Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Break Dans
Connect with Facebook

C-Walk (Crip-Walk) Nedir?

Seçenekler Stil
Alt 09-07-2009, 12:08 PM   #1
TkkyJapoN
Forum Acemisi
Kullanıcı Avatarı

TkkyJapoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 9
İletisim
Standart C-Walk (Crip-Walk) Nedir?

C-walk nedir?
C-walk( Crip walk) Amerikada önemli bir üne sahip olmuş gangster çetesi Crips tarafından bulunmuştur!
Cripler, kendi bögelerini göstermek için duvarlara BK all dai, Straight Crippin ve benzeri yazıları yeterli bulmamış, bunun için yeni bi taktik geliştirmişlerdir
Bu da Crip walk yada kısaltılması C-walk dur! C-walk(Türkçesi Crip yürüyüşü) adındanda belli olduğu gibi, sadece bacak ve ayaklarla yapılır!
Dans konusunda hiçbir niteliği yoktur C-walk un! zaten Criplerinde bunu taktıkları yoktur! Bu yürüyüşün asıl amacı, Cwalk yapılan yerin Criplerin bölgesi olduğunu göstermektir!
Ancak,C walk gittikçe trend olmaya başlamış ve insanlar, bölge gösterme konusunu bırakıp, bu yürüyüşü bir dansa çevidmeye başlamışlardır!
Burdanda Clown walk türemiştir! Clown walk ile C walk arasında aslında pek bi fark yoktur! Aynı shuffle, aynı V ve benzeri bütün haraketler Clow walktada vardır! Crip walk ile Clown walk un farkı, biri gangsterler tarafından bölge işaretlenmesi amacıyla, biri ise tamamen dans niteliginde yapılmasıdır!
Ünlü C walk yapan hip hop yıldızlarından: Snoop dogg( Drop it like its hot klibinde görebiliriz), Xzibit(Get ur walk on klibinde görebiliriz) ve WC( Hoe bangin deki üyelerden birtanesi) onunda birçok klibinde ve ice cube unda Crip walk yaptığını görebiliriz!
Dünyadaki ünlü C walk yapanlar: Dünyanın en iyisi Kyren, kurupt, gosu ve Hardi örnek verilebilir!
Türk Cwalk yapanlar: Filipinlerde yaşayan gurbetçi arkadaşımız: Beat of the Heat, en önemli C walk yapanlardandır.
www.cwalk.tr adresinden daha başka Türk C walk çıları görebiliriz
Nasıl C walk yapabiliriz?
geldik en zor kısma!
Şu an içinde Ankara dahilinde yanlış bilmiyorsam tek C walk yapan benim! bende okadar profesyonel yapmıyorum öğreniyorum! şu an bacağıma kelebek yediğim için onuda yapamıyorum
ben C walk u yurtdışında arkadaşlar sayesinde öğrenmeye başladım ancak Ankara dahilinde C walk öğrenmek isteyen arkadaşlarımız için tek yol video paylaşım siteleri gibi görünüyor

http://www.izlesene.com/video/muzik-...ip-walk/545569

Konu TkkyJapoN tarafından (09-07-2009 Saat 02:08 PM ) değiştirilmiştir..
TkkyJapoN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 12:18 PM   #2
RapubliX
Administrator
Kullanıcı Avatarı

RapubliX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 908
İletisim

link ölü kopyalamadan dolayı eksik
RapubliX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 01:54 PM   #3
Sfenks
Forum Kolik
Kullanıcı Avatarı

Sfenks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 120
İletisim

kontrol etmeden konu açma
Sfenks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 02:08 PM   #4
TkkyJapoN
Forum Acemisi
Kullanıcı Avatarı

TkkyJapoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 9
İletisim

www.cwalk.tr arkadaşlar bu site kapanmıştır ama videoyu düzeltdim izleyebilirsiniz
TkkyJapoN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 02:21 PM   #5
Sfenks
Forum Kolik
Kullanıcı Avatarı

Sfenks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 120
İletisim

eyw
Sfenks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2010, 04:25 PM   #6
unknown
Yeni üye
Kullanıcı Avatarı
Bilgiler
Konular: 1
İletisim

sa bnı ynı uye oldm cwalkla urasıorum buda vıdeom saoln

http://www.youtube.com/watch?v=EHX4LAkAKV8
unknown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2010, 11:56 PM   #7
RapubliX
Administrator
Kullanıcı Avatarı

RapubliX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 908
İletisim
Thumbs up

Alıntı:
unknown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tebrikler
RapubliX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2010, 03:44 PM   #8
unknown
Yeni üye
Kullanıcı Avatarı
Bilgiler
Konular: 1
İletisim

Alıntı:
TkkyJapoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
C-walk nedir?
C-walk( Crip walk) Amerikada önemli bir üne sahip olmuş gangster çetesi Crips tarafından bulunmuştur!
Cripler, kendi bögelerini göstermek için duvarlara BK all dai, Straight Crippin ve benzeri yazıları yeterli bulmamış, bunun için yeni bi taktik geliştirmişlerdir
Bu da Crip walk yada kısaltılması C-walk dur! C-walk(Türkçesi Crip yürüyüşü) adındanda belli olduğu gibi, sadece bacak ve ayaklarla yapılır!
Dans konusunda hiçbir niteliği yoktur C-walk un! zaten Criplerinde bunu taktıkları yoktur! Bu yürüyüşün asıl amacı, Cwalk yapılan yerin Criplerin bölgesi olduğunu göstermektir!
Ancak,C walk gittikçe trend olmaya başlamış ve insanlar, bölge gösterme konusunu bırakıp, bu yürüyüşü bir dansa çevidmeye başlamışlardır!
Burdanda Clown walk türemiştir! Clown walk ile C walk arasında aslında pek bi fark yoktur! Aynı shuffle, aynı V ve benzeri bütün haraketler Clow walktada vardır! Crip walk ile Clown walk un farkı, biri gangsterler tarafından bölge işaretlenmesi amacıyla, biri ise tamamen dans niteliginde yapılmasıdır!
Ünlü C walk yapan hip hop yıldızlarından: Snoop dogg( Drop it like its hot klibinde görebiliriz), Xzibit(Get ur walk on klibinde görebiliriz) ve WC( Hoe bangin deki üyelerden birtanesi) onunda birçok klibinde ve ice cube unda Crip walk yaptığını görebiliriz!
Dünyadaki ünlü C walk yapanlar: Dünyanın en iyisi Kyren, kurupt, gosu ve Hardi örnek verilebilir!
Türk Cwalk yapanlar: Filipinlerde yaşayan gurbetçi arkadaşımız: Beat of the Heat, en önemli C walk yapanlardandır.
www.cwalk.tr adresinden daha başka Türk C walk çıları görebiliriz
Nasıl C walk yapabiliriz?
geldik en zor kısma!
Şu an içinde Ankara dahilinde yanlış bilmiyorsam tek C walk yapan benim! bende okadar profesyonel yapmıyorum öğreniyorum! şu an bacağıma kelebek yediğim için onuda yapamıyorum
ben C walk u yurtdışında arkadaşlar sayesinde öğrenmeye başladım ancak Ankara dahilinde C walk öğrenmek isteyen arkadaşlarımız için tek yol video paylaşım siteleri gibi görünüyor

http://www.izlesene.com/video/muzik-...ip-walk/545569
Ankarada cwalk yapan cok kısı var örnek yıldrım var suan unverste nedenıyle dısardadır kendısı
unknown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla