![]() |
#11 |
![]() Ekim ektim düzlere,
Diken oldum gözlere, İşte ben gider oldum, Ayaş kalsın sizlere. Yıldırım vurdu bizi, Dal gibi kırdı bizi, Araya girdi düşman, Dağlar ayırdı bizi Arabamın tekeri Hem ileri hem geri Benim de bir yârim var Oruçlar’ın şoförü |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bayan Moderatör
|
![]() Avlu dibi örümcek
Aklım gitti görüncek Ben aklımı yemedim Köylülere gidecek Ayağında mesi var Odasında sesi var Bekâr oğlan değil mi? Kızlarda hevesi var Ayakkabı aldırdım Bir sele topukları Beni baştan çıkaran Taşköprü kopukları |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bayan Moderatör
|
![]() Ayakkabı giyerim
Üstü beyaz olursa Kaynanamı severim Oğlu güzel olursa Gökde yıldız niniynen Köçek oynar ziliynen Ayağına taş batmış Siliyor mendiliylenDam kapısı açıldı İnce boncuk saçıldı Yar kapıdan girince Gözüm gönlüm açıldı Dağda tavşan oynuyor Yelesini yağlıyor Ötmüş yârim dizime Garip garip aylıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bayan Moderatör
|
![]() Irmak coştu kül oldu
Yârim sana ne oldu Olan oldu a gülüm Madenkeş sebep oldu Tütün içtim lüleden Benim yârim Günye’den Biricik biricik baş olmaz Hoş geldiniz cümleden Damda kırat harlıyor Kapılan parlıyor Aşmış yengem geliyor Beyaz mendil sallıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bayan Moderatör
|
![]() Kayalar yarılmasın
Yar bana darılmasın Yar bana darılıp da Ellere sarılmasın At üstünde cenderme Dut kolundan goyverme Giz ben seni atacın Kimselere deyverme Sarı kâğıt yazarım Sandık sandık basarım Yârimi vermezlerse Ben kendimi asarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bayan Moderatör
|
![]() Kar yağıyor yağıyor
Abamı giyeceğim İhtiyara varıp da Goca mı diyeceğim Diğer Maniler ve maniler hakkında bilgi Cuma köyün yolları Dönüm geliyor dönüm Cuma köyünden kız almak Ölüm geliyor ölümYarımca’da saz olur Gül açılır yaz olur Ben yârime gül demem Gülün ömrü az olur Hereke’dir köyünüz Buz gibidir suyunuz Köyünüzü beğendim Yok, mu bekâr kızınız |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Bayan Moderatör
|
![]() Harmanlardan geçiver
Ata yonca biçiver İki tane yar olmaz Birinden vazgeçiver Dikenli’nin dağları Üzüm yapmaz bağları Üzüm yapsa bağları Evlenir oğlanları Karpuz kestim kan gibi Uzadı urgan gibi Yarımca kızları Kınalı kurban gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bayan Moderatör
|
![]() Yarımca’da saz olur
Gül açılır yaz olur Ben yârime gül demem Gülün ömrü az olur Kirazımız dalbastı Dalları kiraz bastı Delikanlı söz etti Kızlar yüzünü astı Bu kiraz budak budak Olur, mu kiraz dudak Yarımca’nın güzeli Canımdır sana adak |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bayan Moderatör
|
![]() Duvarda makas asulu
Elbiseler kesülü Bana mani sorarsan Kirli çuval basulu Karanfilim sarkarım Açılmağa korkarım Yar geliyor deseler Ölü olsam kalkarım Ateşim var külüm yok Bülbül oldum dilim yok Yar senden ayrılalı Ağlamadık günüm yok |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bayan Moderatör
|
![]() Elmayı yüke koydum
Ağzını dike koydum Şu ellerin içinde Boynumu büke koydum Kebabı ince doğra Geçerken bize uğra Başka bir yar seversen Bilinmez derde uğra Mendilim bile bile Ben düştüm gurbet ile Yedi mendil çürüttüm Gözyaşı sile sile Mendilimin uçları Çıkamam yokuşları Yârime selam edin Yedi dağın kuşları |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|