![]() |
#1 | ||
![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet (Özledim Sılamı Gidemiyorum) Özledim sılamı, gidemiyorum Gurbet; düğüm, düğüm bağlamış beni, Kalemimle mektup yazamıyorum, Gurbet; satır, satır işlemiş beni Bu hasretlik, beni verem mi eder? Gurbet; buram, buram tüttürür beni Akan gözyaşlarım, bağrımı deler, Gurbet; erim, erim eritir beni, Karanlık basarken, umudum biter Gurbet el isyana sürükler beni, Sabahın güneşi, hayale gider, Gurbet; pare, pare pareler beni Demoğlu'yum; yüreğimde odu var, Gurbet; kömür gibi yakıyor beni, Çekilmiyor hayat, dünya sanki dar, Gurbet; tez götürür ölüme beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet Yazılı Kalktım şafağınan yollara düştüm Düştüğüm yollarda gurbet yazılı Nere gittiğimi sorsan bilmiyom Gittiğim yerlerde gurbet yazılı Bitince fitilim söndü fenerim Yakmak için diyar diyar giderim Cebimdedir yazdığım not defderim Sayfa sayfa bakın gurbet yazılı Bülbülün feryadı her daım güle Garibim halimden eller ne bile Günlerim geçiyor ağlayıp güle Her geçen gününde gurbet yazılı Yüce dağlar girdi kardeş araya Derman bulunmaz ki yaraya Benzedim simdi sanki arıya Konduğum çiçekler gurbet yazlı O toz pembe hayal kuran başımda Hamlıktan olgunluğa eren yaşımda Gönlümde pisirdiğim aşk aşında Tadında tuzunda gurbet yazılı Yağan yamur karı esen yelinde Taze açmiş goncasında gülünde İyi olsada yüreğin de dilinde Bana hitabında gurbet yazılı Elimle ayağım oldu hep nasır Unuttum gülmeyi bilmemki nasıl Günlerim gecmiyor sanki bir asır Gecmeyen günümde gurbet yazılı Taşa toprağına kurban olurum Geldıiğim gün gibi durur onurum Ben değil olacak evlat torunum Dilerim yazmasın gurbet yazılı Ozan yıldız söyler alman elinden Okur yazımda kendi dilimden Yıllar geçti ayrı kaldım köyümden İçimde hasreti gurbet yazılı |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bayan Moderatör
|
![]() Yolcu İle Arabacı Gurbet ademden kara, hasret ölümden acı Ne zaman tükenecek bu yollar, arabacı? Henüz bana "Yolunun sonu budur!" denmedi, Ben ömrümü harcadım, bu yollar tükenmedi Atları hızlı sür ki köye pek geç varmasın, Nişanlımın gözleri yollarda kararmasın Düştüğüm yollar gibi sonsuzdur benim tasam, Bekliyenim olsa da razıyım kavuşmasam Bir kere görse gözüm köyün aydınlığını Kül bağlar içerimde bu kızıl kor yığını Senin de yolun biter, diner gözünde yaşlar, Benim uğursuz yolum bittiği yerden başlar! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bayan Moderatör
|
![]() Hasret çiçeğim Yağmurlar düşerken körpe bağına Süzülür damlalar gül yaprağına Takılıp gurbetin hüzün ağına Bir sen mi solarsın hasret çiçeğim Sarıp dikenlere gönül acını İndirme başından ümit tacını Rüzgarda savrulan ipek saçını Bir sen mi yolarsın hasret çiçeğim Eserken başında bahar yelleri Okşarsın hasretle açan gülleri Andıkça geldiğin ırak yerleri Bir sen mi dolarsın hasret çiçeğim Seller feryad eder dağlar ses verir Bir ömre bir sevda sanma az gelir Şimdi her gönülde bir ah yükselir Bir sen mi ağlarsın hasret çiçeğim Denizler dalgalı alınlar sisli Yollar sıra sıra engel dizili Herkesin ateşi içinden gizli Bir sen mi yanarsın hasret çiçeğim Coşkun akan seldim duruldu kalbim Gurbet eller gezdim yoruldu kalbim Aşkın hançeriyle vuruldu kalbim Bir sen mi kanarsın hasret çiçeğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bayan Moderatör
|
![]() Ah Anadolum Yükledin yükümü gurbet ellere Dur diyen olmadı ah anadolum Kor düştü yanıyor bak yüreklere Su veren kalmadı vah anadolum Dalımda bir heybe gözyaşı dolu Uzadıkça uzar gurbetin yolu İstersen ardımda çalma davulu Gidenler dönmüyor ah anadolum Dağların başına duman sis çökmüş Her geçen bu yolda gözyaşı dökmüş Bakarım yavrular boynunu bükmüş Gitmek zor geliyor ah anadolum Çekeriz çileyi çekeriz kahrı Adımız garibe çıkmıştır gayrı Anadan babadan bacıdan ayrı İçimiz kanıyor ah anadolum Kimi zevk peşinde sefaya dalmış Kimisi yokluktan derten bunalmış kimi sakat kimi arada kalmış Yoksulluk ar geliyor vah anadolum Hainler maskeyi yüzüne çekmiş Doğrunun gözleri ırmakmış selmiş Yiğitler namerde boynunu eğmiş Gücümüz yetmiyor ah anadolum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bayan Moderatör
