|
![]() |
#1 |
![]() Spar ile röpörtajım..KA Canberk Spar'la geçen günlerde yaptığım keyifli bir söyleşi,ilk defa buraya koyuyorum keyifli okumalar Canberk:Merhaba ilk olarak teklifimi kabul ettiğin için teşekkür ederim,gerçek adın ve spar'ın anlamı nedir? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- merhabalar,gercek adım erdem.uzun süre grubumun ismi olan "TEHDIT" diye anıldım.ve son zamanlardada solo albümle beraber Spar da karar kıldık.Spar ismi graffiti yaptigim yıllardan kalan bir isim,manası "agız dalaşı" .. Canberk :henüz 26 yaşındasın önünde uzun yıllar var,en çok istediğin şey ne acaba? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Evet dedigin gibi uzun yıllar var,en cok istedigim şey tabiki müzigimi daha büyük kitlelere dinletebilmek. canberk:rap'e 99 yılında yani 15inde başladığını biliyorum nasıl başladın ve o günden bu güne ne değişti? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "95 cartel dile gelir sana" ile ilk hiphop zehrini aldık,tabiki o zamanlar cok farklıydı daha cocuk yaştaydık heycanlıydık,rap yapmak zordu cünkü daha kültürü tam kapamamışdık ve metaryel bulmak zordu.zaman geçti ortamlarımız gelişti ve bizde sakaryanın bir temsilcisi olması gerektigini düşündük ve TEHDIT(rad,nokz,spar) grubunu kurduk ve ilk kaydımızı 99 yılında "kadiköy - stüdyo dino" da aldık.sonra araya deprem girdi grup üyeleri başka illere dagılmak zorunda kaldı vs vs..ve bi süre suskun kaldık deprem yüzünden anlıycaginiz,cünkü ugraşmamız gereken daha hayatvari şeyler vardı.2 yıl aradan sonra 2001 yılında "Tehdit - hipnoz" isimli ilk demomuzu yaptik.sonra sırasıyla "AZ-DUR(2003), DAĞITIM E.P.(2005), ADIMUNDERGROUNRAP(2006) , MÜZİKLE ÇALIŞAN TEK ROBOT(2007)" isimli underground demo albümlerimizi cıkarttık.2005 yılında kadiköy acil crew bünyesinde calismalarıma devam etmeye basladim.Kadiköy Acilin bir cok ilde düzenledigi konserlerde sahne aldim ve bir cok düete imza attım.hatta bazı arkadaşlar beni "emre baransel - classiccal mixtape" deki "benimle ugraşma" isimli parcadaki vers`ümle tanımışlardır.ve son olarak 2009 yılının başlarında ilk solo albümüm SOSYAL PATLAMAYI cıkarttım,ve tabiki boş durmuyorum yenileri geliyor Şimdiye kadar calistigim bazı isimler; Mihek Taşı,Emre Baransel,Sansar Salvo,Alaturka Mavzer,Knock Out,Despo,Sayedar, Servet Azimli,Mafsal,Şüphe,Mel,Chapac,Facia,Savlet,Xir,Ca price atak,Nokz,Rad , 3kural,Taşkın,Rapozof,Komplo Terapi,Puma,Raksan,Dj Sp,Baba Brinkman,SirPuffalot c:en sevdiğin türk ve yabancı rapperlar kimlerdir? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- en sevidigim türk rapperlar tabiki "EKSİKSİZ tam kadro Kadiköy Acil" dir.Sevdigim yabancı rapperlar saymakla bitmez tabiki ama birkaçını yazmak isterim..La Coka Nostra, Outherspace, Slaine, Brother Ali, Mos Def, Talib Kweli, R.A. Rugged Man, Ariano, NTM, IAM, Sage Francis, and more underground music! c:Gerçek hayatın nasıl?normal mi giyinirsin yoksa hiphop tarzı mı,rapten başka nelerle uğraşırsın? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gerçek hayatımdada eskisi kadar çok bol giymiyorum ama tabiki hiphop tarzı giyiniyorum,en son iş görüşmeme bullshit yazılı KA tshirt ümle gittim.rap dışında ugraştıgım cokda önemli şeyler yok klasik zaman geçirme taktikleri,pc,internet,film vs.. c:en sevdiğin rap şarkısı hangisi? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- " R.A THE RUGGED MAN - SUPER ".Herkeze tavsiye ederim bence kesin dinleyin c:ve şu ana kadar yaptığım en iyi şarkı dediğin şarkı hangisi? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Spar feat Chapac - Gördünmü?" diye düşünüyorum. c:Sakarya'lısın,Sakaryaspor'u mu tutuyorsun yoksa 4 büyüklerden birini mi? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sakaryalıyım,SAKARYASPOR`LUYUM 4 büyüge gerek varmı yada herhangi bir büyüge? sevdanız ligi olmaz.amatöre düşsede SAKARYASPOR! c:En son Hiphoplife'ın Nafile adlı mixtape'inde bulundun,ona Sagopa'ya toplama diss albümü diyenlerde var o albüm ve şarkın hakkında ne düşünüyorsun? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Full sagopaya diss albüm diyenler bence o albümün sadece kapagını görüp hiç bir parcasını dinlememiş insanlardır.Yahu parçamın nakaratı "gereksiz disslerden,arınmak isterken hisslerden,hayat soru soruyor hep çalışmadığın yerlerden,edepsiz pislerken,soramaz sizleri izlerken,dayan son buluyor elbet sürücez bu yerlerden" daha ne diyim c ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- O insana verdigim değere baglı olur tabiki,ama tabiki Rap.Daha öncede öle oldu.. c:kafiyelerin çok beğeniyorum açıkçası ve çoğu rapper'dan daha uyumlu ve cümle anlamını bozmayan kafiyeler yapıyorsun peki nerden ilham alıyorsun? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sokaktan,tribünlerden,haberlerden vs. aktif yaşamın her noktasından alıyorum bişeyler.. c:merak ettiğim bir şey var sözlerinle beatlerin gerçekten çok uyumlu,kendin mi yapıyorsun beatlerini yoksa bir çok kişinin yaptığı gibi satın mı alıyorsun? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beatlerimin genelini grup arkadaşım can yoldaşım NOKZ yapiyor.nokz dışında sagolsunlar Puma,Xir,Dakii,Erdi Korkmaz,Dj Sp yardımlarını benden esirgemiyorlar. c:bazı rapper'lar şarkılarında belli bir kitleyi hedef alır sürekli mesela Mafsal sürekli Murat K'yı,Pit10'da İsmail Yk'yı alıyor daha alt kesimse arkadaşlarını vb. sen hiç hedef alındığını düşündün mü yada senin hedef aldığın birileri var mı? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tabiki benimde bazı parcalarimda ince dissler var,ama isim vererek karşı tarafın reklamını yapmak pek sevdigim bişey degil.evet bende hedef alındım dost dediklerim üşenmeden 5 dakikalık diss parca yaptılar,güldüm geçtim ne diyim benim onlara cevabim en fazla 2 satır olabilir c:yakınlarda yeni bir konser yada albüm planın var mı? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Yakında tam tarih verebilecegim bir konser yok ama istanbul,sakarya,tekirdağ edirne ve bir kaç ilde dahadüzenlenecek konserler için organizatör arkadaşlarla görüşmelerimiz sürüyor.Yakında albüm var evet yavaştan başladim ikinci solo gelicek ve olabilirse birde kardeşim Servet Azimliyle yapmayi düşündügüm mixtape projesi var.Rad evlilige iyice alışıp tekrar rap yapmaya başlarsa belki yeni bir Tehdit albümü bile gelebilir..İlk öncelik yeni bir solo albüm ve bir de klip.. c:son olarak söylediğim kişi yada kişileri aklına ilk gelen kelimelerle tarif etmeni isteyeceğim ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sansar Salvo - vefalı dost! Mihenk Taşı - Türkçe rapin mihenk taşı! Rap - Hayata karşı tek mücadelem! Hayat - Hayat cok güzel bir kadın,ama benimle ilgilenmedigi için ona uyuz oluyorum. Ben Kardeşimiz,kadiköy acilin yeni admini ---------------------------------------------------------- c:Bana ve Kadıköy Acil Ailesine zaman ayırdığın için teşekkür ederim kendine iyi bak(: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ne demek şeref duydum.Herkeze saygı ve selamlarımla! PEACE TO MY BROZZ! Spar.. ALINTIDIR.. Bu adamın LyricLerini Seviyorum..Harbi Yazıo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |