|
![]() |
#1 |
![]() ankaRAP: Selamlar MiraLay... Öncelikle seni tanımayanlar için bizlere kısaca kendinden bahseder misin? MiraLay: uzun uzun yazmak isterdim ama şöyle özet geçeyim, 11 senedir sakaryada oturuyorum sakarya üniversitesi devlet konservatuvarı "batı müziği" bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.. ciddi anlamda 2004'ten beri raple iç içeyim.. 4 albüm ve 4 klibe imzamı attım under'a iyi destek olduğumu düşünüyorum ankaRAP: Türkçe Rap'e kimlerin sayesinde, nasıl ve ne zaman başladın? MiraLay: 2003 yılının yaz ayıydı evde boşboş oturduğum bir sırada neden yapmayım diye bir soru geldi aklıma ve şu an buralara kadar getirdi o soru beni ankaRAP: Kayıtlarını kendine ait MCT Records'ta yaptığını biliyoruz... Peki nerden esti stüdyo kurmak? MiraLay: MCT Records temeline bakılırsa 2005 yılı başlarında ilk temeli atılan bir studio, tabiiki ilk dönemler şuanki halinden çok uzak olsada, ozamanlarda bile kurulması gerekiyordu.. ankaRAP: Sadece rap mi var senin için yoksa diğer türleri de dinler misin? MiraLay: konservatuvar okuduğumdan dolayı orda hiç aklınıza gelmeyecek müzikleri bile icraa ediyoruz ve dinliyoruz hepsini büyük bir zevkle yapıyorum fakat rapin yeri aynı.. ankaRAP: Keşke birlikte şarkı söylesek dediğin bir isim var mı? Kimlerle feat yapmak isterdin? MiraLay: yok ankaRAP: Raplerinde genelde nelere, hangi konulara yer veriyorsun? İşlediğin özel bir konu var mı? MiraLay: işlediğim özel bir konu yok, ama mesela yeni çıkacak "Çıkmam Sabaha" albümü özellikle tamamen karamsar içerikli yapılmaya çalışılmış bir albümdür. birde nedense hep bana "gerçek hayatınımı anlatıyorsun?" diye sorular geliyor, ben şunu söylemek istiyorum bu soru için, gerçek hayatımdan elbette birşeyler katıyorum fakat müzik yapan adam sanat yapan adam hayal gücü normal insanlardan çok daha derin olan bir kişiliktir.. tamamen kendi hayatımı anlatmıyorum parçalarda.. veya kendi yaşadıklarımı.. ankaRAP: Peki yaptığın rapi ve altyapılarını hangi tarza yakın buluyorsun? MiraLay: hiç bir tarza bu bana özel birşey, eğer birine yakın bulursan zaten senlik olmaktan çıkar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |