahnelere çekmiyor daha çok bol acılı bol ajitasyonlu aşklı sevgili böcekli çiçekli şarkılar seviliyor. Ben de dravdan çıkıp diyemem ki kardeşim "ah öldüm bittim ne acılar çektim hey yo günlerim karanlık" falan

TR Self Confusion - Patron - SS - RRR , kelimerinin beynindeki ilk çağrışımları nelerdir. ?
- Bir çağın başlangıcı - Yeraltından Yeryüzüne - Alman hücum kıtası - ölümle dans...

Saian ile Güney arasındaki ilişki yıllara oranla nasıl bir hal aldı, ilk albüm ile son albüme nazaran soruyorum bu soruyoru SaiaN'ı kıskandığın vakitler oluyor mu ?
- Dur şimdi aklıma geldi hemen söyliym: Güney nefes Saian ses! ehe he kısacası bu...Saian güzel adam ama bi karizması var yalan mı
İş , okul , Battle Royale yorgunluk hissediyor musun ? Tatil planın var mı ?
- Adamım, tatil parası olan insanlar için planlanabilir bir vaziyettir. Önce bir iş bulmalıyım.

Sana ulaşabileceğimiz bir web adresin var mı myspace dışında ?
- Benim bildiğim yok.
Sorularımızı yanıtlama nezaketinden dolayı teşekkür eder kariyer hayatında başarılar dileriz. Site okurlarımıza ve SaiaN severlere , sevmeyenlere son olarak ne söylemek ister Sakulta Salkım ?
- Ben de tüm site ekibinize teşekkür ederim, beni sevenlere selamlar sevmeyenlere nanik

Konu Sfenks tarafından (08-26-2009 Saat 12:54 PM ) değiştirilmiştir..
Sfenks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-26-2009, 01:20 PM   #2
kafora aka şahmat
Özel Üye
Kullanıcı Avatarı

kafora aka şahmat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 139
İletisim

röportaj güzel paylaşım için saol rapking
kafora aka şahmat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-26-2009, 01:42 PM   #3
Malibu
Super Moderator
Kullanıcı Avatarı

Malibu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 130