![]() |
#1 |
![]() Gerçek ismiyle Ozan Erdoğan İstanbul doğumlu. Beatmaker(Prodüktör) ve MC. Doğma büyüme İstanbul'lu olan ve Küçük yaşlardan bu yana müzikle içiçe büyüyen ve rap dinlemeye 2000 yılında başlayan,bu müzik dalıyla tanışmadan evel bir çok müzikle ilgilendi.. Bir çok denemeden sonra 2002 yılında evinde ilk parçasını kaydetti. Bundan sonra gerek beat yapımı, gerek vokal, gerekse söz anlamında kendini geliştirdi.Uzun bir süre Eastila adlı bir oluşumda boy gösterdi,2004 yılında underground olarak piyasaya sunulan ''Eastila-İsimsiz Vurgular'' adlı albümde yer aldı ve bu albüm için 17 adet beat yaptı..Bu albümden çıkan ''Yarınlara bir Anı'' adlı parça oldukça dikkat çekti. Bir yandan bir çok Underground MC ile çalışmalarını sürdürdü, beat ve featuring desteğinde bulundu..bu süre zarfında çeşitli nedenlerden dolayı Eastila oluşumundan ayrılan Da Poet ,2005 yılında Raziel ve Mozole Mirach ile birlikte Sert Ünsüzler EP'sini hazırladı ve bu EP'nin beatlerini hazırladı yopun ilgi toplayan ve kimilerince hala en iyi underground olarak en iyi türk rap albümü gösterilen EP ile birlikte Da Poet'te undergroundda daha çok duyulan bir isim olmaya başladı,Sert Ünsüzlerden sonra Poet,Uzun süre rafında beklettiği ve eski-yeni parçaların karışımdan oluşan ilk solo albümü ''Barış İçin Savaş''ı 2006 yılının Temmuz ayında yayınlama kararı aldı.. Kadikoyacil.Org : Da poet bu müziğe ne zaman ilgi göstermeye başladı ve bu serüvende unutumadiğin olaylar neler ? Da Poet : Ben 13 yaşımda başladım önceleri writerdım. Ama graffit'i yaparken'de hiphop'u öğrenmeye çalıştım araştırdım dinledim, sonraları birşeyler yapmaya-üretmeye başladım. Aslında çok şey var unutmadığım hatırladığımda beni güldüren üzen bir çok anı edinmemi sağladı hiphop.mesela eski grup arkadaşlarımla bir sürü stüdyo parası verip yaptığımız ilk albümü gidip stüdyodan almayayışımız, sonra evde yeni şeyler yapmaya başlayıp o albümüde bitmesine rağmen çıkaramayaşımız ilgnç bi süreçti Kadikoyacil.Org : "Selam Dünyalı" albümünün yapılış sürecinden bahsedermisiniz ? Da Poet : Selam dünyalıda benim aslında istediğim daha genel bi sound'du başlarda öyle düşündüm ama sonra içimden gelmedi daha sert ve koyu bi sound çıktı ortaya, tamamiyle kendim yaptım herşeyi bir tek mixlerde Hayki bana çok yardımcı oldu, o konularda onun emeği tartışılmazdır. Kısacası tamamiy'le underground mantığıyla kaygısızca bi albümdü ve bence çok da başarılı oldu. Tabi bana göre çok eksikleri var ama bana öğrettiği çok şey oldu. Kadikoyacil.Org : Albümden beklediğiniz verimi alabildiniz mi ? Albümün en çok hangi yönü eleştrildi ? Da Poet : Dinleyicinin bana nasıl baktığını anlamış oldum. Herkes herşeyi eleştirdi mixlerden tutun klibe kadar ama ben belli bir kesim dışında artık eleştirileri pek önemsemiyorum tabi saygı duyuyorum beni dinleyenlere ama eleştirilere göre aman beğensinler diye müzik yapmak çok ticari geliyor bana. Kadikoyacil.Org : Undergroun'da satışa sunulun albümler sence yeterli ilgiyi görüyor mu ? Rap müziğin Türkiye'deki gelişimini nasıl görüyorsun ? Da Poet : Türkçe rap çok eskiye göre çok daha iyi bi durumda yani 10 sene içinde felaket yükseldi, herkesin yanlış ve ya doğru rap hakkında bi fikri var, artık çok yetenekli mcler var. Lakin çoğu şey yanlış durumda kimse(dinleyicinin genelinden bahsediyorum) olayı kültür olarak algılayamadı bu ülkede, sadece ergen modası durumuna geldi, kimi yanlış tanıtımlar sayesinde bu yüzden yaş ortalaması çok küçük yani sizin verdiğinizi alamayacak kadar düşmüş durumda hatta. O yüzden türkçe rapin içine düşmüş olduğu sığ durumdan kurtulmaya ihtiyacı var. Yani üreticiye değil adam gibi dinleyicilere ihtiyacı var.. Kadikoyacil.Org : Ceza ile yapmış olduğun "Son söz" parçasının senin için ne gibi faydaları oldu ? Da Poet : Ceza bu ülkede rap denince akla gelen ilk isimdir, o yüzden tanınmama çok yardımcı oldu, çeşitli yerlere ulaşabilmemi sağladı çok da güzel oldu.. Kadikoyacil.Org : Da Poet için bu müzik yaşantısında dönüm noktaları var mı ? Son Söz, Freestyle King ve Şu an üzerinde çalıştığım solo albüm.. Kadikoyacil.Org : Gelecek çalışmalarından biraz bahsedermisin ? Da Poet : Bandrollü olacak olan solo albümüm var onun dışında türkçe rap'te çok bşarılı isimlere prodüktörlük yapıyorum, yeni albümlerinde beatler'im olacak ayrıca underground olarak pmc ile birlikte toplama albüm projemiz mevcut ki bunu yakın zamanda sunacağız. Kadikoyacil.Org : PMC oluşumu hakkında bize bilgi verebilirmisin ? Da Poet : PMC adı öylesine konulmuş bi addır. Sadece bizim stüdyomuzun ismidir. İnsanlar gelip stüdyomuzda şarkı kaydedip, şarkılarına mix yaptırabilirler. Biz bu konuda mümkün olduğunca derinden ilerlemeye çalışıyoruz yani kaliteli ve nezih bi yer olma çabasındayız bir ticarethaneden çok oturup bir şeyler ürettiğimiz bi platformdur pmc.. Kadikoyacil.Org : Da Poet boş zamanlarında neler yapar nasıl vakit geçirir ? Da Poet : Kitap okurum özellikle son zamanlarda bunu çok yapmaya başladım, onun dışında dostlarımla vakit geçirmek beni mutlu eder, eski bilgisayar oyunlarına bayılırım bknz.capcom,nintendo Kadikoyacil.Org : Kadikoy Acil hakkında neler söylemek istersin ? Kadıköy acil bir çok güzide iş başarmış bir yerdir, konserler,albümler, türkçe rap adına üretken bi yer olmuştur, bir çok ismi bi araya getirmiştir, saygı duyulasıdır. Kadikoyacil.Org : Hayran'larına en son ne söylemek istersin ve senin çalışmalarını nereden takip edebilirler ? Da Poet : Çalışmalarımı yakında açacağım resmi web sitesi ve blog sitemden ayrıca myspace adresimden (myspace.com/dpdapoet)den takip edebilirler onlara ihtiyacım var, çok iyi işlerle geliyoruz takipte olsunlar,dinleyici olsunlar, seçici olsunlar. [ALINTIDIR] Konu Chanky tarafından (02-22-2010 Saat 08:15 AM ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |