![]() |
#11 |
![]() ACI GURBETLİK Gurbetin içine düşmeye görün, Suyu kana benzer, lokması acı Derdindir içinde gönlünden derin, Hasretliğin yoktur bil ki ilacı Mekanın tapusuz, yatağın taştan, Yalnızlıktır dostun, hayalden, düşten, Gönlün anlar olsa bile, her işten, Gariplik var her gününe davacı Sılanın hanesi, bir de nazlı yar, Özlemin de senle olur bin diyar, Gecede hayalin sevdiğin sarar, Yokluğu ki içinde, acıdan acı Gurbetliği içinde yaşarsın önce, Perdeyi hasretten çekip her gece, En bildiğin sevdan da, olur bilmece, Özlemlerin kalırlar içinde sancı Güneşin her doğuşu, yalnızlığındır, Lokmanın bölünüşü, yalnızlığındır, Dün gecenin düşü, yalnızlığındır, Gurbetlik bu, kime olsan davacı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet Gurbet Göçmen kuşlar gibi göç gater, gater Gurbet gurbet gider Yolumuz bizim Her mevsim de başka renk, başka amber Gurbet gurbet tüter gülümüz bizim Sılayı gönülde gizem yapmışız Gurbet, gurbet sızar Yaşımız bizim Hasret hırkasını melanet takmışız Gurbet gurbet kaynar aşımız bizim Gözlerim ufukta şafağı bekler Gurbet, gurbet uzar gecemiz bizim Nazlı yar sıla da yolumu gözler Gurbet gurbet yazar hecemiz bizim Dört yaşında geldi yaş kırka vardı Gurbet gurbet ağrır başımız bizim Baba oldu, dede oldu kırardı Gurbet gurbet gezer salımız bizim Dost Çağlari'm çağlar hasret nehrinde Gurbet, gurbet yanar içimiz bizim Anamı, sılamı görürüm düşde Gurbet gurbet rüya düşümüz bizim |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bayan Moderatör
|
![]() Anama Mektup Hasretin demliyor kalbimi anam Seni,babamı,kardeşlerimi ve dağınık odamı, Mis kokulu elini saçımda gezdirişini, Kalk bir vakit namaz kıl deyişini, Her isteyişimde sevdiğim yemeği yapmanı, Eve geç kalınca bana kızışını, Hasta olduğumda baş ucumda uyumanı, Sinirlendiğinde bana kızışını, Babamdan benim için para istemeni, Odamı dağıttığımda bana bağırmanı, İnce giyme hasta olursun deyişini, Başımı kucağına koyuşumu, Akşamları beni camda bekleyişini, Benimle beraber ağlayıp benimle gülüşünü, Uyumam için bana ninni söylemeni, Geceleri üstümü örtüşünü, O hep gülen gözlerini özledim Az kaldı anacığım sabrediyorum Hasretinizi kalbimden çıkaramıyorum Az kaldı anacığım bekle geliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet Ne evim var nede yurdum Bırak artık zalim felek Gurbet ele meskan kurdum Yeter artık zalim felek Zalim gurbet hain gurbet Hain gurbet zalim gurbet Birtek sevdiğim vardı Onudamı aldın gurbet Viran koydun sen yuvamı Işıtmadın hiç dünyamı Nettin anamla babamı Yeter artık zalim felek Zalim gurbet hain gurbet Hain gurbet zali gurbet Bir tek sevdiğim vardı Onudamı aldın gurbet Kaderim doğuştanmı kötü Gezdirdin diyarı gurbeti Bana çok gördün sadeti Hain felek zalim felek Çileli doğmuşum baştan Öksüz koydun sen doğuştan Kurtulmuyor başım dertten Hain felek zali felek |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bayan Moderatör
|
![]() Gurbet Bunalırsın üfül üfül içinde eser gurbet, Unutursun ikliminde güzellikler yok olur Neye baksan, neyi görsen sonsuz ötesi hasret Bilmem hangi saatinde karabasan son bulur Gökyüzü kararmıştır gündüz vakti olsa da Duymak ister boğulursun gök katından bir sadâ Ne olurdu şu dünyada hiç yalnızlık olmasa Ne diyorsun, acımaz ki, içine çöker gurbet Çıkmayagör seher vakti dışarıya bir kere Ta ruhunu söker alır bir canavar yok yere O vakitte umutsuzluk dağıtan o göklere Acımasız pencesiyle bir selam eder gurbet Ta yollar çatallaşır, çelişki kaplar seni Pişmanlıktan biçmiştir ayrılık elbiseni Her günkü yalnızlıktan alman için hisseni Sabahları peşinde dolaşıp gezer gurbet Gurbet belki bazı gün, olur çayına şeker Gün batarken hayatın güzün yaprağın döker Yapma bir sevinç ile gelir hakiki keder Yüreğini cenderede günbegün ezer gurbet Acımasız yüzlerden mezalim okunursa Bir sıkıntı üstüne bin sıkıntı konursa Kalır mı ellerinle umut ektiğin arsa Gül bahçene kan akıtır dikenler eker gurbet Gözler ağlamak için hep bir sebep ararken Bulutlanan fikrini kem şeytanlar sararken Bir de sadece sana bahtsız geceler yarken İzin vermez, ağlatmaz, gözüne çöker gurbet Sanki matem havası, gelen ölüm haberi Basıverir ruhuna, uyutmaz geceleri Bir de özlemek yok mu ocak tüten evleri Ertesi güne kadar yok olup gider gurbet Gurbet başka bir alem, her ne kadar boğsa da Ayrılsam donuyorum, yaklaşsam yanıyorum Sımsıcak yatağıma bin güneşler doğsa da Bu gurbete galiba bir fırsat tanıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |