![]() |
#11 |
![]() MEHMETÇİK Esaret zincirini kanlarla kıran Mehmet, Hürmetle eğilmede huzurunda bu millet, Kan verdin şu toprağa ebedi şan aldın sen Öldünde savaşlarda yaşatmak için yurdunu, Çoştunda savaşlarda azgın düşmanlar durdu Bütün dünya milleti o azgın düşmanlar ki, Memleketi istila edeceklerdi sanki Düşündüler mi onlar üç kıtanın fethini, Düşündüler mi onlar şanlı tarihini Çoştun da bir zamanlar atlamıştın Tuna'yı, Ezmiştin hasımları sarmıştın Viyana'yı Avrupa ortasında yıllarca at oynattın, Dillere destan olan kahramanlar yarattın Saçtın oralarda binbir dehşetle korku, Sinerek düşmanların Türk geliyor diyordu Unutulmuştu demek o istila günleri, Tarihe nam saldığı Türk'ün şanlı günleri Hatırladın sen o şerefli anları, Çanakkale önünde boğarak düşmanları Çarpışarak orada bulmak için hakkını, Durdurdun imanınla,çoşup gelen akını Bir kere daha geçti şanlı tarihe ismin, Sen bizim kalbimizde ölmez ve ebedisin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bayan Moderatör
|
![]() VATAN Uğruna ölünen güzeldir vatan Nice şehit verdik toprakta yatan Gazidir şehittir hep senin atan Ben seviyom diyen vermez vatanı Dökeriz düşmanı bizler denize Dededen mirastır şehitlik bize Mevla’m nurlar verir güzel benize Düşmanlara biz vermeyiz vatanı Vatana adadım güzel canımı Feda ettim benim olan kanımı Vermeyiz düşmana hiçbir yanını Genç ihtiyar biz bekleriz vatanı Kınalar yaktık bizde ellere Sevgiyle bakarız açan güllere Türkiye içinde olan yerlere Çiğnetmeyiz biz düşmana vatanı Uğurladık biz yavruyu vatana Gecikmeden erken katıl kıtana Sahip çık toprakta şehit yatana Canımızdan çok severiz vatanı Yüzleri nurludur gülüyor gözler Unutulmaz asla şehidin yüzler Ne kadar anlatsan bitmiyor sözler Biz düşmana kaptırmayız vatanı Gözü açık olur şehitler Savunur vatanı her an yiğitler Melekleri olur onun şahitler Canı kanı ile korur vatanı Alnına nokta koyduk kınayı Yaraladın ana ile babayı Bekçi koydun sırtındaki abayı Bekliyor şehidim aban vatanı Söyledi kardeşi şehitsin abi Her şey Mevla’nındır bilinmez tabi Emanet bekçisi bizler sahibi Ödüldür şehitlik vermek vatana |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bayan Moderatör
|
![]() KAHRAMANLIK Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir; Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından Koşar adım gitmeli onların arkasından Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından İleriye atılmak ve sonra dönmemektir Yırtıcılar az yaşar Uzun sürmez doğanlık Her ışığın ardında gizlidir bir karanlık Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık; Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir Bunun için ölüme bir atılış gerekir Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bayan Moderatör
|
![]() Annelere Şehit Hediye Bugün anneler günü mayısın on dördü Dört şehit verdik üzeri ay yıldızla örtüldü Şehit annesi olmak onlara en büyük ödüldü Hediyeler annelere tabutlarda götürüldü Bu hediyeyi size gönderen Allah’tır Cennet ayağınızın altında anahtarı evladınızdır Evladınızın yeri peygamberler yanıdır Kefeni ise rengini alan ay yıldızlı bayraktır Annesi evladından bir hediye beklerken Evladı annesine hediye edilirken Gözlerinden damla damla yaş dökülürken Hediyeler omuzda tekbirler getirildi arşı inleten Şehit annesi olmak her Türk annesinin hayali Sen merak etme evladının mekanı cennet bahçesi Şehitler ölmez onlar yaşar ama zordur görmesi İnşallah bu son hediye olur gelmez artık gerisi |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bayan Moderatör
|
![]() ŞEHİT ASKER Albayrağa sarılı tabutun önünde Durmuştu bir imam kıblemizin yönünde Saf saf oldu insanlar hocanın arkasında Şehidin resmi vardı herkesin yakasında Büyük bir boy resimle kortejin önlerinde Özenle taşınıyor asker ellerinde Gençliğin baharında henüz yirmi yaşında Mavi bir bere vardı o tertemiz başında Tüm cemaat ağlıyordu yaşları sel gibiydi Esen meltem rüzgarı kara bir yel gibiydi Seni uğurlarken içimiz yasla doldu Tüm analar babalar ak saçlarını yoldu Omuzlarda yükseldin göklere erdi başın Olmasa da dünyada bir tek taşın Öteki yaşamında makamın cennet oldu Sen gidince yurdumun tüm çiçekleri soldu Benim şehit askerim sen ölmedin asla Vatanın dağlarına ismin yazıldı kanla Sana silah çeken el kırılacaktır bir gün Bu dünyadan edilecektir sürgün Bunu asla unutma ey kahraman şehit Her şeyi bilen Tanrı bize olsun ki şahit Seni toprağa değil yüreğimize gömdük Yanıyor çiğerimiz sanki ateşe döndük |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bayan Moderatör
|
![]() ŞEHİT BABASINA Yiğit Babam karalar bağlama sakın, Sakın çevrene yaşlı gözlerle bakmayasın Güçlü olmalısın sen hiç olmadığın kadar, Sen gururlu bir Şehit Babasısın Ben iyiyim, ferahtayım üzülme, Titremesin hiç o güçlü sesin Sitem etme sakın kadere, Bayrağıma artık gururla bakmalısın Güzel bir uyku baba benimkisi, Tıpkı beşikteyken hayran hayran baktıgın gibi, Sarı lacivert şapka koyardında başucuma, Yine Sarı Lacivert şapkam var başımda Çok rahat bir uykudayım şimdi Çok şanslıyım ben baba Hep yanındayım aslında, Ay- Yıldızdır artık benim yüzüm Görmek istersen beni baba, Bak bu güzel vatana Güzel ülkemin topragıdır tenim, Okşa baba toprağını gururla Ve ormanıdır benim saçım, İyi bak onlara Dağları gibi heybetli işte göğsüm, Kanatlarım hala güçlü kartalları kadar Kanım hala asil akar sularında, Ve hiç olmadığım kadar yakınım sana Baba görmek istersen eğer beni; Diyar diyar gez şehirlerimi Ve bak o masmavi göklerine,ne güzel; Görmek istersen gözlerimi İşte aslan oğlun, dimdik karşımdasın, İşte gururla hala ayaktasın, Anla yiğit babam anla, Sen artık bu vatanının babasısın |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Bayan Moderatör
|
![]() TEĞMENİM Akşam Olunca Senin Gözlerinde Hayaller Uçuşurdu Teğmenim Sigarandan Ak Özlemler Çekerdin İçine Dalardın Bir Zaman Senin Gözlerin Konuşurdu Teğmenim Çok Uzaklardan Bir Yel Eserdi Gönlünce Bir Şarkı Mırıldanırdın Kadere İnat Sonra Yorgun Mısralar Dökülürdü Dudaklarından Buram Buram Hasret Kokan, Gül Kokan Sen Sırtındaki Giysilere Tutsaktın Teğmenim Sen Göklerin Özgürlüğüne Sen Maviye Tapardın, Tanrı'dan Sonra Senin Düşmanın Karanlıklardı Teğmenim Dışarıda Yağmur Yağıyor Ağır Ağır Hoşuna Giderdi Değil Mi Teğmenim Efkarlanıp Efkarlanıp Da Bir Zamanlar Çıkar Dolaşırdın Islak Sokaklarda Yapayalnız Üzerine Düşen Her Yağmur Damlasında Anardın En Mutlu Günlerini Birer Birer O Günlerde Sevdiğin Vardı Yanında Şimdi Özlemini Çektiğin Çok Mu Uzak O Günler Teğmenim Yoksa Geri Gelmeyecek Diye Mi Korkuyorsun Hani Sen Korku Bilmezdin Hani Geçecektin Tüm Engelleri Göklerde Söz Vermiştin Beyaz Gelinlik Giydirecektin Mavi Gökler Kadeh Olacaktı Dans Edecektin Sevgilinle Sonsuz Bulutlarda Yine Hüzün Çöktü Kartal Gözlerine İyice Islandın, Bırak Artık Yağmura Meydan Okumayı Zaten Sırılsıklamsın Aşkınla Sen Öyle Bir Aşk Ki Bu Olanaksız Bir Yanda Gökyüzü, Bir Yanda Sevgilin Ayırt Edemezdin Sen İkisini Birbirinden Bir Yanda Mavi Gözler, Öte Yanda Sonsuz Bir Tutku Bir Tutku Ki Nelere Mal Oldu Teğmenim Sen Böyle İstemiştin Hep Son Nefesime Dek Serçe Kadar Hür Kartal Kadar Yırtıcı Olacağım Demiştin Oldun Teğmenim Oldun İşte Bu Muydu İstediğin, Özlediğin Sonbahar Hani Okulda Hep Beklediğin Eylül Özlemi Esen Tatlı Rüzgar, Doğa Ve Sevgili Birlikte Olabilmek Tutkusu Yıllarca Sevdiğini Söylemeye Susadığın Elini Tutmaya Kıyamadığın Sevgiline Bu Muydu Bıraktığın Yanık Uçağında Bir Avuç Kül Evet Seni Böyle Bulmuştuk Teğmenim Bir Avuç Kül Yemyeşil Bir Vadi Açmıştı Kucağını Sana Sevgilin Mi Sandın Ne? Atıldın Kollarına O Sabah Gözlerin Pırıl Pırıldı Bilemezdin Teğmenim Bilemezdin Nasıl Bilebilirdin Böyle Olacağını Arkada Gözü Yaşlı, Sevgili Bırakacağını Lanet Olası Toprak Senide Basmıştı Bağrına Hiç Mi Doymaz Bu Kahpe Felek Yoksa Ezelden Mi Küsmüş Bizlere Fakat Sen İstemiştin Teğmenim Ölmedin Sen Ölemezsin Buna Hakkın Yok Teğmenim Unuttun Mu Ettiğin Yemini, Arzularını Bırakıp Gidebilir Misin, Terkedebilir Misin Söyle Neden Susuyorsun, Göremiyoruz Da Seni Gülen Yüzünü, Kartal Gözlerini O Gözler Neler Söylerdi Sevgiline Şimdi Onun Yaşlı Gözlerinde Sen Varsın Geride Kalan Tek Eserinde Kırık Bir Kalp Bak Oda Konuşmuyor Artık Ağlamıyor Bir Hıçkırık Düğümlenmiş Boğazına Gülümsüyor Ağlanacak Kaderine Hem Çırpınmıyorda Artık Bitti Tükendi Zavallıcık Tanrım Bu Nasıl Bir Son Yine Yağmur Yağmaya Başladı Geride Kalan Bir Avuç Külüde Çok Gördü Bize Bir İz Kalmadı Harabeden, Sanki Hiçbir Şey Olmamışcasına Bak 60 Milyon Yürek Nasıl Haykırıyor Ardından 'Vatan Sağolsun' Şimdi Bizler Geliyoruz Sen Rahat Uyu Teğmenim |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bayan Moderatör
|
![]() Ben Bir Şehit Oğluyum Bir hainin kurşunu aldı babamı benden, Uyuyormuşum o gittiğinde sıcak yatağımda, bütün uyuyanlar gibi sessizce… Yüzünde garip bir mutluluk varmış, anamla vedalaşırken… Sanki düğüne gidiyor gibiydi dedi anam… Öp demiş çocuklarımı uyandıklarında, ben kıyamadım uyandırmaya hanım, sen öp… Anam öptü mü o gün beni bilmem ama, ben baban şehit olmuş dediklerinde, babamı son kez gören o anamın gözlerini, belki de yüzlerce kez öptüm… Yağmura hasret çorak toprak gibiyim şimdi… Hasretim bitmek bilmiyor… El sürdüğü yerlere ellerimi sürüyor, Kokusu kalmıştır diyerek belki, eşyaları kokluyorum… Örtülerin altında ağlıyorum anamdan habersiz geceleri, “Allah’ım, beni babama kavuştur” diyorum “Babama kavuştur, ama onun gibi…” Biliyorum herkese nasip olmaz şehitlik Mutluyum o yüzden, Ama söz dinlemiyor yüreğim, Özlüyor, onu , çok özlüyorum… Ben bir şehit oğluyum, Bu vatan , bu bayrak, bu toprak için Şehit oldu benim canım babam… Mertçe, yiğitçe, erkekçe… Ben uyurken, birileri uyurken huzur içinde, sessizce… Gün gelsin Allah’ım artık, Şehit oğlu şehit desinler artık bana da, Vatan için, namus için, bayrak için öleyim Vatan sağolsun desin anam, vatan sağolsun Toprak sarsın beni, ben babamı sarayım… |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bayan Moderatör
|
![]() Sehitler ölmez Hincim verir bana kuvvet Bitecek bütün dertler elbet Bu Vatan´in ekmeyini yiyen Vede bu Vatan´a hainlik eden Ekmeyini yedigi gibi kursunu da yer elbet Hincim Vatanhainlerine Kahpelik edip ne geciyor ellerine Bilinki siz kahpelik ettikce Hincim artiyor sizlere Beni yasatan bu Hinc Bir elimde Kur´an, bir elimde Kilic Savasirim Vatanhainlerine karsi korlusuz Edecegim hepsini huzursuz Bana Hinc´im yeter Bu Hinc edecek sizi beter Mustafa Kocak Vatanini canin´dan cok sever Bütün hainleri gebertecegim teker teker Elbet bitecek bu cile Su serpilecek yanan yüreklere Hesap verecek Terröristler bize Son verilecek bütün kötülüklere Sehidimin kani yerde kalmaz Kahraman´siz Vatan olmaz Bu yanan yürek yerinde durmaz Sorulacak sehidlerimiz´in kani Sehidim´in kahraman kani Korur daima bu güzel Vatani Gözleri yasli birakan sehid anasini Soracagiz biz bunlarin hesabini Sehidler asla ölmez Kanayan yürekler dinmez Bu Dava hicbir zaman bitmez Sorulmadikca Sehidlerimiz´in kani Bak gözümün icine Orada göreceksin hinc´i komunizme Kulagini ac sözümü dinle Edecegim Vatanhainlerini lime lime Kahpelikler elbet son bulacak Vatanim´a nese dolacak Yüregi Vatani icin carpan Mustafa Kocak Elbet Vatan´i icin can verecek Allah´dan gayri kimseden korkmam Bu yoldan asla ayrilmam Kimse susduramaz beni, susmam Elbet konusacagim, anlatacagim kahpelikleri Vatan hainlerinin bakmam gözünün yasina Cünkü andictim su koca daglara Kahpelikler son bulmadikca huzur yok bana Huzura kavusacak Vatanim, bas koydum bu yola |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bayan Moderatör
|
![]() BIZIM ASKER Davul zurna yolcu ederiz seni En büyük asker bizim asker Emri vazife eyler isen eğer Melekler seni korur asker Arınırsın ocakta,sivil esvaptan Kolaylık dileriz sana Allahtan Korkma sakın gölgeden,karanlıktan Nöbetin kolay olsun asker Çok ararsın annenin aşını Olmaz bu kadar diye sallama başını Taşına dikkat et, kırma sakın dişini Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun asker Eksik etme bizden nameni Boşa gitmesin,vatanını emeği Unutma sakın,dostlarım demeyi Sigaranı arkadaşın ile böl'de iç asker Duygu selidir biliriz askerlik Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik Şiirine,türküne dökte yaz,gönder asker |
![]() |
![]() |
![]() |