Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Türkçe Rap > Röportajlar
Connect with Facebook

Yunus Emre Röpotaj

Seçenekler Stil
Alt 07-20-2010, 09:24 PM   #1
єραcк
Forum Araştırmacısı
Kullanıcı Avatarı
Bilgiler
Konular: 360
İletisim
Standart Yunus Emre Röpotaj

- – - – - – - – - – - – Kendisiyle Alakalı Sorular - – - – - – - – - – - –

= Biraz kendinden bahseder misin Yunus Emre kimdir, nasıl biridir?
Yunus Emre= Yunus Emre 1986 Ankara doğumlu, reklamcı ve rap muzik icracı

= Boş vakitlerini genellikle nasıl değerlendirirsin ?
Yunus Emre= Maalesef çok fazla boş vaktim olmuyor, ama olursa wii yada playstation oynayarak geçiriyorum.

= Herhangi bir müzik tarzına karşı bi ön yargın var mıdır, yoksa kulağına güzel gelen her türlü müziği dinler misin ?
Yunus Emre= Muzisyen olduğum için her tarzda müzik dinliyorum. Herhangi bir müziğe karşı bir ön yargım yok.

= Kitap okumaktan hoşlanır mısın, tavsiye edebileceğin bir yazar var mı?
Yunus Emre= Çok kitap okuduğumu söyleyemem, genelde mesleğim ile ilgili kitapları okuyorum.

= Hangi takımın taraftarısın ve fanatik misin ?
Yunus Emre= Fanatik yerine koyu ve ilgili taraftar diyelim. Galatasaray taraftarıyım.

= Şu hayatın boyunca olan en büyük pişmanlığından bahseder misin?
Yunus Emre= Futbolu bırakmış olmam.

= Sinirlenince nasıl biri olursun ? =D
Yunus Emre= Nasıl biri olduğumu düşünüp analiz edebilecek biri olmuyorum.

= Hehehee Peynir
Hangi tür filmleri seversin, seni etkileyen bazı filmlerin isimlerini söyler misin ?
Yunus Emre= Bilim-kurgu ve özellikle time travel konulu filmleri seviyorum. Quantum, zaman yolculuğu vs… Etkilendiğim bir çok film var. Ama en önemlisi Geleceğe Dönüş serisi.

= Televizyon izler misin çok ve takip ettiğin dizi vs var mı ? Tebessüm
Yunus Emre= Sadece lig maçlarını düzenli olarak takip ediyorum. Onun dışında yatarken televizyon izliyorum. Dizi olarak Lost’u kaçırmadan takip ettim.

= Müzikten arda kalan vakitlerini nasıl değerlendirirsin ?
Yunus Emre= Arta kalan değil ama müzik dışında öğrenciyim, reklam işleri ve projelerimle uğraşıyorum.

= Küçüklükten beri bi şeye karşı kronik bi korkun var mı?
Yunus Emre= Kronik bir korkum yok Hayır.

= Hayatın hep monoton bi biçimde mi geçer, yoksa monotonluktan uzak bi yaşantın mı vardır ?
Yunus Emre= Çok isterdim monoton bir hayatım olsun

= Çoğu kişi mikrofonun başına geçince farklı bir karaktere bürünür, sende de böyle bi durum söz konusu mu ?
Yunus Emre= Tabikide yaşadıklarımın etkisini kişisel hayatım gibi yansıtmam yüzde yüz gerçekleşebilecek bir durum değil. Zaten yarattığım bir kahraman var

= Rap harici hangi müzik tarzlarını dinlersin?
Yunus Emre= Rock, new age, indian ve serbest çalışmalar daha çok hoşuma gidiyor.

= Dinleyicilerin tarafından bilinmeyen bir özelliğini bizlerle paylaşır mısın ?
Yunus Emre= Eski profesyonel futbolcuyum ultrAslan üyesiyim Oyun konsolları koleksiyonum var. Yeterli olur sanırım

Yunus Emre lise dönemlerinde nasıl bir öğrenciydi?
Yunus Emre= Çok daha hareketli ve sonuçlarını düşünmeden davranışlar sergileyen garip bir öğrenciydi

- – - – - – - – - – - – Müzikle Alakalı Sorular - – - – - – - – - – - -

= İlk kaydını ne zaman & nasıl aldın? O zamanlar bu denli gelişeceğini düşünmüş müydün?
Yunus Emre= Evimizde bir org vardı, ondan ritm açıp üzerine kendi yazdığım veya erci-e nin sözlerini okuyup teybe kaydederdim

= Şu an kimlerle çalışıyorsun & ilerde kimlerle çalışmak isterdin?
Yunus Emre= Bugüne kadar çalışmak istediğim herkesle çalıştım. Bundan çok mutluyum. Şuan ağrılıklı olarak Frekans, Dwight ve Yusuf Taş (beatpro) ile çalışıyorum.

