![]() |
#1 | ||
![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bayan Moderatör
|
![]() O'NA Benim efendim ! Ben sana bendim ! Bir üfledin de Yıkıldı bend'im Ben ki, denizdim, Dağbaşı bendim Şimdi sen oldun, Âleme pendim Benim efendim ! Benim efendim, Feza levendim ! Ölmemek neymiş; Senden öğrendim Kayboldum sende, Sende tükendim! Sordum aynaya: Hani ya kendim? Benim efendim ! Benim efendim ! Emri yüklendim! Dağlandım kalbden Ve mühürlendim Askerin oldum, Başta tülbendim; Okum sadakta, Elde kemendim Benim efendim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bayan Moderatör
|
![]() CANIM EFENDİM Yıllarca ufkuna bakan gözlerim, Cemalini ister , canım efendim Seni anlatmaktan aciz sözlerim, Her an erimekte , canım efendim Hayat eksenimin sonsuz odaĝı, Ŏksüz ve yetimlerin sıĝınaĝı, Sen sabah yıldızlarının ışıĝı, Sen şefkat elçisi , canım efendim Lahuti bir sefer olsa da gitsem Kumlara batsam , ayaĝına düşsem, Gül Ravzan'a varıp kendimden geçsem, Sen sevda iksiri , canım efendim Ay yüzlü , güzel sözlü hem sultanım, Fedadır can , canan ve bütün varım, Seninle olmaktır en güzel kararım, Sen güllerin şahı , canım efendim Buzlar erir içimde bitmez savaş, Gönlümde bir hüzün , gözümde yaş, Sensizlik içimde kordan bir telaş, Kalbimin barışı , canım efendim Alemlere rahmet rüzgarısın sen, Kur'an kiliminde en güzel desen, Benim de rüyama bir defa gelsen, Can dayanmaz oldu , canım efendim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bayan Moderatör
|
![]() SANA YÖNELDİM Densizin lafından hayır gelir mi? Münafığın sillesi bizi ezer mi? Kul hakkına Allah sabır eder mi? Sabredenlerden oldum sana yöneldim Bin dertli bir devaya hasret, Çölde susuz kaldım bir damlaya hasret Aşkından divane oldum, gül yüzüne hasret, Bir seni düşündüm, sana yöneldim Kandillerini yaktın gecenin karanlığında, Cehaleti kovdun indirdiğin kur-an la Hak aşkına geldim senin yanına, İnananlardan oldum sana yöneldim Ektiğim tohumu hasat yaparken, Harmanda dahi seni anarken, Bir yetim uğruna bin terlerden, Çalışanlardan oldum sana yöneldim Bir sevap uğruna, günahtan oldum, Bıraktım zevki, sefadan oldum Seni her anışımda kendimden oldum, Ham iken piştim sana yöneldim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bayan Moderatör
|
![]() CANAN ALİ Can Ali, canan Ali Her derde derman Ali İlimde umman Ali Can sana kurban Ali Ay Ali, hilâl Ali Güzel bir cemâl Ali Edepte kemâl Ali Can sana kurban Ali Şebboy Ali, gül Ali Engin bir gönül Ali Şakıyan bülbül Ali Can sana kurban Ali Kemâlatta fert Ali Varlıkta cömert Ali Yiğitlikte mert Ali Can sana kurban Ali Kevserde sâki Ali İlimde bâki Ali Yüzümün akı Ali Can sana kurban Ali Şah Ali, sultan Ali Zalime yaman Ali Mazluma aman Ali Can sana kurban Ali Resule kardaş Ali Nebiye sırdaş Ali Hızır’a yoldaş Ali Can sana kurban Ali Din Ali, iman Ali Aşk Ali, irfan Ali Halid’e ferman Ali Can sana kurban Ali |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bayan Moderatör
|
![]() GERÇEK DOST Geceymiş ben gündüz sandım, Ateş böceklerini yıldız sandım, Bir kabus görmüşüm uyandım, Huzura Gerçek Dost ile vardım Dünyayı gerçek sanıp aldandım, Mavisi yeşilinde gaflette daldım, Şu ömrüm bitmez ebedi sandım, Gerçek Dosta gözümü kapadım Nefis verildi insana ama bir de akıl, Nefis şımartıldı susturuldu hep akıl, Hep nefsi dinledi, şeytana uydu kul, Gerçek Dosta değil nefsine oldu kul Sensiz yapılanlar yıkıldı anlamadım, Bütün tatların tadı kaçtı anlamadım, Tüm güzeller çirkin oldu anlamadım, Gerçek Dostu sağır olup duyamadım Her nefes de hayatı yeniden vermişsin, Ben kördüm, bu gerçeği görememişim, İnsan olabilmenin sırrına erememişim, Gerçek o Dosta gerçek kul olamamışım |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bayan Moderatör
|
![]() BİR YOLCUYUZ BU GURBETTE Biz yolcuyuz yaratılıştan haşire doğru, Her insan mutlaka yürüyecek bu yolu, Her anı insan oğlu için imtihanla dolu, Sabır ile şükretmek kazanmanın yolu Acılar musibetler dikenleridir bu yolun, Küçük günahlarına kefareti olur kulun, Anlasa gafil insan hiç isyankar mı olur, O kapının eşiğinden hiç uzakta mı olur Seni görememek asla hiç mümkün değil, Kör,sağır olsak da bu hiç mümkün değil, Çiçeğe bakıp seni görmeyen insan değil, Soluk alıp da şükür etmeyen insan değil Bu yolculuk insanı alır, iki sona götürür, Cennet veya cehenneme insanı götürür, Mevla cennete şeytan ise ateşe götürür, İnsanlık sırrına ereni,Rab’ bine götürür |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bayan Moderatör
|
![]() YA RASULALLAH Firkatin acısına can dayanmaz, Bir gece geliver , Ya Rasulallah Tabibler yarama çare bulamaz, Derdimin dermanı , Ya Rasulallah Kalplerin bağı , gönlümün huzuru, Kaşın hilal , gözlerin çeşm-i ahu, Yüzün güneş , rayihan gül kokusu, Sen ayın ondördü , Ya Rasulallah Taş , toprak dekor canlı bir ahenksin, Ulvi bir nasip , yegane rehbersin, Hürmetle beklenen gül misafirsin, Sen bahar müjdesi , Ya Rasulallah Ilgıt ılgıt esersin gönüllerde, Davetin nurdur feyyaz şebnemlerde, Sevgin büyüdü , devleşti kalplerde, Sevgini çok görme , Ya Rasulallah Yoktur mislin , vücud-i mübareksin, Gidilecek yol , en parlak çizgimsin, Ummanlar gibi en derin fikrimsin, Salat , selam sana , Ya Rasulallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bayan Moderatör
|
![]() HZ MUHAMMED
H ak senin yolundur, senin yolun, Z alimler elbet farkına varacak bunun, M uhammedim’in yoludur benim yolum, U ğrunda feda olur canım, Muhammedim, H aksızlık ve zulüm senin düşmanın, A llah yoludur senin yolun, Muhammedim, M ücevherimdir en büyük Kur’ân-ı Kerim, M ekke’dir İslâm’ın kalbi, senin şehrin, E ller uzanır, kalpler açılır D ertlerin dermanı, ümmetin efendisi Muhammed’im |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bayan Moderatör
|
![]() MEDİNE'NİN GÜLÜ Andım yine Sen'i her şey yâdımdan silindi, Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serap olsa da hafakanlarım dindi Andım yine Sen'i her şey yâdımdan silindi Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam, Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam Anladım vaslına ermek için artık çok geç, Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek Anladım vaslına ermek için artık çok geç Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver pervaz edeyim hep ardından Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül! Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül! Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyadan kurtulayım Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Ruhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki güneş gurûba kaymakta Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tamburlar çalınsın; neyler duyulsun Ne olur hiç olmazsa gurûbum tulû olsun! |
![]() |
![]() |
![]() |