|
![]() Yol ver sılamıza dönelim dağlar Gurbetlik garibe meskenmiş yurtmuş Avcı vurmuş yuvasından uçurtmuş Uzak düştük dostlar bizi unutmuş Yol ver hanemize dönelim dağlar Hasretin acısı bağrımı dağlar Bu gün bayram günü eller öpülür Benim gurbet elde boynum bükülür Avuç avuç gözyaşlarım dökülür Yol ver sılamıza gidelim dağlar Gurbetin acısı sinemi dağlar Yıllardır çekerim gurbet elinde Dertsiz nerden bilsin dertli halinde Her kuş öter imiş kendi dilinde Yol ver köyümüze dönelim dağlar Hasretin ateşi bağrımı dağlar Can Nuri’yim bahçe bağım har oldu Ömür gelip geçti, mevsim kar oldu Geniş dünya acımıza dar oldu Yol ver evimize dönelim dağlar Gediğin başında sevdiğim ağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bayan Moderatör
|
![]() Geldi hazân, Yine hüzün, Yine gam Cümbüş kırık, neyzen suskun, ney suskun geldi hazân, yine hüzün, yine hüsran, yine hicran şarkı suskun, meyhan suskun, mey suskun geldi hazân, yine giryân, yine figan ,yine efgân gönüllere elem konuk her akşam Bülbülü bir güle zar eylemişler dünyayı sevene dar eylemişler sevdayı göğsüme nar eylemişler geldi hazân, yine giryan, yine hüsran, yine gam yine hicran, yine hüzün, yine efgân, yine figan bir ince sızıdır nereye baksam… Bahçe mahsun, gül mahsun, gönül hicran bülbül bi-zar-ı figan, bi-zar-ı fizan, bi-zar-ı efgân ey vah yine hicrân, yine giryân, yine hüsran, yine gam bir ince sızıdır düşer sineye her akşam Hicran dilsiz, yaş gözsüz, mevsimler güz şair suskun, şiir suskun, tar sözsüz yine boyun büktü akşamlar öksüz ey vah yine hazân, yine efkar, yine ah-u zar yine firgat, yine hasret, yine gurbet, yine gam var bir ince sızı düşer sineye her akşam ah leyli yar Rüzgar hicran inler gönül secdede nağmeler aşkı kanar her hecede ay küser bir efkâr basar gecede yine hazan, yine hüzün, yine hicran, yine gam yine figan, yine efgân, yine giryân, yine hüsran bir kara dumandır iner her akşam Felek ki, demirden örmüş ağını ceylanlar aşk için yakmış dağını gazeller savurmuş gönül bağını geldi hazân, yine hüzün, yine hüsran, yine gam yan ey deli gönül dermansız derdine yan Yine efkar vakti, yine her yer karardı bahçe gazel döktü yaprak sarardı her sokak başını bir elem sardı geldi hazân, yine giryan, yine hüsran, yine gam yine hicran, yine hüzün, yine giryan, yine hicran bir ince sızıdır nereye baksam Tipi bize, boran bize, kar bize feryat bize, figan bize, zar bize hicran bize, fizan bize, har bize yine firgat, yine gurbet, yine hasret ey Ozan dinmez bir sızıdır yüreğinde ne yapsan gönüllere elem konuk her akşam Geldi hazân, yine hicran,yine hüsran, yine giryân bana düştü yine firgat, yine hasret,yine figan, yine efgân cana düştü attı felek, her birimiz bir yana düştü yan ey gönül yan, şimdi dermansız derdine yan ah ile vah ile geçip gidiyor zaman hüzünlere yazılmış bir ömür bizimkisi ah! neylersin leyli yar |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin Yeter gurbet akşamları |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet El Beni ettin otağımdan yurdumdan Ne demeli sana bilmem gurbet el Hasretin bırakmaz gezer ardımdan Hastayım kasvetten gülmem gurbet el Rüyalarda Micingirt’te gezerim Karabasan sabahlarım gurbet el Kaf dağından köye mektup yazarım Zehir oldu yataklarım gurbet el Ömür gitti bahar gitti kış gitti Sevdalarım heba oldu gurbet el Amcaların mezarında ot bitti Hülyalarım dibe vurdu gurbet el Bizde büyüklere hürmet varidi Burda moruk olmuş baba gurbet el Nasırlıydı eller rahmet varidi Çıbanım çok ağır veba gurbet el Sinem kebap oldu kalmadı ciğer Duygular köpürdü yine gurbet el Saçlarım aklandı yaşlanmış meğer Ömrümü bitirdi Ömer gurbet el |
![]() |
![]() |
![]() |