= Herhangi bir idolün var mı ?
Yunus Emre= Müzik konusunda idol demeyelim ama çok fazla etkilendiğim kişi var.

= Biliyorsun ki hiphop bi yaşam tarzıdır, bu tarzın sana kazandırdıkları ve kaybettirdiklerinden bahseder misin biraz? Tebessüm
Yunus Emre= Çok şükür henüz bir kayıp vermedim Hayat tarzı olarak HipHop’u benimsediğimi söyleyemem. Ben sadece müzik yapıyorum. Hayatımda gayet normal biriyim Bu müzik sayesinde ülkenin bir çok yerini gezdim ve gördüm. Bunları belki mesleğim veya başka bir yanımla yapamazdım. Çok gezdim , çok şey öğrendim ve gördüm. Bunlar paha biçilemez şeyler.

= Rap somut, elle tutulur bir şey olsaydı sence ne olabilirdi, neye benzerdi ?
Yunus Emre= Bu soruya yanıt vermiştim daha önce ama… Su olurdu sanırım benim için.

= Acaba onlar bu soruyu nerden bulmuş, neyse =D
Sence RAP kusursuz bir müzik tarzı mı yoksa onunda kusurları mevcut mu?
Yunus Emre= Eğer bir şey sanat veya toplum adına üretilmiş bir icra ise bunda kusur aramak doğru olmaz. Ama Türkiye ve dünyada rapin yapılışının kusurları tartışılabilir.

= Hangi duygu halindeyken daha iyi lirik yazarsın ? Tebessüm
Yunus Emre= Duyguyu beat verir. O ne duyu hissettirirse o duyguyla yazarım.

= Rapin sana farklı olduğunu düşündüğün bir özellik kattıgına inanıyor musun ?
Yunus Emre= İnsanları daha çabuk tanıma konusunda büyük tecrübe oldu. Çok fazla insanla muhatap olduğum için böyle bir özelliği kazandırmış olabilir.

= Sen müziğinde genellikle neyi anlatırsın ? Ve anlatmak istediklerini dinleyiciye iyi bi biçimde sunduğunu düşünüyor musun ?
Yunus Emre= Somut olarak bir şey anlatma veya peşinden gitme gibi bir davam yok. İçimden ne elirse onu anlatırım.

= Yaptığın çalışmalardan en çok beğendiğin, ya da şöyle söyleyeyim iyi ki bu şarkıyı yapmışım dediğin bi şarkın var mı ? Tebessüm
Yunus Emre= Süper Kahraman.

= Frekans’la birlikte iyi bir ikili olduğunuz aşikar. En son birlikte ” Canavar ” adlı albümü çıkarttınız ve bu albümde farklı bir sound denediniz. Size bu albümden sonra nasıl yorumlar geldi ve yakın bir zamanda yeni bir albüm projesi görülüyor mu?
Yunus Emre= Yorumlar tam olarak istediğimiz gibi. Zaten bu albümü yaparken bu yorumları bekliyorduk. Çok sürpriz olmadı. 8 Haziran’da benim yeni solom yayınlanıyor. “Süper Kahraman 2 Kara Şövalye” daha sonra Frekans’ın solosu “Yurttan Sesler Korosu” yayınlanacak. Yazın bitimine doğru 3. Ortak albümümüz olan Elektronika’yı yayınlamayı düşünüyoruz.

= Tatlı Dil ve Tabanca’dan beri nasıl bir gelişim var sence ikinizde?
Yunus Emre= Stil ve duruşlarımız tamamen oturdu. Yani hem kişisel hemde ortak kullandığımız ayrı ayrı stillerimiz var. Bunları seyirciye empoze edebildiğimizi düşünüyorum.

= Frekans’la müzikal anlamda bir birlikteliğiniz olduğu kadar iyi arkadaşlar olduğunuzu da biliyoruz. Frekans’la nasıl tanıştınız, kısaca bahseder misin? Tebessüm
Yunus Emre= 2000 li yılların başıydı… hahah ya heryerde anlatıyorum bunu Evet özel hayatımızdada iyi arkdaşız. Benim Street Fighter da büyük rakibim kendisi

Sen bu sahip olduğun soundu, sesi nasıl elde ettin ? Nasıl geliştirdin? Sence Türkiye’de böyle bi tarza sahip olan isimler kimler ve t-rap’te beğendiğin ve dinlediğin isimlerin bazılarından bahseder misin ?
Yunus Emre= Üreterek ve içime sinen şarkılarımı yayınlayarak elde ettim. Bu şekilde değil ama kendi tarzı olan sayılı insan var. Kimsenin adını verip, saymadığım insanları üzmek istemem. Ama tarzı olmayanların bu piyasada başarılı olabileceklerini sanmıyorum. En azından uzun vadeli bir başarı olmayacaktır bu.

= Küçük büyük birçok organizasyonda yer aldığın halde hiç yeterince tanınmadığını düşündün mü ?
Yunus Emre= Bu kadar çalışma içerisinde fazlasıyla tanındığımı düşünüyorum.

= Süper Kahraman 2: Kara Şövalye” 8 Haziran’da çıkacağını biliyoruz. Albümden biraz bahseder misin bize?
Yunus Emre= İlk albümün devam niteliğinde ve aradaki zaman içinde gözlemlediğim içimden gelenlerle dolu bir albüm. Featleri söylemenin anlamı yok. Sürpriz olsun. Albüm tamamen bitti diyebilirim. Şuan mastering aşamasında…

= Senden de yakın bir zaman içerisinde bandrollü albüm projesi görme imkanımız var mı?
Yunus Emre= Bu konuda kafamı rahatlatmadan böyle bir işin içine gireceğimi sanmıyorum. Belki Frekans ile beraber görebilirsiniz. Daha yaşımız geç sayılmaz. İçimize sinerse kaliteli bir proje olursa mutlaka bunu duymuş olacaksınız.

= Albüm öncesi biz dinleyicilerine ” Hayatım ” isimli parçayı hediye ettin. Sana bu parçadan sonra nasıl yorumlar geldi?
Yunus Emre= 1 yıl önce hazırladığım bir şarkıydı. Yayınlamak istedim ve yayınladım. Bu kez yorumlarla ilgilenmedim , yapmak istediğim bir şeydi ve yaptım. Ama yinede yorumlar çok olumlu ve motive edici oldu benim adıma.

= Konservatuar’da okurken okulu bırakıp rape yönelmen sence eğitim & müzikal anlamda sana nasıl etkiler bıraktı?
Yunus Emre= Hayırlısı buymuş, hayatı daha çabuk öğrendim. Şuan yine başka bir okul okuyorum. İyi ki bu seçimi yapmışım. Hayatımı yönlendirmek adına iyi bir seçim oldu.

= Bu ” Süper Kahraman ” temasını kendine seçme fikri aklına nerden geldi? Tebessüm
Şu ana kadar 6 tane Underground Albümün bulunmakta. Bu albümlerde istediğin başarıyı yakaladın mı?
Yunus Emre= Bir anda oldu bitti Beati dinledikten 10 dk sonra yazdım. Sanki içimde varmış ve biranda ortaya çıkmış gibi oldu. Bütün albümlerim istediğim amaca ulaştı çok şükür.

= Senin rapten beklentilerin nelerdir & gelmek istediğin noktaya ne kadar yakınsın?
Yunus Emre= Herhangi bir beklentim yok. Gelmek istediğim noktaya yakınlığımın kendi elimde olması beni mutlu ediyor. Rahatım yani.

= Sence Türkiye’de şu an Türkçe Rap nasıl bir konumda? Türk milleti alışmaya başlıyor mu sence bu tarza? Tebessüm
Yunus Emre= Farklı tarzlarda ve farklı zamanlarda çok fazla ilerledi Türkçe Rap. Şuan olduğu yer için gayet memnuniyet duyuyorum. Bence alışmaya başlama safhası geçildi. Alıştılar diyebilirim.

