![]() |
#1 |
![]() C-walk nedir? C-walk( Crip walk) Amerikada önemli bir üne sahip olmuş gangster çetesi Crips tarafından bulunmuştur! Cripler, kendi bögelerini göstermek için duvarlara BK all dai, Straight Crippin ve benzeri yazıları yeterli bulmamış, bunun için yeni bi taktik geliştirmişlerdir Bu da Crip walk yada kısaltılması C-walk dur! C-walk(Türkçesi Crip yürüyüşü) adındanda belli olduğu gibi, sadece bacak ve ayaklarla yapılır! Dans konusunda hiçbir niteliği yoktur C-walk un! zaten Criplerinde bunu taktıkları yoktur! Bu yürüyüşün asıl amacı, Cwalk yapılan yerin Criplerin bölgesi olduğunu göstermektir! Ancak,C walk gittikçe trend olmaya başlamış ve insanlar, bölge gösterme konusunu bırakıp, bu yürüyüşü bir dansa çevidmeye başlamışlardır! Burdanda Clown walk türemiştir! Clown walk ile C walk arasında aslında pek bi fark yoktur! Aynı shuffle, aynı V ve benzeri bütün haraketler Clow walktada vardır! Crip walk ile Clown walk un farkı, biri gangsterler tarafından bölge işaretlenmesi amacıyla, biri ise tamamen dans niteliginde yapılmasıdır! Ünlü C walk yapan hip hop yıldızlarından: Snoop dogg( Drop it like its hot klibinde görebiliriz), Xzibit(Get ur walk on klibinde görebiliriz) ve WC( Hoe bangin deki üyelerden birtanesi) onunda birçok klibinde ve ice cube unda Crip walk yaptığını görebiliriz! Dünyadaki ünlü C walk yapanlar: Dünyanın en iyisi Kyren, kurupt, gosu ve Hardi örnek verilebilir! Türk Cwalk yapanlar: Filipinlerde yaşayan gurbetçi arkadaşımız: Beat of the Heat, en önemli C walk yapanlardandır. www.cwalk.tr adresinden daha başka Türk C walk çıları görebiliriz Nasıl C walk yapabiliriz? geldik en zor kısma! Şu an içinde Ankara dahilinde yanlış bilmiyorsam tek C walk yapan benim! bende okadar profesyonel yapmıyorum öğreniyorum! şu an bacağıma kelebek yediğim için onuda yapamıyorum ben C walk u yurtdışında arkadaşlar sayesinde öğrenmeye başladım ancak Ankara dahilinde C walk öğrenmek isteyen arkadaşlarımız için tek yol video paylaşım siteleri gibi görünüyor http://www.izlesene.com/video/muzik-...ip-walk/545569 Konu TkkyJapoN tarafından (09-07-2009 Saat 02:08 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Acemisi
|
![]() www.cwalk.tr arkadaşlar bu site kapanmıştır ama videoyu düzeltdim izleyebilirsiniz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni üye
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |