![]() |
#1 | ||
![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Yenisi
|
![]() KALBİM ANADOLU Beni başka dünyalarda arama! Ben Anadolu’mun yöresindeyim. Şehit kanlarıyla sulanmış olan, Cana bedel metre karesindeyim. *** Gövdeye muhâlif kolda işim yok, Meyvesiz kupkuru dalda işim yok, Yozlaşmaya giden yolda işim yok, Hep o değişmeyen töresindeyim. *** Bâzen bir seyyahım Tuna boyunda, Bâzen yıkanırım Fırat suyunda, Duru göllerinde, deli çayında, Çağıl çağıl akan deresindeyim. *** Çamlı bellerine çıktığım zaman, Turacına tüfek sıktığım zaman, Pembe ufuklara baktığım zaman, Ömrümün en mâkul süresindeyim. *** Aklım bozkırlara takıldı yine, Ruhum odaklandı kaval sesine, Öyle kapıldım ki câzibesine, Bilmiyorum şu an neresindeyim? *** Yurdum kandilidir yürek yağımın, Düğüm noktasıdır gönül bağımın, Saklıyım renginde al bayrağımın, Mehmetçiğin mavi beresindeyim. *** Çeyiz sandığıyım Döndü, Döne’min, Yazmayım başında nazlı Senem’in, Ayşe’min, Fatma’mın, gül Emine’min, Kumaş fistanının hâresindeyim. Ahmet Süreyya DURNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Yenisi
|
![]() ANADOLU KADINI ANNEM O, cefakâr Anadolu kadını! Ve adı üstünde: Anadır annem Bilirim, sarsılmaz itikadını Çünkü doğruluktan yanadır annem *** Ölçülmeye gelmez, büyüktür çapı Sevgiye açılan bir ulu kapı Merhamet mülkünde en muhkem yapı Esas koruyucu binadır annem *** Güldükçe gül açar yüzünde renk renk Ondadır teennî, ondadır âhenk Sayfalar dolusu kitaplara denk Mücerret, mukaddes mânadır annem *** Yürüyende eşkin kır ata benzer Azimde, sabırda Ferhat’a benzer Hıçkırışı; Dicle, Fırat’a benzer Mahzun çağlayışlı Tuna’dır annem *** Kader bükmüş olsa bile belini Daha saklar duvağının telini Köyün umur görmüş saygın gelini İsmiyle müsemmâ Suna’dır annem *** Hizmet limanında bir sessiz gemi Körün kılavuzu, kelin merhemi Hastanın sayrının; ilacı emi Yetimin saçında kınadır annem *** O, başlı başına murakabedir Ve o bir sırattır, bir akabedir Mecazî anlamda kutsal Kâbe’dir Safa’dır, Merve’dir, Mina’dır annem *** “Hanım Ana” derler saygı gereği Belli ki toplumun çarpan yüreği Hakkın rızasıdır bütün ereği Hasletlerle dolu rânâdır annem Ahmet Süreyya DURNA Konu keremben tarafından (12-02-2010 Saat 10:13 PM ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Yenisi
|
![]() DOSTLUK MESAJI Dâhilde Trabzon’a, Tonya’ya selâm olsun. Mudanya’ya, Kulu’ya, Konya’ya selâm olsun. Hariçte Hanya’ya, Kenya’ya, İspanya’ya; Hasılı topyekûn dünyaya, selâm olsun. Ahmet Süreyya DURNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Yenisi
|
![]() YAŞLILARIN CİLVESİ Rahmetli dedem derdi ki “Bak oğlum! Şu gördüğün mertek, şu hezan var ya? Şu karşı ki dağın ağaçlarıydı. Gönül atlasımı ilk çizen var ya?” Ninemi göstererek: “Şu koca karının mor saçlarıydı” Rahmetli ninem derdi ki “Bak oğlum! Beni tek inciten, tek üzen var ya? O yıllar söylenen aşk suçlarıydı. Gönül kovanımda ilk gezen var ya?” Dedemi göstererek: “Aha şu haşarı kızıl arıydı!” Ahmet Süreyya DURNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Yenisi
|
![]() SENİNLE! Şu hayata sarılmak, aşk harcıyla karılmak, Gönülleyin vurulmak, seninle başka güzel. Dolaşarak yorulmak, coşup coşup durulmak, Aranarak sorulmak, seninle başka güzel. *** Gülşende gonca güller, gül deren nâzik eller, Mûtedil esen yeller, o savrulan gazeller, Nilüfer açan göller, dört yanı mamur iller, Güzelden has güzeller, seninle başka güzel. *** Zor sefere çıkması, gemileri yakması, Şimşek gibi çakması, engelleri yıkması, Suların gür akması, çiçeklerin kokması, Leziz kudret lokması, seninle başka güzel. *** Bak! kesin emin ol ki, ve de çok iyi bil ki, Öyle tarifsiz hâl ki, mutlak her şeyin ilki, Özelliğindir belki, zahir ömre bedel ki, Menzile giden yol ki, seninle başka güzel. *** Turnalar hoş öterken, gökte katar tutarken, Kervanlar yük çatarken, inci mercan satarken, Ala şafak atarken, kızıl güneş batarken, Canlara can katarken, seninle başka güzel. *** Parmaklarla gün saymak, günü zamana yaymak, Kavil karara uymak, sonsuz mutluluk duymak, Vakt-i visâle doymak, ne ki bal ile kaymak, Bir yastığa baş koymak, seninle başka güzel. Ahmet Süreyya DURNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Yenisi
|
![]() AŞK SİTEMİ Bırak! senin için yansın yüreğim, Ne olur, su dökme aşk közüme yâr! *** Düştüğümden beri sevda çölüne, Neler konuşulur bak izime yâr! *** Dolaşır üstümde kara bulutlar, Şimşekler çakanda can özüme yâr! *** Kolay mı katlanmak infirakına, Hayâlin görünür hep gözüme yâr! *** Harcıâlem lütuf beklemiyorum, Yeter ki birazcık gül yüzüme yâr! *** İstirhamım ömürde bir kefâret, Muallâ başını koy dizime yâr! *** Gayr-i samimilik yapım değildir, Sadâkat yükledim her sözüme yâr! *** Kâbuslar kuşatır çevre yanımı, Geceler ağmada gündüzüme yâr! .................................................. . Bırak! senin için yansın yüreğim, Ne olur, su dökme aşk közüme yâr! Ahmet Süreyya DURNA |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Yenisi
|
![]() AMENNA Renklerin rengi yalandır, aslında tüm renkler hâkî Vizyonda görünenlerin hepsi boş, hepsi âfakî Âlemde cümle ne varsa ibret-i âlem içindir En sonunda her şey fâni, ancak yüce Allah bâkî Ahmet Süreyya DURNA Not: Şiirler, şairin "Şafak Taarruzu" adlı kitabından alıntıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
Ahmet Sureyya Durna, Ahmet Sureyya Durna Siirleri |