= RAP’in içindeki bloklaşmalar hakkında ne düşünüyorsun? Sence böyle bir rekabet ortamında herkes daha iyi mi iş çıkarır yoksa birlik beraberlik olsa rap daha çabuk mu ilerleyişe geçer?
Yunus Emre= Beraberlik veya ayrılık nedenleri ile tartışılabilir. Ama dinleyiciyi bunlar ilgilendirmemeli . Herkes kendi işini kendisi yapıp paylaşmalı. Çok etkisi olduğuna inanmıyorum.

= Türkiye’de maalesef genellikle kızlar rap yapamaz diye önyargıyla yaklaşıyorlar. Sen bu konuda ne düşünüyorsun ?
Yunus Emre= Beni çok fazla tatmin eden kız Mc olmadı maalesef. (bazı örnekler dışında) Ayben, Çağla ve Yas’ı beğeniyorum.

= 2009 sence T-Rap adına olumlu bir yıl mıydı genel olarak ? Ve 2010 yılının ortasına geldik hemen hemen biraz erken olcak ama bu yılı şu ana kadar nasıl değerlendiriyorsun RAP adına?
Yunus Emre= Ceza’nın Fark Var isimli şarkısı gözle görünmsede ülkenin rap anlayışına inanılmaz katkıda bulundu. Derinden derinden işledi resmen. Yarışmalar yapıldı, reklamlar ve düetler çok arttı. Bunlar olumlu şeyler.

- – - – - – - – - – - – Çağrışım Oyunu - – - – - – - – - – - -

Frekans= Ortak

Tatlı Dil & Tabanca= Alternatif halim.

Canavar= Tamamen alternatif halim

RAP= Müzik

Aşk= Tehlikeli

SüperMan= Kahraman

Konservatuar= Smokin ve papyon.

= Dünya ile Türkiye’yi şöyle bi karşılaştırırsak müzikal anlamda Türkiye nasıl bir konumda ?
Yunus Emre= Daha önce ilgi görmeyen ve undergorund kalan müzik ve kültürler şuanda kendilerine sağlam bir yer edindiler. Yeni nesil bunlara daha açık. Umarım böyle devam eder.

= Peki Türkiye Dünyada şu an nasıl bir konumda ? [ müzikal anlamda değil genel olarak ]
Yunus Emre= Malesef hala tam bağımsız değiliz…

= Sence bu ülkede müzik anlamında bir yerlere gelinebilmesi için neler yapılmalı ?
Yunus Emre= Müzik yaptığının farkında olunmalı.

= Tanınmak iyi müzik yağtığının göstergesi mi ? Sence iyi müzik yaptığının göstergesi nedir, bahseder misin biraz ?
Yunus Emre= Tanınırlığı uzun süre korumak ve kendine bir şeyler katabilmek. İsmin söylendiğinde saygı duyulması gösterge olabilir.

= Eurovision teklifini Ceza’nın geri çevirmesi & Manga’nın katılması hakkında ne düşünüyorsun? Sence Manga’nın şarkısı müzikal anlamda iyi bir kulak zevki sunuyor mu dinleyicilere? Ve Eurovision isimli yarışma hakkındaki düşüncelerin nelerdir ?
Yunus Emre= Saçma sapan bir yarışma. Ama yinede önemsiyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yok İngilizce olsun yok Türkçe olsun… Katılanlar büyük sorumluluk altında kalıyor. Ayrıca zaten bizim kadar önemsiyen bir millet daha olduğunu düşünmüyorum. Muzik dışında her şeyin propaandasının yapıldığı bir yarışma… (Dostluk , düşmanlık, eşcinsellik vs…)

= Rap harici diğer müzik türleriyle ilgili biraz düşüncelerini alabilir miyim ? Rock, Punk, Metal, Pop, R&B, Blues, Jazz müzik tarzlarını kısa kısa kendine göre yorumlar mısın ? Tebessüm
Yunus Emre= Bu müzik türlerinin hiçbirinin olmasından veya popülerleşmesinden rahatsız değilim. Umarım bu tarzlarda Türkiye’de müzik yapan müzisyenler daha iyi yerlere gelir ve serbest çalışabilirler. Belkide böyle mutlulardır

єραcк isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 09:32 PM   #2
ƒυякαη
Forum Araştırmacısı
Kullanıcı Avatarı
Bilgiler
Konular: 146
İletisim

Süper ya :d 10 numara röportaj
ƒυякαη isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
yunus emre, Yunus Emre Roportajlari