![]() |
#1 | ||
![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() bayrağımız Ey rengini k anımızdan alan bayrağımız! Ey gecemizi aydınlatan karasevdamız! Ey özgürlük meş'alemiz! Varlığın, varlığımız; Yokluğun, yokluğumuzdur! Sen dalgalandıkça göklerde, Göğsümüz kabarır, Yüreğimiz enginleşir; Boyun eğip yas tutarsan eğer! Sarsılırız! Yıkılırız! Ölürüz! Ama emin ol ki Sana dokunan namert eli kırarız! Seni inciten hain dili kökünden kopartırız! Senin için bin kez ölüp bin kez diriliriz! Çünkü biricik kutsal sevdamızsın bizim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bayrak sevgilim Hilal olur kaşlar, gözlerin yıldız, Sancağın kurulmaz, bayrak sevgilim Rüzgarım yanında kalmazsın yalnız Dalgalar durulmaz, bayrak sevgilim Dilin susar birden, Cihan olur lâl Alınır yıldızla göklerden hilâl, Kana kana kanım içersen helâl Ellere verilmez, bayrak sevgilim Özün özümdendir, canın bedenden; Bir aşkın uğruna cihâd edenden Eğer ki olmazsa ölümüm senden; Tabuta sarılmaz bayrak, sevgilim Saygıda duranı izle yüksekten Yer bulunur sana gözde bebekten Neslime mirasım dokuz göbekten, Vasiyet sorulmaz, bayrak sevgilim! Cihan Kaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Vatan ve Bayrak Namustur Bayraksızlar ne bilsin,bayrağın kıymetini Onlar için bayrak bez parçasından başka ne ki Bayrağı yere düşürmekle bayrak değerini yitirir mi Yüzlerinde ki pislikler bayrağımı pisletebilir mi O bayrağın altında yiyip içip kuduranlar İnsan olan utanır yaptığından,hayvanlar utanmazlar Hayvanda haya yoktur çünkü,yaptığını anlamazlar Adı --- iken provakatöre çıkan bayraksızlar Sen ne anlarsın vatan ne,bayrak ne Kan dökmeniz bile sebepsiz yere Allah için,vatan için dersem ne anlarsınız Defolun gidin,bayrak diktirmeyin yine Kanla almış atam,vatan dediğin kokar kan Kanla rengini verdiğim bayrağımı size kullandırtmam Vatansa bizim,bayraksa sembolüdür vatanımı anlatan Kime anlatıyorum ki,ne anlar vatanıda bayrağıda olmayan İmralıdan komutlarla vatan parçalanmaz Bayrağımı yakarakta,bayrağım aşağılanmaz ALLAH der,VATAN der bu can başka dil kullanmaz Bu vatanın toprağındaki kanlar başka bayrak tanımaz Funda Şengül |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Varmı Başka Bayrak Ay Yıldız gibi varmı başka bir bayrak, Bu bayrak için cân verdi şehitler bak, Gittiğiniz sokaklar çıkmaz be ahmak, Ay Yıldız gibi varmı başka bir bayrak Ay Yıldız için cân veririm beni dinleyin, Yurdumuzda mazlumlar vardır, inleyin, Benden evvel giden şehit, seninleyim, Ay Yıldız gibi varmı, başka bir bayrak Şehidimin son arzusu nazlı görüntüsü, Milletime güven verir, Ay Yıldız'ın süsü, Uğruna her şey feda, gelinlerin örtüsü, Ay Yıldız gibi varmı, başka bir bayrak Onlar sırasını savdılar ben bekliyorum, Sana yan gözle bakanı, ben biliyorum, Sen göklerde dalgalan cân veriyorum, Ay Yıldız gibi varmı, başka bir bayrak Yusuf Önder Bahçeci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bu Bayrak Dalgalanacak Tarihler yazdı yinede yazacak Türk unutmadı unutmayacak Ceddini, şehidini hep anacak Bu bayrak semada dalgalanacak Gök al beyazla aydınlanacak Yurdumda ışığı sönmeyecek Gücü şehit kanı tükenmeyecek Bu bayrak semada dalgalanacak Ülkemin şanlı yıldızı olacak Baktıkça tarihler canlanacak Yanlış bakanlar kahrolacak Bu bayrak semada dalgalanacak Kuvvet birikse güç yetmeyecek Adına şanına leke gelmeyecek Ateşleri görse de yanmayacak Bu bayrak semada dalgalanacak Sonsuza kadar onun bu gökler Bu vatan bizim, bizim kalacak Ordumuz milletimiz tek yürek Bu bayrak semada dalgalanacak Şebnem Gürsel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() AL BAYRAK Dalgalan Bayrağım dalgalan, kan var üzerinde kan, Atalarımın emeğini düşünerek dalgalan! Ay'lı Yıldız'lı al renkte şehitlerin kanının, Ayın yıldızın beyazının, Şehitlerimi düşünerek dalgalan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() BAYRAĞIM Atalarım gökten yere İndirmişler ay yıldızı, Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı Onun ateş kırmızısı, Ne gelincik ne de gülden, Türk oğlunun öz kanıdır, Ona bu al rengi veren Ay yıldızı, gökyüzünün Ayla, yıldızından yüksek, Türkün ün alın yazısıdır, Türk'tür onu yükseltecek yazan:Hasan Ali Yücel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() BAYRAĞIMIN TÜRKÜSÜ Kundak olmuş al rengin AYINA YILDIZ'INA Gökler selam duyuyor NAZLI RÜYA KIZIN'A Adını yazacağım TARİHİ DUYA DUYA Resmini çizeceğim DALGASIZ DURGUN SUYA Üstündeki ay yıldız ZAFERLERİN GÖK SÜSÜ Durmadan söylenecek BAYRAĞIMIN TÜRKÜSÜ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bayrağımız Ey rengini kanımızdan alan bayrağımız! Ey gecemizi aydınlatan karasevdamız! Ey özgürlük meş'alemiz! Varlığın, varlığımız; Yokluğun, yokluğumuzdur! Sen dalgalandıkça göklerde, Göğsümüz kabarır, Yüreğimiz enginleşir; Boyun eğip yas tutarsan eğer! Sarsılırız! Yıkılırız! Ölürüz! Ama emin ol ki Sana dokunan namert eli kırarız! Seni inciten hain dili kökünden kopartırız! Senin için bin kez ölüp bin kez diriliriz! Çünkü biricik kutsal sevdamızsın bizim |
|
![]() |
![]() |
![]() |